Nesatraucies! Tas taču tikai normāli, ka pavelk uz zoba šad tad. Man ir viedoklis, sākot ar katlu (pats līdzīgu lietoju) un beidzot ar aukstumkasti (arī ir, 29l). Pasterizējamo katlu var pirkt un cena ir normāla, bet man ir 2 problēmas:
1) Temperatūra tiešām ceļas lēni, ko risinu ar centrāltirgū pirktu baltkrievu spirāli. Pie šī gan var minēt kā plusu, ka var slēgt jau iekšā tiklīdz pirmie litri misas ir iztecināti.
2) Katls ir paredzēts pasterizācijai, kam intensīva vārīšanās nav nepieciešama. Pieļauju, ka šī iemesla dēļ manam katlam ir iebūvēts termostats, kas pēc 30-40 minūšu vārīšanas to izslēdz. No elektrības daudz nerubīju, bet, cik saprotu, to var izravēt. Kaut kā nav sanācis to izdarīt.
Kopumā auktumkastes un pasterizācijas katla sistēmu vērtēju, kā labu. Visu procesu var izdarīt 4-5 stundās. 20 litri gatavas atdzesētas misas un tīri trauki. Vēl man ir 13l katls pārskalošanas ūdenim un iegremdējamais dzesētājs.
Ieteikums - nemēģināt piemeklēt aukstumkasti 10l tilpumam gatavā produkta. Agri vai vēlu nonāksi pie vēlmes vairāk vārīt. Sāc pamazām vākt 20 litriem:
Aukstumkastes tagad internetveikalos var pa 20-30eur nopirkt:
https://www.1a.lv/turisma_preces/turisms_celosana/aukstumkastes_un_somas/giostyle_bravo_26_blue
Filtrēšanas sistēma izmaksās 20-30
Katlu esi jau atradis.
Bet dzesētājs būs vajadzīgs - katlu iemērkt vannā nevarēsi.