Linards said:
Buļļu 72 varētu būt orientieris! Aiz tās ēkas jādodas teritorijā, kur ieraudzīsi "rampu" . Uz rampas ir vairākas tirdzniecības vietas: paika, Efija2 u.c., un starp viņām ir arī trauku tirdzniecība, kopā ar copes lietām. Atkārtošos - savu 18 litru katlu dabūju pa 10 LVL bez papīra par iegādes laiku! Tur ir arī NT katli, caurduri un citas preces, bet tik lēti kā emalja nav!
Precīza adrese laikam ir Kleistu 26d
Turklāt pārlasot šo topiku uzgāju šādus domu graudus:
Dainis said:
pustukšs 40L vārīsies ilgāk nekā pilns 20L
es pieņemu, ka precīzi 2x
Linards said:
esmu gatavs derēt, uz alu, ka tā nav! ;)
Tad nu tā... man ir 2 emaljētie katli 18 litri un 40 litri. Pēc vairākkārtējiem eksperimentiem varu ar 100% pārliecību apgalvot lūk ko... 15 litri misas 18 litru katlā uzvārās un vārās sliktāk (!) kā tāds pats daudzums 40 litru katlā! Turklāt 40 litrīgajam dibens pa perimetru krietni pārsniedz keramiskās plītsvirsmas degļa apkārtmēru, bet 18 litrīgā dibins precīzi ar tādu pašu diametru kā sildvirsma.
Netiku gudrs kāpēc tā, bet parakājies internetā atradu viedokli, ka vārāmā katla augstumam ir jābūt ne lielākam kā diametram. Pilnīgi piekrītu šim viedoklim balstoties uz personīgajiem novērojumiem. Nav jau tā ka nesils arī savādāka augstuma un diametra proporcija, bet vienāda viņa ir iedeāla! Tagad savu jauno, smuko 18 litrīgo katlu izmantoju tikai un vienīgi skalojamā ūdens sildīšanai, bet vārīšanai izmantoju lielo katlu.