Kārdinātājs... ar fotošopa bildēm jebkuru iekārdināsi ! Un tikai nesaki ka tā nav... korķis viena izmēra ar puķkāpostu fonā! Nu bet runājot pa gāzi... es esmu pasācis speciāli likt mazāk cukura, lai relatīvi vecāks viņš kļūstot, nebūtu pārgāzējies. Līdz ar to arī svaigākam mazāk gāzes. Konkrētais Līgo/Jāņu alus pudeļots vienā dienā... 27.maijā

Linard, nogarshoji manus #9, vai #11. prasu tapeec ka man pasham #9 liekas ne paaraak, a #11 diezgan pabriesmiigs, abiem shkjiet kaads liidziigs defekts.

Biju domājis šamos uz Līgo... nu bet kā teiksi... eju pakaļ! ------------------------------------------------------------- Nr.9 Smuka krāsa, smuka puta. Garšā un smaržā atsit manu brūvējumu ar ESB raugu.

Linards said: Pa taisno pieliets pie 15 l. baigi ilgi negribēja sākt rukāt (gandrīz 2 dienas), un tad vēl viens otrs bija nogrābstījies gar termogalvu radiatoram, un kad to pamanīju, misas T. spainī jau bija 24C, tā arī viņš pa 3 dienām norūga! Smarža izcili pretīga, mēģināju glābt ar 50 gr.sausu apiņu spainī, bet nekas īsti nav sanācis, ostīt to alu negribas! :) Pats alus baigi duļķains, duļķainākais ko man izdevies uztaisīt.

Tad nu tagad netieku gudrs... laikam jau tomēr rauga vaina te nebūs. Mok kāds ražošanas brāķis!? Mierinājumam varu teikt, ka man viens skuķis šitādu dzēra slavēdams un teica ka garšo pēc "...riktīga nefiltrētā!" Tavējais,atšķirībā no mana, vismaz smaržo pēc alus. Nr.11 Smaržā pēc slapjas maizes.(mums patika, tāda nostaļģiska nots smaržā) Diezgan iesalains, bet ne nepatīkami. Viegls, varbūt mazliet bez "ķermenīša", bet kā "noskalojamais" aliņš pēc kūpinātas vistiņas būtu pat ļoti o.k.

Aivo, a kas tā par zorti, kur ABV 5%, bet 80% Minhene ? Pusbuks sanāca ? ;)

UPSS kljuuda 80 Pils 20 Minhene. Tas ir pakaljdarinajums manam lidz shim labakajam alum, bet nav tik labi sanacis... ljoti labi saprotu teicienu ka nekas nav briesmigaks par mazu tilpumu labi izdevushos alu...DDD

Linard, kur tavs alus maiņas punkts atrodas? Man uz Jāņiem ir 2 zortes - MartinsK jāņu alus variācija + ne visai tumšais kviešinieks. Ja esi kaut kur pa ceļam, un pašam vēl ir ko iemainīt, varu piebraukt nākošnedēļ!

linard bish nomierinaaji. tagad pats dzeru atdzeseetu #11 un nav tik traki kaa likaas pirmiit. a zilo korkjiiti garshoji? tas man obejktiivi un subjektiivi ir pagaidaam vislabaakais alinjsh. piekriitu aivo par to ka maz...

Man ta rādas, ka pēc Aivo apmeklējuma esmu brīvs no variācijas par tēmu "Apmaiņa ar pašbrūvētiem aliem" :) Ja nu vienīgi kaut ko negatavu varu izcelt un kaut ko ... nē to labāk es nepiedāvāšu! ;) Bet atbildot uz Tavu jautājumu, es bāzējos Jaunmārupē .

ok. vismaz 2-3 reizes nedēļā esmu ceļā starp Piņķiem un Ķekavu, tāka vieta nevar būt labāka :) Par detaļām, tad jau PM

maarcha, mees varam arii satikties manaa marshrutaa Riiga-Jelgava katru dienu no riita un vakaraa.

nu maisam gals vaļā :)

Ar šo maiņas pasākumu esmu ļoti apmierināts. Dabūju nobaudīt garšīgus dzērienus. Arī tas ko Linards uzskatīja par neizdevušos man ļoooti patika. Tikai nemāku tik skaisti aprakstīt kā te lasu... Vairāk vērtēju subjektīvi garšo negaršo. Vienīgais mīnuss, bet tas tikai vizuāli, jo uz mēles netrāpījās tās "granulas" kas laikam ir no īru sūnas, pabojā skatu glāzē. Gandrīz vai caur filtru jālej ja to sūnu lieto...

Es tik Brūno esmu nogaršojis - man nepatika. Nezinu, vai infekcija, bet skābens un pliekans, kā neizdevies ''Mītavas''.

Bet tik slikts, lai ārā lietu ar nebija ;)

zux said: linard bish nomierinaaji. tagad pats dzeru atdzeseetu #11 un nav tik traki kaa likaas pirmiit. a zilo korkjiiti garshoji? tas man obejktiivi un subjektiivi ir pagaidaam vislabaakais alinjsh. piekriitu aivo par to ka maz...

es ar tagad vienu #11 attaisiiju - kautkaadas putas paraadiijushaas un neliekas tik salds. varbuut tomeer nav tur nekaada dms, tikai temperatuuras lazha mazliet...

Iemainītie:

Linarda Līgo - smarža puķaina+nedaudz raugs+kaut kas no dedzinātā iesala (?) Maz gāzēts, putu nav daudz. Garša interesanta, tā kā būtu pamatā Pilzenes iesalas, plus pavisam, pavisam maz dedzinātais iesals. Tas tiešām varētu būt pielikts tik maz, ka alus vēl ierakstās gaišā statusā. Varēja pa manai gaumei būt lielāks body (augstāk pārcukurots). Varēja būt nedaudz mazāk skābenuma, kas iespējams ir no tā, ka diezgan siltā vietā raudzēts un ātri izrūdzis. Garšā spēkojas apiņu rūgtums ar dedzinātā iesala rūgtumu. Ja tur tiešām ir tas dedzinātais iesals, tad sanācis tāds interesants piegājiens. Kopumā ir dzerams alus!

Linarda Jāņu - šī pudele diemžēl bija beigta ;( Atkorķēju, aukstā ledusskapī mierīgi nostāvējušos pudeli un tās saturs diezgan strauji izkāpa ārā no pudeles (ir arī lietišķie pierādījumi, ja vajag ;)). Kāpa ārā arī dažas apiņu daļiņas. Ieteiktu tomēr nepudeļot no raudzējamā spaiņa, bet kārtīgi nostādināt un tad ar trubiņu no augšas pārvilkt uz tīru pudeļojamo spaini.

Daiņa Single Hop Aurora Blonde - Smarža, citrusaina, viela. Putas mazas, čaganas, krāsa jau gandrīz izkrīt ārā no blonde, jau tumšāks, bet tas ok. Mazss bodijs, nav īpaši manā gaumē... Vispār man šķiet, ka tik rūgtam alum vajag nedaudz lielāku body, kas spēlētu pretī šim rūgtumam. Rūgts, bet tā vienveidīgi (plakani), bez buķetes. Kopumā ir viegls, atsvaidzinošs, dzerams alus, bet drusku ne manā šnitē... Ja bij domāts kā Light Body rūgtais blondais, tad tieši tāds arī ir.

Taisīju pēc Zara Blondās Citras receptes ( http://alusmuca.lv/blonda-citra-majas-alus-recepte/ ), bet šoreiz nedaudz tumšo iesalu pieliku. Pirms tam no Perles bija variants, kurš pirmajās 2 nedēļās bija labs, bet pamazām kļuva mazgaršīgāks. Šitam tieši pretēja tendence.

Līgo alum dedzinātā iesala ne grama,tikai 5% Caramele, varbūt iesals piedega ceļot temperatūras. Rūga viņš samērā mierīgi, augstāk pa 21 C nebija nekādā gadījumā, es pat gribētu teikt ka rūgšanas T. bija robežās no 19-20 C, turklāt šim vārījumam koriģēju arī pH . Iejavas pH bija 5.6 Pie pudeļošanas cukura sīrups ar aprēķinu ~5.5 gr./l. Jāņu beigts... skumji, bet ļoti ceru ka Tev tika inficēta pudele ( komkpensācija būs:) ), jo man pašam šis patika dikti, dikti, turklāt Aivo eksemplārs vēl vakar esot bijis labs. Aizsūtīšu šodien kādu laukos uz pagrabu lai paraun vaļā kādu tur esošo. Pudeļoju gan viņu no 3. spaiņa, bet arī pārlejot no sekundārā uz pudeļojamo, apiņi aizgāja līdz diezgan. Tādejādi tika arī pudelē. Sausapiņoju ar presētajiem, un viņu daļiņas tā interesanti, citas nosēdās, citas peldēja dažādos līmeņos sekundārajā. Es jau esmu aizdomājies par kaut kādu apiņu aizturošu uzpildes uzparikti.

Es pie sausās apiņošanas pēc pāris dienām nedaudz sakratu (drīzāk sašūpoju) raudzējamo trauku un tad daļa apiņu no augšas nogrimst lejā. Ik pa laikam atkārtoju, lai pirms likšanas augstumā visi nosēžas apakšā.

Linards said: Aizsūtīšu šodien kādu laukos uz pagrabu lai paraun vaļā tur esošo...

un šie man ziņo, ka alus kāpj laukā, līdzi nesot pudelē tikušos apiņus. Diemžēl! :( Lai gan pēc garšas skābs neesot! Tu, Mārtiņ, provēji, vai tā arī ļāvi lai viss izkāpj laukā? Ja tomēr alus ir beigts, tiem kas no manis šo iemainīja, dabūs kompensāciju, kāda nākamā brūvējuma izpildījumā.

Negaršoju gan... Par to kompensāciju neuztraucies, vēl jau manu neesi atvēris ;)

linard man vinjsh arii kaapa laukaa, lai gan ne tik nikni kaa te aprakstiits, fiksi lejot glaazee bij ok. apinjus gan nesaskatiiju, bet garsha bij ok. (man bij 2 pudeliites, abas riikojaas vienaadi)