Jātaisa tā, lai kontūrs ir līdz trauka malām, tad jau nevar izjukt. Tikai jāpadomā, kā, liekot iekšā, pievienos pie krāna. Var arī lodēt tikai dažās vietās, lai var izjaukt un izskalot. Visādi dara.
Iejavošanas trauks
^ It kā nav labi taisīt līdz ar trauka malām, tas veicinot tuneļu rašanos. Lodēt arī nav labi, jo alva tiks mērcēta ilgi un karsta misa, atkal:) it kā, alvu saēd un tas gan nav veselīgi. Es kādreiz savai aukstumkastei kapara caurules savienoju ar lodējamiem veidgabaliem, bet tos nevis lodēju, bet uzpresēju ar kabeļu uzgaļu presstangām. Ar mazgāšanu nebija nekādas ķibele- skaloju zem krāna, kur nu vēl, ja ir iespēja izpūst ar kerheri. Iezāģētās rievas, lai neaizsērē, ir jāliek virzienā uz leju, kaut gan ir redzēts, ka liek arī uz augšu. Ja uz leju, netika pieredzētas nekādas štopkūkas, mannā putru gan neizmantoju. P.s. Pirmā aukstumkaste no karstuma saplaisāja- bija smuka balta un gluda virsma.
Man nekad nav bijusi aukstumkaste. Bet katram savas metodes...
janistrumpet said: Aizvakar Prizmā redzēju 30L aukstumkastes pa 20eur un 24L pa 15, cena laba, tikai tai 30L arī nav vieta krānam paredzēta, bet tas jau patiesībā sīkums to pašam uztaisit.
Mūkusalas apļa Prizmā nekā tamlīdzīga vakar nebija. Klasiskā zilā 13L - 21.99 Klasiskā zilā 30L - 33.99 Zaļa 32L - 20.99 Šī nekam neder, jo ļogās kā kartona kaste un sajūta, ka ar pirkstu var izdurt cauri.
Ja kādam ir vēlme taisīt kaut kādu savu konstrukciju - varu nopārdot pa 30 euro aukstumkasti 40l tilpumā (sieniņas 55 mm), bet viņa ir "plikā" aukstumkaste, t.i. - tikai putuplasts, vajag taisīt pašam virsū kkādus slāņus
Varu sapazīstināt ar kadru, kas man taisīja 125L katlu no nerūsošā tērauda. Cena mani ļoti iepriecināja.
bildes ir?
Tās šļaukas man nekad nav labi strādājušas / filtrējušās. Jau kādu laiku lietoju no NT uztītu cauruli/konusu. Strādā nevainojami - resna, nekas neplacinās, filtrē ideāli un ātri.
Buildes ir
tikai jāsamazina
Ai, baigs čakars, atsvied man e-pastu
bildes samazināt var piecās sekundēs: :~$ convert -resize 25% bilde_orig.jpg bilde_maza.jpg
^ nevar īsti saprast, bet metinājuma šuve bildēs izskatās diezgan briesmīga...
OK. Nav daiļa. Uzsit PM. Var ar skaistām šuvēm, bet cena cita.
vaita skaistas šuves nav vienīgais iemesls kāpēc jāmaksā par grāpi?
bez skaistām šuvēm jau var pats par materiāla cenu uztaisīt. it sevišķi kantainu.
labāk pakomentē par sūkni. izskatās stipri lielāks par tiem mazajiem ar ko te vairums sūknē. kaut kur stipri lēti var dabūt? cik litrus minūtē sūknē?
Tas pumpis ir krietni par niknu. pirkts Dzirnavu ielas bodītē par 120 naudiņām. un manā skatījumā viņš ir lieks. Turklāt gandrīz pirmo vārījumu sabojāja.
Nesaprotu kā sūknis var būt par niknu, un kā viņš varētu sabojāt vārījumu?!
ja nav apgriezienu regulēšanas, tad var sūknis būt par niknu.
1) var uz graudiem uzliet vairāk ūdeni nekā paspēj izsūkties cauri. 2) var tā sablīvēt graudus ka vairs nekāds ūdens cauri neiet.
Izplūdes galā uzliec krānu un griez vaļā/ciet cik vajag, tādejādi regulējot plūsmu! Vai arī es kaut ko nesaprotu? Vai tad obligāti jābūt regulējamiem apgriezieniem!?
Labāk regulēt apgriezienus - mūsdienās nav tik dārgs prieks. Piegriežot krānu radīsi lieku pretestību, elektrības patērīņu un mocīsi sūkni.
Bet vai tad nav otrādāk, kad samazinot caurplūdi sūknim paliek vieglāk?