Varbūt kāds šovakar / rīt būtu gatavs samainīt pāris mājbrūvētu saisonu pret paciņu us-05, Nottingham vai s-04? Netīšām salasīju maisu ar savvaļas apiņiem, gribējās nogalē uzbūvēt wild hop ale, bet nav mājās neviena puslīdz neitrāla rauga.

    Tev Mangrove Jacks M44 derēs? Itkā no tas pašas sērijas. Varam saimainīties ar alu pie reizes, man ir mūsu "klasiskā" APA ar Columbus un dry hop kaskādi 13 gr/litrs un Stouts ar auksti mērcētajiem tumšajiem graudiem. Piezvani labāk no rīta 2942viens7četri7, pēcpusdienā plānoju laist pamakšķerēt.

      Andris999 Liels paldies, ar dzeruvaru jau saskrējāmies, tiku pie rauga un samainījāmies brūvējumiem, fermenteris jau burbuļo.

        3 months later

        PēterisT un MārtiņšT:
        "Aveņu brets" un "Purvīša klons".
        Pirmkārt - abi ali kvalitatīvi un bez izteiktiem defektiem. 10 ballu sistēmā 7 no 10.
        Ja interesē idejas uzlabojumiem:
        "Aveņu brets" - varbūt laiks ir darījis savu, bet Bretts ir kļuvis dominējošs, bet avenes ir palikušas kaut kur tālu fonā. Varbūt mazāk agresīvu Brett paveidu (Clausenii?). Vai vairāk aveņu? Vai mazliet vairāk skābuma balansam?
        "Purvīša klons" - bija skābums (dzērvene?), bija esteri/fenoli (raugs?). Tomēr trūka, lai visas garšas "sakostos". Varbūt pāris nedēļu lāgerēšana 0 grādos palīdzētu?
        P.S. Oriģinālo "Nurme Purvīti" neesmu garšojis (tuvākā tirdzniecības vieta - 100+ km attālumā)
        P.S.S. Abi ali garšoja. Paldies brāļiem Tauriņiem!!

          7 days later

          PēterisT un MārtiņšT:
          "Ķiršu brets" - man pietrūka skābums. Bija brets un bija ķirši, bet nebija skābuma. Un ķiršī bez skābuma kaut kādi neizteiksmīgi likās.
          "Cidoniju saisons" - no 4 garšotajiem paraugiem šis man patika vislabāk. Cidonija nebija uzbāzīga, tomēr neapšaubāmi sagaršojama. Turklāt ļoti labi saskanēja ar bāzes alu. Ja nu notiek brīnums un Gada Galvenā konkursa alus ir Saisons (nevis NEIPA) - iesaku attīstīt Cidoniju saisonu. Ir potenciāls.

            a month later

            ugis_n
            Wild Ale.
            image img-20190104-150158.jpeg

            Kaut kā bija aizķēries no Kraukļu pasākuma. Pirmā asociācija - greipfrūts. Ļoti sauss. Bet kaut kādā ziņā "viendimensionāls". Uģa lambiki bija daudz "sarežģītāki" un interesantāki.

              4 months later

              image 20190519-184256.jpeg
              Pircējs.
              Dāvinājums Leišmalītē! Beidzies reaģents skābuma mērīšanai, būtu nomērījis. Ar kaimiņu divatā nokopām. Uzdzērām manu mežonīgo kviešinieku. Tas likās kā medalus. Kaimiņš teica, ja šitādu veikalā nopirktu nestu atpakaļ. Garša jau laba, bet skābs gan.
              Paldies!

                Ķiršu zutis bija ļoti maigi/mēreni skābs - ķirsis nomaskējis, pa lielam.

                  man baigi patika visi šitie dzīvnieki piektdienas vakarā. tikai diemžēl sestdienas rīts nebija tas vieglākais 🙁

                    Man par skābu, bet ja būtu jāvērtē konkursā viennozīmīgi liktu augstu novērtējumu. Tas ir tas kas nepieciešams šādiem pasākumiem. Man sidrs no antanovkas nav tik skābs, bet tās jau sajūtas. Baigais malacis!

                    • RK27 replied to this.
                      5 months later

                      Tikko attaisīju Pircēja "Mamutals blendēts ar saules ķiršiem", pudeļots 12.11.2018. Manuprāt ļoti laba geuze ar nelielu ķiršu piegaršu. Nav nekādu smirdīgu defektu, medicīnas utt. Noteikti attaisītu vēl vienu ja būtu krājumā.
                      Ja arī šim rūgšanai ir izmantota tikai Rīgas centra mikroflora tad tas ir pierādījums ka Pajottenland nav nemaz tik īpaša vieta.

                      p.s. skābums arī minimāls, tieši kā man patīk.

                        kastrolis
                        Paldies, laba atsauksme!
                        Jā, "Mamutals blendēts ar saules ķiršiem" aka "ĶIRŠU ZUTIS" ir 100% Miera ielas mežonis, vairāki darinājumi sablendēti, visi ar Rīgas centra gaisā esošu mikrofloru. Ķirši no Zemgales. Viņš bija arī šī gada pavasara pasākumā.
                        Un lai gan Pajottenlande tomēr ir īpaša vieta alus ģeogrāfijā, tā tomēr noteikti nav vienīgā vieta kur var darināt ļoti garšīgu alu. Latvijā tiešām mežoņu alus sanāk garšīgāks! ¯_(ツ)_/¯
                        Par labu atsauksmi protams krājumu Tev papildināšu.😀😀😀

                          2 months later
                          a month later

                          Ingus BRUT IPA - Atdzesēts. 0,5l. Atverot neliels pšš. Putas viens pirksts, vidēji noturīgas, ar mežģīnēm. Aromāts patīkami maigi ziedaini, medaini apiņi. Krāsa zelts, ar dūmaku. Pirmais malks spēcīga, pārsteidzoša saldena iesala un ziedainu apiņu garša, apiņi nav pārmērīgi. Patīkams, svaigs, spēcīgs alus. Pēcgaršā ilgi ziedaini, mazliet sveķaini apiņi. Cerēju uz sausāku garšu. Kopumā jestrs alus, gribējās vēl, lāga neizgaršoju. :-)

                            7 days later

                            Ingus KVIEŠU
                            1 L PET. Atdzesēts. Atverot kārtīgs pššš. Putas pus pirksts, nenoturīgas. Krāsa apsūbējis dzintars, dūmakains. Aromāts spēcīgs kviesis, koriandrs(???), saldens, patīkams. Pirmais malks ļoti viegls ķermenis, saldeni skābens kviešu iesals, mazliet kož mēlē. Koriandru jūt mazliet, nav pārmērīgs. Ļoti viegli dzerams. Pēcgaršā gandrīz nemanāmi ziedaini apiņi, ātri izgaist.

                              3 months later

                              Tauriņu (Pētera vai abu!?) alus;

                              3 sidrs nevārīts- teicams sidrs, es pat teiktu labākais kāds dzerts!

                              I9 Neipa- ļoti laba, pat labāka par daudziem komerc variantiem ja vien nebūtu nedaudz zāļaina garša fonā.

                              Si3 Mango skābā ipa- mango jūt lieliski, skābums neliels, nedaudz sīvums, kopsummā labs.

                              I10DDH ipa- labs ķermenītis, zāļainums minimāls, garšoja.

                              A4 Apa ar Caskadi un Enigma- ļoti garšoja, labs balans, šito var daudz dzert.

                              Aveņu/bērzu sulu- šis bij izcils, garšīgs, bez sliktām piegaršām, vasarā tādu litriem varētu kapāt!!!

                                piedāvāju 2 variantus ar mūsdienu gose. abi ap 3,5% abv. ķiršu un laima/melones. skābi un sāļi.

                                  rreinis 29254385 watsapp
                                  ir ko dot pretim
                                  mums kāreiz nedēļas beigās ir plānots vārīt gose