Joprojām meklēju kādu, kas var nopārdot vai nu gatavu iejavošanas kasti (ar filtru un krānu) vai vismaz aukstumkasti nevajadzīgu

Pameklē ss.lv Kādu gadu atpakaļ biju uzgājis vienus tirgoņus kas lv realizē lietotas kastes. Cenas bija 5-10lvl. Tas gan Ventspilī, bet gan jau var sarunāt kaut ko.

Varu notirgot 48 l kasti ar krānu un filtru no iezāģētas kapara caurules par 30 eiro

baigi labais tilpums, man ar noderētu...

8 months later

Ja lieka kļuvusi iejavas kaste ar filtrēsanas sistēmu - nopirkšu. mob. divi-deviņi-trīs-pieci-77-trīs-viens

Jesus said: Ja lieka kļuvusi iejavas kaste ar filtrēsanas sistēmu - nopirkšu. mob. divi-deviņi-trīs-pieci-77-trīs-viens

Ok, būvēšu pats.

man baigi iepatikās kā zux emaljētajā katlā trubas salika, vēl aplīmēju ar izolāciju. tagad vienā katlā sildu, iejavoju, tecinu un pēc tam vāru. pirms misas ieliešanas gan samaucu virsū apiņu maisiņus. vienīgais mīnuss ka jāgaida kamēr misa pilnībā iztek, tikai tad var iztīrīt un izmantot vārīšanai. toties vieta dzīvoklī ietaupās.

Man arī katlā ir trubas... tepat forumā ir bildes. Man tikai atšķirībā no zux&kastrolis ir vēl viens katls ar ko vārīt.

mums ir vēl vairāki, bet dzīvoklī principiāli iztieku ar vienu. tapēc arī pāris stundas ilgāk sanāk.

kastrolis said: man baigi iepatikās kā zux emaljētajā katlā trubas salika, vēl aplīmēju ar izolāciju. tagad vienā katlā sildu, iejavoju, tecinu un pēc tam vāru. pirms misas ieliešanas gan samaucu virsū apiņu maisiņus. vienīgais mīnuss ka jāgaida kamēr misa pilnībā iztek, tikai tad var iztīrīt un izmantot vārīšanai. toties vieta dzīvoklī ietaupās.

Un kā tas izskatās?

es esmu baigi slinkais fotogrāfs...

eh... domāju moš kādu labu ideju pašpikot.. jo es ar vienā katlā gan iejavoju, gan tecinu, gan vāru... tikai ūdens sildīšanai (skalošanai) tiek izmantoti citti trauku

man arī ir problēma ar skalojamā ūdens sildīšanu. izmantoju tājkannu, mazo plītiņu un divus katlus. baigā ņemšanās :(

22 days later

Sakarā ar iejavošanas katla nomaiņu, pa 20 euro pārdotu 40 litru ukraiņu emalieto katlu, kam iestrādāts krāns un tīrīšanai izjaucama lodētā filtrtruba. Vāka nav. Skats nav tas svaigākais, bet lielisks ieguvums, ja pagaidām finanses glamūrīgām mantiņām par īsu.

Ja brūvēšanai pieiet "galīgi ekonomiski", var misu iefiltrēt baltajā spainī, izmazgāt katlu, un tad vārīt šai pat katlā...

Bāzējos Ādažos, 3 reizes nedēļā braucu ar auto uz Rīgu līdz Pērnavas ielai.

291- seš' un četr' 911

Katls atradis jaunu saimnieku.

8 months later

Aizvakar Prizmā redzēju 30L aukstumkastes pa 20eur un 24L pa 15, cena laba, tikai tai 30L arī nav vieta krānam paredzēta, bet tas jau patiesībā sīkums to pašam uztaisit.

Es pamazām arī domāju par siltumkasti. Kam ir pieredze ar abiem klasiskajiem filtrējošajiem elementiem (santehnikas šļauka un kapara trubiņas), kuru labāk izmantot? Šobrīd filtrēju caur izvarotu santehnikas lokano cauruli un citreiz mēdz būt problēmas ar ātrumu vai ar pilnīgu tecēšanas apstāšanos. Diezgan smalks tas pinums, tapēc domāju izmēģināt kapara trubiņas.

Ar ko kapars labāks par šļauku:

1. Neuzpeld. 2. Nav "channeling" (Bet taisot jāņem vērā mazākās pretestības ceļi Nav svarīgi, ja batch sparge taisa.) 3. Vieglāk izskalot (ja šļaukā liek atsperi un ja trubas nelodē, bet sasprauž tikai). 4. Retāk sprūst (pēc "iespaidu statistikas"), bet katram individuāla pieredze. 5. Neplok. (Bet šļauka arī neplok, ja iekšā atsperi ieliek).

Ja man būs normāla aukstumkaste, es gribētu kaparu, tā kā es māžojos ar visādām pārslām un putraimiemiem, ka arī kviešu iesalu patīk izmantot. Pagaidām es esmu izmēģinājis 3 resnumu šļaukas. Laikam tā resnākā strādā vislābāk, skaidrāk būs zināms pēc vēl pāris testiem. Nākošajā alū plānoju trešdaļu iejavas kukurūzas putraimus (vārītus) - varēšu noreportēt, vai sprūda.

Biju pamēģinājis arī bazooka tube, kas ir fantastiski ērta un viegli tīrāma, bet tā gan sprūst. Un arī vorlaufs samērā daudz jātaisa, lai būtu dzidrs.

bruvmaris said:

3. Vieglāk izskalot (ja šļaukā liek atsperi un ja trubas nelodē, bet sasprauž tikai).

Bet kā ir ar konstrukcijas stabilitāti bez lodēšanas? Nav tā, ka pie mazākās iejavas apmaisīšanas caurules un savienojumi izjūk? Es arī apsveru domu par kapara cauruļu filtrēšanas sistēmu, bet negribu lodēt.