Esmu izpētījis daudzus projektus, apsvēris visus par un pret un nonācis pie savas shēmas. Gaidu kritiku un ierosinājumus :)
(bruuzis.JPG)
Esmu izpētījis daudzus projektus, apsvēris visus par un pret un nonācis pie savas shēmas. Gaidu kritiku un ierosinājumus :)
(bruuzis.JPG)
Ups! Viena caurule pierūks. Ievads Lauter tunā iejavas pārasūknēšanai. Izlabošu... Un tikai agad pamanīju, ka ar vienu sūkni īsti nevar izpildīt spatge ciklu :(
Varbūt pamēģini no sākuma pa maziņam ietaisīt un tad tikai plet spārnus? Ja nu nemaz nepatīk, piķis vējā un nevajadzīgi krāmi mājā... Hā, hā...
Nu bildē jau izskatās smuki! Sākumā tas viss varbūt tiks aizstāts ar lokanajām šļaukām. Katli vai kegi maksā tik cik maksā. Un cilāt 50kg vārošus katlus nav īpašas vēlēšanās..
nu man ir līdzīgi, bet tikai HTL iekšā ir spirāle kā siltummainis caur kuru tad tiek uzkarsēta misa no maštuņa. Līnijā iebūvēts termometrs un caur sūkni misa tiek dzenāta no maštuņa caur spirāli un atpakaļ uz maštuņu, panākot vajadzīgās mash temperaturas. A tas ūdens kas ir kā siltumnesējs iekš HTL pēcāk tiek izmantots spardžam. Visas trubas ir lokanās un savienojumi ir ātri piespraužamie no kompresorsavienojumiem. Attiecīgi ir tikai viens sūknis. Apjms ko parasti vāru ir tāds ka finālā var iegūt 30 litrus misas jau uz raudzēšanu ar 1070. Principā man viss process sastāv no slēdža ieslēgšanas - izslēgšanas sūknim, no trubu pārspraušanas un ventīļu grozīšanas.
Aizmirsu piebilst ka tas HTL siltumainis tiek izmantots arī kā misas dzesētājs.
Jāni: Vai tev arī Mash tun i apvbienots ar vārīšanas katlu vai mashtun ar lauter tun?
Man maštuņ ir apvienots ar filtrēšanas katlu un virpuli.Vārīšanas katls kalp tikai vārīšanai.
Uz kādu izmēru taisīji visus krānus un savienojumus? 1/2" ?
Vēl jautājums, vai sparge dzen caur sūkni vai uz pašteci? Kādu sūkni lieto?
Taisiju uz 1/2 collu, jo lielāku nav vērts taisīt. Kompresorsavienojumus jau lielākus tāpat nedabūtu. Ja netaisa ar tiem tad droši vien labāk būtu 3/4.Man pilnīgi viss iet caur sūkni, jo visi katli ir vienā līmenī. Sūkni pirku akveduktā pa 104 latiem. 370W jaudīgs. Temperatūras noturība līdz 90C. Iekšas no neržas un bronzas. Magnetiskas sūknis. Tas bija vienīgais ko varēju atrast. Sākuma biju uzlicis apkures cirkulācijas sūkni40W un tas man vispār nifiga nevilka kaut arī likās ka cik ta tur nu vajag. Šitas 370W ir nāvīgi ražigs, laikam 50litri minūtē. Tas izrādījās baigi noderīgi virpulim. Sūknis ar baigo švunku spiež misu iekšā virpulī caur slīpi iemetinātu trubiņu un labi iegriež misu.
Un kā tu nodrošini spardžu ar vienu sūkni? Vajag tak vienlaicīgi pumpēt ūdeni spardžam, un misu no lauter tuna uz katlu.
aizpumpē prom pirmo prciju uz vārkatlu. tad paspardžo un arī aizpumpē uz vārkatlu. Nekas nav jādara vienlaicīgi. Pirms pumpēt prom pacirkulē kādu laiku cauri kamēr redzi ka nodzidrinās misa. Bet pēdējā laikā vispār es esmu sācis pēdējam Maš ciklam lietot atvārijuma metodi(decoction). Tad gan nākas pasmalstīties ar ķobi, bet ir tā vērts j nez kapēc rezultāts ir armātiskāks un iesala garša jūtama labāk.
Man o burts klaviatūrai negribīgi spiežas.
Kas tur īsti ir ar to decoction? Daļu iesala vāra vai kā? Ineternets saka tā: It was used out of necessity before the invention of thermometers allowed simpler step mashing. But the practice continues for many traditional beers because of the unique malty flavor it lends to the beer; boiling part of the grain results in Maillard reactions leading to malty flavors.
Vikipēdija saka?
Jā vikipedija.
Nu tā arī ir kā saka. Pirms katras nākamās mašT aprēķinātu iejava daļu atlej citā katlā uzsilda līdz nākamajam mašT režimam, iztur tās vajadzīgās 30 -40min. , tad uzvāra un piegāž atpakaļ kopējā maštuņā lai paceltu vajadzīgo T, iztur vajadzīgo laiku un atkal dodas tāpat uz nākamo T režīmu. Es parasti šito lietoju tikai pēdējam T režimam un tad arī lai paceltu T priekš skalošanas.
Runājot par sūkņiem: Ar nerūsējošā tērauda korpusu pa 36Ls : http://www.cenuklubs.lv/iveikals/udens_sukni/Darza_suknis_Jet_601_Inox.html
un ar nerūsējošā tērauda korpusu un lāpstiņām. Pie tam Metabo pa 52,50Ls: http://www.semicom.lv/%C5%AAdens_tehnika/D%C4%81rza_s%C5%ABk%C5%86i/METABO_P_4000_S_10873_759.html
Domāju, ka temperatūras noturībai visiem vajadzētu būt +- vienādai. Šiem tik laikam nebūs magnētiskās lāpstiņas, kas gan nav nekas traks, ja sūkni nedarbina pie aizvērta krāna.
ebayaa ik pa laikam uzpeld little giant un citi speciaali misai taisiitie suuknji, termo un kjiimiski izturiigi ar magneetiskajaam laapstinjaam pa apmeeram 50-60 ls ar visu suutiishanu.. +10 ls adapteris no 110v..