To arī atradu... dzesētājs, krāni balons :) Paga, Tev arī ir AGA balons, un pilda neprasot izcelsmi?

Man ir 2 baloni. Kaut kadas uzlimes viniem virsu bija, tas noravu. Taja krustpils iela neko neprasa, izskatijaas ka viss vienalga, tik maksaa. Cena pag vasar tur bija leetaka. Galvenais uz AGA nenes, citi domaju nav tiesigi atnemt tev tavu mantu. Bet dzesetaju man liekas tev nevajag, ja vien neversi baru valjaa :)

• Awaiting approval

Man ir 2 baloni. Kaut kadas uzlimes viniem virsu bija, tas noravu. Taja krustpils iela neko neprasa, izskatijaas ka viss vienalga, tik maksaa. Cena pag vasar tur bija leetaka. Galvenais uz AGA nenes, citi domaju nav tiesigi atnemt tev tavu mantu. Bet dzesetaju man liekas tev nevajag, ja vien neversi baru valjaa :)

Linards said: To arī atradu... dzesētājs, krāni balons :) Paga, Tev arī ir AGA balons, un pilda neprasot izcelsmi?

Pa cik sanāca? Top serviss neko nepiedāvāja? Ja torni vēl neesi sazīmėjis, tad vienu vari no manis sarunāt.

Top Serviss par krānu (jaunu) gribēja ~30 LVL. Es dabūju visu ko man vajag, pat vairāk kā vajag, bet lietotu. Cipars ļoti labs, lai arī ne mazs. Tornis krānam ir, tā saucamā "kobra".

4 days later

Reduktoram parāvu to gredzenu, lai izlaistu gāzi no paša reduktora, bet tagad man nenoslēdzas tas vārsts, un atverot balonu gāzi laiž garām. Es kaut ko ne tā daru, vai reduktoram "čau" !?

Man tā arī nesen bija, es ar spiediena skrūvi ieregulēju spiedienu uz 0, tad pamazām cēlu spiedienu un nelaida vairs garām.

Braumeister said: Man tā arī nesen bija, es ar spiediena skrūvi ieregulēju spiedienu uz 0, tad pamazām cēlu spiedienu un nelaida vairs garām.

Paldies, padoms nostrādāja. Šodien dabūju pēdējās komponentes, un "palaidu dziesmā" . Izlēju no kega tikai 1/2 litru, bet ar 4-5 piegājieniem, nenormāli puto. Iespējams tāpēc, ka silts (telpā ~25 C).

Izliesana.jpg

Skaties lai tas kegs tev nesaskābst... siltums, gaiss dara savu.

Jā, iemetu ledusskapī, domāju saliet pa pudelēm.

Linards said: Jā, iemetu ledusskapī, domāju saliet pa pudelēm.

Kā Tu viņu pildīsi pudelēs? Caur krānu putos traki. Es pēdējos pāri palikušos litrus sapildīju ar normālu čakaru.

apo said: Skaties lai tas kegs tev nesaskābst... siltums, gaiss dara savu.

No kurienes tur gaiss, ja ar co2 spiež ārā?

Kaut kur tepat forumā lasīju, ka iesākts kegs ātri jātukšo, tikai nesaprotu kapēc. Un kas ir ātri? Kāda kam prakse?

Noīrēšu "pegas" ;) ss.lv, starp citu, bija sludinājums ka pārdod (45 Ls)!

Exciter said: No kurienes tur gaiss, ja ar co2 spiež ārā?

Kaut kur tepat forumā lasīju, ka iesākts kegs ātri jātukšo, tikai nesaprotu kapēc. Un kas ir ātri? Kāda kam prakse?

Padzilinatu zinashanu man par sho nav. It ka gaisam nevajadzeetu buut, bet 100% parliecibas nav. Bet informacija ir dzirdeta ka kegi jaizlieto atri no taa pasha top servisa. Manejie mazie kegi gan stavejusi vairakus meneshus un ok, tiesa ne taadaa karstumaa. :)

Man kegā stāv pāris mēnešus, regulāri pa glāzei tiek noliets, nekas neskābst, stāv pie 15C. Cik Tev Linard spiediens kegā ir? Ja vairāk par 0.5 atm. tad grūti būs sapildīt pudelēs. Ja ir vairāk un laidīsi nost, tad saduļķosies, vajadzēs pāris dienas pagaidīt lai nostāvas.Es jau kādu laiku gatavinu kegā, daru tā, ka divas nedēļas kegā ar co2, tad pildu pudelēs un katrā pudelē pa cukurgraudam,divas nedēļas pudelēs vēl stāv, ideāli dzidrs sanāk, bez nogulsnēm un ar normālu gāzi.Bez cukurgrauda pa maz gāze būs, ja nu vienīgi atdzesēsi pudeles tuvu 0 un alu tā pat, tad gāze neizies tik ātri kamēr pildīsi.

Ja patīk būvēt, var iespringt un pagatavot šādu ierīci un pildīt normāli gāzētu. Bija jau bilde no kāda vietējā brūvētāja arī.

CheapBottleFiller.jpg

Varbūt kāds ir uzgājis zelta āderi kur var dabūt lietotus paintbola balonus pa lēto. Neesmu gan vēl sācis meklēt un nav ne jausmas cik tādi maksā. ss.lv arī kaut kā neatrodu. Plānoju pamazām pāriet uz tādu, lai nav jāstaipa līdzi lielais.

Braumeister said: Cik Tev Linard spiediens kegā ir? Ja vairāk par 0.5 atm. tad grūti būs sapildīt pudelēs. Ja ir vairāk un laidīsi nost, tad saduļķosies, vajadzēs pāris dienas pagaidīt lai nostāvas.

Nezinu, gāzēju ar cukuru 3 gr. uz litru. Pagaidīšu kad atdzisīs, tad pieslēgšu vēlreiz pie krāna. Paskatīsies ko tad teiks.

Es tagad izlaižu visu gāzi pirms leju alu. Kad bijām pie Aivo pirtī Jānis šitā samācīja. Arī Blomē no Cēsīm vestajam sveķulim spiediena kegā nebija. Pats liku klāt rokas pumpīti. Citādi man arī vienmēr pilna glāze putām. Spiedienu vajag cik tik maz iespējams, lai tik alu izspiež no kega.