Linards said:
Vai esat jau probējuši kas sanācis!? Es te parāvu testam divas pudelītes, man patika! :) Man ir piedāvājums! Vai kāds negrib 1 samainīt dažādībai savu Jāņu alu pret manu. Man piedāvājumā ir 10 pudeles pa 0,5 l. Līgo alus:
50% Pilsner
45% Minhene
5 % Caramel
Magnum
Mittelfrueh
S-33
IBU ~32
ABV ~3,9%

un 10 pudeles pa 0,5 l. Jāņu alus:
90% Pilsner
10% Caramel
Cacscade
Citra
dry hop: Cascade, Citra 7 dienas
S-04
IBU ~27
ABV ~4,8%
Tad nu atkarībā no atsaucības, vienosimies par maiņas litrāžu :) !

image https://kupla.lv/assets/files/0/880.IMAG0344.jpg(IMAG0344.jpg)

zux said:
gibu gibu to ar citru. varu dot preti pec augstak redzamas MartinsK receptes gatavotus izstradajumus un pec edgara receptes kviesiniekus (tie kas jau pudelees)

vel nesapilditi prieksh janjiem man ir 2 vaarijumi ar tev zagto svētdienas rīta eila recepti.
ar etikjeshu drukaashanu gan neaizraujos... iztieku ar ciparinju uz korkjiisha...

alusvedejs said:
gribu gribu to BEZ citras
varu dot pretī pēc augstāk redzamās alusvedēja brown ale receptes gatavotus izstrādājumus

diemžēl man nav tik smukas etiķetes :(

Dainis said:
Labprāt nobaudītu Citra+Cascade - pretī dodu Blono Auroru un pēc Tavas receptes taisīto blondo eilu, kurš sanācis tiešām labs.

Dainis said:
P.S. Līgo alu ar labprāt nogaršotu - gribās jau ar zināt, kas tad sievām paredzēts ;)

MartinsK said:
Ja ir vēl kāds, kas +/- centrā grib samainīties ar Jāņu aliem, tad man arī uznāca iekāriens! ;)
Man ir 2-i varianti:
1) pēc šeit jau publicētās Jāņu eila receptes
2) Single Hop Series - Northdown

Tad PM...

labprāt samainītos. Pašam ir divi gaiši - šķiet labi sanākuši. Vēl negaršota IPA un kokakolas porteris:

15. Linarda Blonde Ale Brew Type: All Grain Date: 2012.05.20. Style: Blonde Ale Batch Size: 5,00 L Boil Time: 40 min Brewhouse Efficiency: 75,0 % Actual Efficiency: 72,6 %

Ingredients Amount Item Type % or IBU 1,20 kg Pilsner (2 Row) LT (4,0 EBC) Grain 98,4 % 0,02 kg Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230,0 EBC) Grain 1,6 % 6,00 gm Aurora (40 min) Hops 22,8 IBU 3,00 gm Goldings, East Kent (20 min) Hops 4,7 IBU 8,00 gm Goldings, East Kent (5 min) Hops 4,1 IBU 1 Pkgs SafAle American Yeast (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale

Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,057 SG (1,038-1,054 SG) / Measured Original Gravity: 1,055 SG Estimated Final Gravity: 1,016 SG (1,008-1,013 SG) / Measured Final Gravity: 1,010 SG Estimated Color: 12,2 EBC (5,9-11,8 EBC) Bitterness: 31,7 IBU (15,0-28,0 IBU) / Alpha Acid Units: 1,9 AAU Estimated Alcohol by Volume: 5,3 % (3,8-5,5 %) / Actual Alcohol by Volume: 5,9 % Actual Calories: 514 cal/l

16. Single Hop Aurora Blonde Ale Brew Type: All Grain Date: 2012.05.20. Style: Blonde Ale Batch Size: 5,00 L Boil Time: 40 min Brewhouse Efficiency: 75,0 % Actual Efficiency: 71,1 %

Ingredients Amount Item Type % or IBU 0,87 kg Pilsner (2 Row) LT (4,0 EBC) Grain 85,3 % 0,13 kg Czech Pilsner (2 Row) CZ (3,6 EBC) Grain 12,7 % 0,02 kg Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230,0 EBC) Grain 2,0 % 7,00 gm Aurora (40 min) (First Wort Hop) Hops 31,4 IBU 7,00 gm Aurora (15 min) Hops 16,1 IBU 7,00 gm Aurora (5 min) Hops 6,5 IBU 1 Pkgs SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) Yeast-Ale

Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,047 SG (1,038-1,054 SG) Measured Original Gravity: 1,045 SG Estimated Final Gravity: 1,012 SG (1,008-1,013 SG) Measured Final Gravity: 1,010 SG Estimated Color: 11,4 EBC (5,9-11,8 EBC) Color Bitterness: 54,0 IBU (15,0-28,0 IBU) Alpha Acid Units: 3,4 AAU Estimated Alcohol by Volume: 4,6 % (3,8-5,5 %) Actual Alcohol by Volume: 4,6 % Actual Calories: 418 cal/l

18. Single Hop IPA Aurora Brew Type: All Grain Date: 2012.05.25. Style: American IPA Batch Size: 5,00 L Boil Volume: 6,51 L Boil Time: 60 min Brewhouse Efficiency: 75,0 % Actual Efficiency: 73,4 %

Ingredients Amount Item Type % or IBU 1,40 kg Pilsner (2 Row) LT (4,0 EBC) Grain 93,3 % 0,10 kg Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230,0 EBC) Grain 6,7 % 4,00 gm Aurora (60 min) Hops 16,4 IBU 4,00 gm Aurora (50 min) Hops 15,6 IBU 4,00 gm Aurora (40 min) Hops 14,4 IBU 4,00 gm Aurora (30 min) Hops 12,6 IBU 4,00 gm Aurora (20 min) Hops 9,9 IBU 4,00 gm Aurora (10 min) Hops 6,0 IBU 4,00 gm Aurora (5 min) Hops 3,3 IBU 4,00 gm Aurora (0 min) Hops - 12,00 gm Aurora (Dry Hop 3 days) Hops - 1 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) Yeast-Ale

Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,069 SG (1,056-1,075 SG) Measured Original Gravity: 1,068 SG Estimated Final Gravity: 1,018 SG (1,010-1,018 SG) Measured Final Gravity: 1,024 SG Estimated Color: 26,2 EBC (11,8-29,6 EBC) Color Bitterness: 78,2 IBU (40,0-65,0 IBU) Alpha Acid Units: 4,9 AAU Estimated Alcohol by Volume: 6,7 % (5,5-7,5 %) Actual Alcohol by Volume: 5,7 % Actual Calories: 661 cal/l

13. Outmeal Porter Brew Type: All Grain Date: 2012.04.22. Style: Robust Porter Batch Size: 5,00 L Boil Volume: 6,51 L Boil Time: 60 min Brewhouse Efficiency: 75,0 % Actual Efficiency: 69,2 %

Ingredients Amount Item Type % or IBU 0,80 kg Munich Malt (16,0 EBC) Grain 62,0 % 0,20 kg Czech Pilsner (2 Row) CZ (3,6 EBC) Grain 15,5 % 0,15 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 11,6 % 0,10 kg Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230,0 EBC) Grain 7,8 % 0,04 kg Black Malt Lithuania (1300,0 EBC) Grain 3,1 % 11,00 gm Goldings, East Kent (60 min) (First Wort Hop) Hops 32,0 IBU 9,00 gm Goldings, East Kent (15 min) Hops 11,8 IBU 5,00 gm Goldings, East Kent (5 min) Hops 2,6 IBU 1 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) Yeast-Ale

Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,059 SG (1,048-1,065 SG) Measured Original Gravity: 1,054 SG Estimated Final Gravity: 1,015 SG (1,012-1,016 SG) Measured Final Gravity: 1,027 SG Estimated Color: 56,9 EBC (43,3-78,8 EBC) Color Bitterness: 46,5 IBU (25,0-55,0 IBU) Alpha Acid Units: 2,9 AAU Estimated Alcohol by Volume: 5,7 % (4,8-6,0 %) Actual Alcohol by Volume: 3,5 % Actual Calories: 527 cal/l

Es domāju ka šovakar pieskriešu pie Tevis, samainīsimies.

vot šitāda apmaiņas sistēma man patīk. tādā veidā man glāzē tika Linarda "Mandeļu tumšais 3%"

man patika! foršs vararīgs bezalkaholiskais stouts :) atgādināja manu pirmo porteri kur es kaut ko nesarēķinājos ar blīvumiem un pārāk aizrāvos ar dedzināto iesalu.

+ atverot pudeli alus, kā jau tumšajam piestāv, ir viegli gāzēts + salejot glāzē pa virsu ir plāna ~5mm balta putu kārtiņa - aromātā var just tikai raugu. man un sievai likās ka tas ir maizes raugs. apiņu aromāta nav + dzerot garšā dominē dedzinātais iesals, taču tā nav par daudz un alus neliekas sadedzis. - apiņu rūgtumu vai mandeles nesajutu. iespējams izvēlēta nepareiza dedzinātā iesala/aliņu, mandeļu attiecība. - manai gaumei prasījās nedaudz biezāks. bišku par šķidru priekš tumšā. + smuka tumša krāsa. glāze cauri nespīd , bet tajā pat laikā alus ir dzidrs un nav duļķains.

domāju ka sastāvs ir: ~6% dedzinātais iesals ~10% Jāņa karameļu pārējais gaišais pilzenes iesals pārcukukurots vai nu salīdzinoši zemā temperatūrā ~65 vai arī leģenda par to ka maizes raugs nav tik izvēlīgs un ēd visu pēc kārtas ir patiesa un tāpēc beigu blīvums mazāks. maizes raugs apiņi - nezinu vai vispār bija mandeles - ja nebūtu rakstīts uz pudeles neiedomātos.

Paldies Linardam par garšīgo aliņu.

es arii shito dzeeru un patika, nepratiishu gan tik smalki izteikties. dzeeru arii liigo alu un tas arii ljoti patika. patiesiibaa jaanju alus patika pat mazaak nekaa liigo alus. un jaanju alus airi laikam bij bish paargaazeejies, jo putas paarskreeja paari peec pudeles atveershanas, taa kaa nekaadus defektus nesajutu, tad diez vai infekcija.

a vot zato dzeeru saveejo #11 un likaas reti negarshiigs. taa arii pudeliiti nenomociiju un beigas izleeju :( jaacer ka uzlabosies liidz jaanjiem :( pasham shkjita ka tur konkreeti defekts kaut kaads, tika nez kaads. jaacer ka mosh tikai vienai pudelei.

Man ar šī sistēma iet pie sirds, pateicoties viņai man pagrabs papildinājies ir pa 11 zortēm. Es gan viņas taupu Līgo vakaram kad ieplānots prezentēt mājbrūvētāju izstrādājumus savu viesu vidū kā alternatīvu komerciālajiem aliem. No tiem ko ieguvu vairākos eksemplāros bija #alusvedēja greipfrūtu alus un Brown ale. Ņemot vērā brīdinājumu, #alusvedējs vēl nebija izbraucis no pagalma kad es jau vēru vaļā greipfrūtnieku. Neskatoties uz brīdinājumu pudeli atvēru strauji un uz virtuves letes. Sekoja putu izvirdums. Pirmās dabūju nogaršot putas. Šeit dabūju sajust nosaukumā pieminēto augli. Jau dzerot pašu alu no glāzes greifrūts jūtams mazāk, bet pēcgaršā šī augļa specifiskais rūgtums ir samanāms. Kopumā alus viegli dzerams. Apiņu rūgtumu nomāca greipfrūts, bet tieši tas man arī patika. Baigi smuka krāsa. Neilgi pēc pirmās pudeles izdzēru arī otru. Otru paspēju ledusskapī atdzesēt, tapēc izvirduma nebija, bet taisnība #alusvedējam bija, sagāzēts pamatīgi. Brown ale provēšu šovakar.

Linard, var būt ka jāņu alum dēļ tā "Irish Moss" tas raugs tādos slāņos nostājies un nebij nosēdies? parīti tādu noķēru ar zobiem. ja tā tiešaām tā sūna, tad es laikam tādu nelietošu

Nu sūna klāt bija visiem eksemplāriem kas Tev tika, izņemot Mandeļu tumšajam, bet jā, kā jau rakstīju, kopš lietoju sūnu raugs sācis uzvesties savādāk.

nu es to raugu pamanīju tikai tam. vispār dīvaini, biju iedomājies ka no tevis dotajiem visvairāk garšos jāņu alus un vismazāk tumšais un līgo, sanāca tieši otrādāk :) american amber ale arii bij lielisks.

Nu varbūt Tev trāpīja pudele no spaiņa pēdējā litra. Tām vienmēr rauga apakšā tā pavairāk, kaut gan tās pudeles es parasti atzīmēju īpaši, un izdzeru pats. Īsāk sakot - hvz

Sastāvdaļas: Pilsner 52,7 % Minhene 27,9% Auzu pārslas 10,1% Caramele 5,1 % Black 4,1%

Magnum 75 min. (29,4 IBU) Fuggles 15 min. (5,3 IBU) Lobītas mandeles 44 gr./15 litri 15 min. Fuggles 5 min. (2,3 IBU)

S-04

Process: @68 C 60 min. @76 C 10 min. Vārīts 75 min. Manas kļūdas: pH regulēju ūdenim , nevis iejavai, līdz ar to rezultātā nodzinu par zemu. Tā rezultātā efektivitāte bija ~ 49% . Tāpēc arī mazie grādi (ABV 3%) Nākošreiz mandeles grauzdēšu, pirms pievienošanas.

varu ielikt to ko man suutiji

Es ielikšu , nelieli paskaidrojumi nāks klāt .:-)

Es arī labprāt samainītos. Piedāvāju: - Nr.5 (80%Minh 20%Pils S-04 pudelēs no 15.V) IBU 35 ABV 5% - Nr.6 (Tumšs kviešinieks WB-06 no 24.V) IBU 16 ABV 5,3% - Nr.7 (Melnais S-o4 no 1.VI) IBU 25 ABV 5,3% - Nr.8 (Stiprais ar garšvielām T-58 no2.VI) IBU 40 ABV 7,1% - Nr.9 (Kviešinieks WB-06 no4VI) IBU 18 ABV 5,8% Iepakots dažādos tilpumos. Stiprais daudz 0,3l pudelēs,ir0,5l, 1lun 2lar swingtop kā arī šis tas 1,5l plastmasā.

Piesakos uz Nr. 6; 8; 9. Pret 6. un 9. dodu Līgo/Jāņu vai Dzintara eilu ar Saaz un Citra, pret 8. iedošu tipa Russian Imperial Stout, īsāk sakot - atbrauksi, varēsi izvēlēties ;)

Tik garsīgi sarakstīts, ka rīt būs kautkas jāpagaršo.

bezalkaholisks stauts gan tāds oksimorons sanāk . Man pēdējais porteris vipār uz 2.5% sanāca, kautgan varētu būt izdevies labāk par iepriekšējo - vismaz smuki dzeltenbrūnas putas.

Aivo, a kas tā par zorti, kur ABV 5%, bet 80% Minhene ? Pusbuks sanāca ? ;)

Izskatās ka "zelta ādere" ir vaļā! Tikko no manis aizbrauca Aivo, un es esmu kļuvis vēl pa 3 zortēm bagātāks! Noprovējis no katras pa bišķim mani secinājumi sekojoši: * Kviešinieki Aivo sanāk izcili, lai arī neesmu eksperts, bet varu teikt droši... ja šādi garšo arī citu un citi kviešu ali, esmu gatavs dzērājs! ;)(tie kas bija Blomē saprot par ko es runāju) * Tas ar garšvielām... no uzskaitītā (koriandrs, ingvers, citronu miza, žāvētie āboli) nesajutu neko, bet kopējā buķete man patika. Domājams, ka lielo grādu (ABV 7,1%) iespaidā viņa garša tikai uzlabosies. Pieļauju ka pēc kāda mēneša viņš būs kļuvis vēl labāks (pudelē kopš 02.06.)! Turklāt šim bija smuka puta! * Melnais... garšo līdzīgi kā viens manis taisīts, un jau izdzerts tumšais. Sieva teica: " ... šito uznes vēl vienu!"

P.S. Aivo, ja pareizi saskaitīju, man sanāk bez mazliet 8 litri

pagaršoju arī Linarda "Līgo alu" tagad zinot to ka "mandeļu tumājā" bija tikai 4% dedzinātais, bet līgo alū nebija dedzinātais vispār man ir aizdomas ka Linards ceļ temperatūras ar tiešās karsēšanas metodi un piededzina graudus.

- atverot pudeli alus tāds maziņš "psik" tik iznāk. ļoti maz sagāzējies. tas piestāv tumšajiem, bet tādiem gaišākiem un vieglākiem man prasās vairāk gāzes. - salejot glāzē pa virsu vājās karbonizācijas dēļ nav putu + smaržo patīkami, pēs alus - dzerot garšā ir jūtams dedzināts rūgtums, kas šādā aliņā ne man ne sievai nepatīk (sievai vispār nepatīk dedzinātā piegarša, arī tumšajā) + pēc tam kad sākotnējais dedzinājums ir pārgājis, pēcgaršā ir patīkams iesalainums ar ļoti vieglu rūgtumiņu. + manuprāt tādam stilam ļoti laba konsistence. nav pavisam šķidrs, ir nedaudz biezuma sajūta + smuka brūna krāsa, dzidrs un nav nogulsnes.

ja nebūtu tā dedzinājuma piegarša un būtu vairāk gāzēts, tad būtu ļoti līdzīgs brown ale ko iedevu pretī.

savukārt ja tev Linard un tavai sievai garšo gaiši un dedzināti ali - man priekš tevis ira vesels plaukts ar piedegušu "blondo auroru" 100% gaišais pilzenes iesals aurora apiņi uz 25 IBU 7% alko ražots 2011 gada septembrī, kārtīgi nogatavināts pagrabā

piedeguma dēļ manā mājā tādu neviens nedzer un viņš kalpo ekskluzīvi kā norēķināšanās līdzeklis traktoristiem un krāvējiem :)

speciāli attaisīju vienu lai ieliktu kārdināmo bildi :)

P.S. izrādās ka alus ir tikpat vecs, cik Linards ir šī foruma members :)

uno-x: Member SinceSeptember 11, 2011 (9 months)

IMAG0524-1463771631.jpg