var raut, un arī Daini uzmanies, ka pašu neierauj katlā (beer)
katli brūvēšanai kur pa cik u.t.t.
Neko tur nerauj klāt, es ļoti daudz esmu vārijis vēl krietni sūdīgākā, nekādu problēmu.
A kāpēc gribi mainīt! Visi te "apgreidojas" uz lielākiem, bet #Dainis redz otrādāk... samazinās! :)
man no tik liela nekāda labuma - lieku vietu aizņem, neērts, lieks siltuma patēriņš - vairāk par 20L netaisos vārīt tuvākajā gadā.
Dainis said: man no tik liela nekāda labuma - lieku vietu aizņem, neērts, lieks siltuma patēriņš - vairāk par 20L netaisos vārīt tuvākajā gadā.
Bet kāpēc nevar 40 litrīgā katlā vārīt 20 litrus!? Un cik tad cm2 tāds 20 litrīgs aizņem vairāk vietas kā 40 litrīgs?
pustukšs 40L vārīsies ilgāk nekā pilns 20L
es pieņemu, ka precīzi 2x
esmu gatavs derēt, uz alu, ka tā nav! ;)
ka 20L aizņem 2x mazāk vietas nekā 40L ?!
varētu jau mainīt, bet šitādi man ir mazakie grāpji :) vēl ieteikums latgalītes pircējiem pa priekšu apskatīties cik bāzē pie spices šitie maksā. man liekas žuks pirka vienreiz latgalītē un vienreiz tur. vecs bez vāka latgalītē - ls10 jauns ar vāku - ls18
Ziņoju, ka katlu bode, kas bija bāzē pie Spices, ir pārcēlusies uz ... Buļļu ielas bāzi.
Linard, vari precīzu adresi pateikt ?
Buļļu 72 varētu būt orientieris! Aiz tās ēkas jādodas teritorijā, kur ieraudzīsi "rampu" . Uz rampas ir vairākas tirdzniecības vietas: paika, Efija2 u.c., un starp viņām ir arī trauku tirdzniecība, kopā ar copes lietām. Atkārtošos - savu 18 litru katlu dabūju pa 10 LVL bez papīra par iegādes laiku! Tur ir arī NT katli, caurduri un citas preces, bet tik lēti kā emalja nav! Precīza adrese laikam ir Kleistu 26d http://www.balticmaps.eu/?lang=lv¢erx=502336¢ery=6314186&zoom=1&layer=map&ls=o
Turpat, starpcitu, var spaiņus nopirkt(10 l., 30 l.), ne Efijā, bet tur kur tirgo kanceleju!
Caurdurus pie reizes jāpaskatās, jo gandrīz stundu noņēmos ar skalošanu savā sīkajā caurdurī (8x to ar iesalu piekrāmēju).
Bet lielais grāpis ir labs pārcukurošanai - pa 60min no 67C tikai uz 65C nokrita temp..
P.S. Kādi šiem darbalaiki / darbadienas neatceries ?
Darbadienās līdz plkst. 16, sestdien ar laikam, bet svētdienās, ja pareizi atceros - slēgts!
Pacelšu topiku augšā...
Jau labu laiku neveiksmīgi meklēju emaljēto katlu tilpumā virs 20 litriem. Latgalītē neatradu, Centrāltirgū bija viens, bet tas tāds baigi lēzens. Vidzemes tigū neatradu. Internetā nav, izņemot vienu cenuklubā, kas tur bija aš pa ~23 latiem 15-18 latu vietā. Darba sparā 20litrīgie tikai esot, baltkrievijas precēs, saka, ka arī tik lieli neesot. SSā u.tml arī neatradu. Depo arī nebija un Lubānas tirgū arī ne.
Kāds nav manījis pēdējā laikā?
Maximās bija, bet par kādām naudām, precīzi nepateikšu.
Linards said: Buļļu 72 varētu būt orientieris! Aiz tās ēkas jādodas teritorijā, kur ieraudzīsi "rampu" . Uz rampas ir vairākas tirdzniecības vietas: paika, Efija2 u.c., un starp viņām ir arī trauku tirdzniecība, kopā ar copes lietām. Atkārtošos - savu 18 litru katlu dabūju pa 10 LVL bez papīra par iegādes laiku! Tur ir arī NT katli, caurduri un citas preces, bet tik lēti kā emalja nav! Precīza adrese laikam ir Kleistu 26d
Turklāt pārlasot šo topiku uzgāju šādus domu graudus:
Dainis said: pustukšs 40L vārīsies ilgāk nekā pilns 20L
es pieņemu, ka precīzi 2x
Linards said: esmu gatavs derēt, uz alu, ka tā nav! ;)
Tad nu tā... man ir 2 emaljētie katli 18 litri un 40 litri. Pēc vairākkārtējiem eksperimentiem varu ar 100% pārliecību apgalvot lūk ko... 15 litri misas 18 litru katlā uzvārās un vārās sliktāk (!) kā tāds pats daudzums 40 litru katlā! Turklāt 40 litrīgajam dibens pa perimetru krietni pārsniedz keramiskās plītsvirsmas degļa apkārtmēru, bet 18 litrīgā dibins precīzi ar tādu pašu diametru kā sildvirsma. Netiku gudrs kāpēc tā, bet parakājies internetā atradu viedokli, ka vārāmā katla augstumam ir jābūt ne lielākam kā diametram. Pilnīgi piekrītu šim viedoklim balstoties uz personīgajiem novērojumiem. Nav jau tā ka nesils arī savādāka augstuma un diametra proporcija, bet vienāda viņa ir iedeāla! Tagad savu jauno, smuko 18 litrīgo katlu izmantoju tikai un vienīgi skalojamā ūdens sildīšanai, bet vārīšanai izmantoju lielo katlu.
Linards said: Turklāt pārlasot šo topiku uzgāju šādus domu graudus:
Tad nu tā... man ir 2 emaljētie katli 18 litri un 40 litri. Pēc vairākkārtējiem eksperimentiem varu ar 100% pārliecību apgalvot lūk ko... 15 litri misas 18 litru katlā uzvārās un vārās sliktāk (!) kā tāds pats daudzums 40 litru katlā! Turklāt 40 litrīgajam dibens pa perimetru krietni pārsniedz keramiskās plītsvirsmas degļa apkārtmēru, bet 18 litrīgā dibins precīzi ar tādu pašu diametru kā sildvirsma. Netiku gudrs kāpēc tā, bet parakājies internetā atradu viedokli, ka vārāmā katla augstumam ir jābūt ne lielākam kā diametram. Pilnīgi piekrītu šim viedoklim balstoties uz personīgajiem novērojumiem. Nav jau tā ka nesils arī savādāka augstuma un diametra proporcija, bet vienāda viņa ir iedeāla! Tagad savu jauno, smuko 18 litrīgo katlu izmantoju tikai un vienīgi skalojamā ūdens sildīšanai, bet vārīšanai izmantoju lielo nobružāto, ar atlupušo emalju, katlu.
lampa said: Pacelšu topiku augšā...
Jau labu laiku neveiksmīgi meklēju emaljēto katlu tilpumā virs 20 litriem. Latgalītē neatradu,
Tu tikai skatījies vai prasīji ? Es savu 32L pa Ls18 nopirku Latgalītē pa vārtiem ieveļoties pirms 17 - pirmais čalis pa labi pajautāja, ko meklēju, pateicu ka 20L katlu. Aizgāja uz ''noliktavu'' pa kreisi no ieejas, parakājās un divus izvilka.
Bet Buļļu ielā noteikti jābūt - https://maps.google.com/maps/ms?msid=201378480118208419292.0004d616a30137075b2c0&msa=0&ll=56.971205,24.038778&spn=0.002395,0.006968
20L katls maksāja Ls14. Ar defektiem lētāks (sev defektainu paņēmu - īsti nesaprotu, kur tieši defekts).
Izmēri esot 50x30cm http://www.ss.lv/msg/lv/production-work/production-work-orders/food-and-nutrition/other/jiixl.html
vispār man ir ~120l NT rūpnieciski ražots katls ar iemetinātu 2 collu diametra cauruli ar ārējo vītni apakšsānā. tas katls man neiederas kopējā vīzijā, tāpēc varētu kādam pārdot :) ja ir kādam interese, tad varu viņu rītdien aizbraukt sabildēt...