kastrolis
Paldies, laba atsauksme!
Jā, "Mamutals blendēts ar saules ķiršiem" aka "ĶIRŠU ZUTIS" ir 100% Miera ielas mežonis, vairāki darinājumi sablendēti, visi ar Rīgas centra gaisā esošu mikrofloru. Ķirši no Zemgales. Viņš bija arī šī gada pavasara pasākumā.
Un lai gan Pajottenlande tomēr ir īpaša vieta alus ģeogrāfijā, tā tomēr noteikti nav vienīgā vieta kur var darināt ļoti garšīgu alu. Latvijā tiešām mežoņu alus sanāk garšīgāks! ¯_(ツ)_/¯
Par labu atsauksmi protams krājumu Tev papildināšu.
Apmaiņa ar pašbrūvētajiem aliem
Ingus BRUT IPA - Atdzesēts. 0,5l. Atverot neliels pšš. Putas viens pirksts, vidēji noturīgas, ar mežģīnēm. Aromāts patīkami maigi ziedaini, medaini apiņi. Krāsa zelts, ar dūmaku. Pirmais malks spēcīga, pārsteidzoša saldena iesala un ziedainu apiņu garša, apiņi nav pārmērīgi. Patīkams, svaigs, spēcīgs alus. Pēcgaršā ilgi ziedaini, mazliet sveķaini apiņi. Cerēju uz sausāku garšu. Kopumā jestrs alus, gribējās vēl, lāga neizgaršoju. :-)
Ingus KVIEŠU
1 L PET. Atdzesēts. Atverot kārtīgs pššš. Putas pus pirksts, nenoturīgas. Krāsa apsūbējis dzintars, dūmakains. Aromāts spēcīgs kviesis, koriandrs(???), saldens, patīkams. Pirmais malks ļoti viegls ķermenis, saldeni skābens kviešu iesals, mazliet kož mēlē. Koriandru jūt mazliet, nav pārmērīgs. Ļoti viegli dzerams. Pēcgaršā gandrīz nemanāmi ziedaini apiņi, ātri izgaist.
Tauriņu (Pētera vai abu!?) alus;
3 sidrs nevārīts- teicams sidrs, es pat teiktu labākais kāds dzerts!
I9 Neipa- ļoti laba, pat labāka par daudziem komerc variantiem ja vien nebūtu nedaudz zāļaina garša fonā.
Si3 Mango skābā ipa- mango jūt lieliski, skābums neliels, nedaudz sīvums, kopsummā labs.
I10DDH ipa- labs ķermenītis, zāļainums minimāls, garšoja.
A4 Apa ar Caskadi un Enigma- ļoti garšoja, labs balans, šito var daudz dzert.
Aveņu/bērzu sulu- šis bij izcils, garšīgs, bez sliktām piegaršām, vasarā tādu litriem varētu kapāt!!!
piedāvāju 2 variantus ar mūsdienu gose. abi ap 3,5% abv. ķiršu un laima/melones. skābi un sāļi.
no Voblas aliem vislabāk patika Miestiņš ar biškrēsliņiem (pēc Labieša definīcijas - dzēriens, kas raudzēts no cukura avotu sajukuma, jeb miestiņa. Sastāvā var būt iesalu, medus vai ogu sulas cukuri dažādos sajaukumos, kas papildināti ar augu piedevām). Gādāsim medu un brūvēsim mēs arī, ir uzdevums
rozīņu dabīgā rauga alus - ļooooti īpatnējs, bet man radās aizdoma par medicīnu, bet nu neesmu ne someljē, ne defektu pazinējs, tāpēc tikai aizdoma.
pārējie - parasti pale ale bez pārsteigumiem.
Tauriņu Beļģu Kviesis K2- Vakar kā vienīgais alus likās ļoti labs! Brangs ķermenītis, biš skābumiņš un rauga estēri arī piemīt, nu prīmā nu!
Ugis;
Kveik Raw, nevārīta misa ar kveika raugu pie 35 grādiem noraudzēta- nu rezultāts teicams, ļoti blīvs ķermenītis ar labu garšu, ļoti sabalansēts, saldums tāds ka šķita ka laktoze klāt bet nebija!!! Tādu vajadzētu arī Nurmei palaist, prīmā alus!
Sabro- arī lielisks ķermenītis un laba nepārspīlēta apiņa garša, bez Sabro gan bija citi bet tas nemaina labo rezultātu.
Pietrūkst Ziemas pasākumu, tādēļ piedāvāju uztaisīt pašbrūvēto adventes kalendāru.
Tas strādātu tā:
1. Apkopojam interesentus un saprotam, cik grib piedalīties;
2. Katrs atnes tik savus dzērienus, cik dalībnieki;
3. Samiksējam katram pa vienam dzērienam no katra.
Beigās visiem uz svētkiem ir daudz un dažādi jauni brūvējumi.
Varu uzņemties organizēšanu/menedžmentu.
Vai kāds būtu ieinteresēts?
es arī gribu jo man tikai 1 brūvējums krājumā. 9 grādi, kā reiz aukstiem ziemas vakariem :-D
Ja nebūs vairāk par 5-6 dalībniekiem, I'm in
Viss šeit notiek ļoti lēnu, sdagaidām neizlēmušos līdz nedēļas beigām un tad sākšu organizēties.
Brīnumainā kārtā man arī ir alus un varu apmainīties.
Es arī piedalos.