Nu jā tie pumpji, ko Tu Mārtiņ piedāvā ir paredzēti samērā aukstam ūdenim, bet jābūt taču arī Eiropas ražotājiem, kas tādus pumpjus ražo? Jāni, kādu Tu sūkni izmanto, tas ir karstumizturīgs? Un kā tādu pumpi vispār var tīru dabūt?

• [deleted]

Mans pumpis saucās Pedrollo, magnetiskais, iekšas no neržas un bronzas un paredzēts līdz 90C, 370W. Īslaicīgi var tikt lietots arī 100C. Kad vārīšana ir galā tad vārāmajā katlā uzvāru ūdeni un izpumpēju caur visu sistēmu. beigās pievienoju katlā dezinfekcijas līdzekli un atstāju to sistēmā. Pirms jaunas vārīšanas izlaižu cauri atkal nedaudz ūdens lai to līdzekli izskalotu un viss. Pavisam vienkārši. Nekād krāmēšanās ar tiem ķobjiem nenotiek. Bet nu patiesībā jau mašojamajai un vārāmajai sistēmai nekāda sterilizēšana nava vajadziga.

Konkrēti tavu sūkni nevaru atrast, be tev laikam ir kaut kas līdzīgs šim: http://akvedukts.lv/big_foto.php?HITEM_ID=4279&HLANG=lat

9 days later

Minibrūža kegiem vāki no nerūsošā tērauda dabonami Gemosā, piemēram D=28 cm, zem 5 LVL...

11 days later

Sveiki, Apskatiet http://www.mikbrau.com/pandi_english.html Cik liels vajadzētu būt diametrs caurulei starp A un B

• [deleted]

Bet tas jau atkarigs no to ķobju ietilpības. Bet vispār ta doma laba - filtrkubls novietots virs varāmā katla.

• [deleted]

Sveiki, Orientējos uz 20-50 litriem alus, baidos šļura var aizdambēt cauruli. doma ir proporcionāli samazināt://www.mikbrau.com/installation_example_english.html un realizēt ar esošajiem traukiem.

• [deleted]

Nu ja....bet te jau jautājums netikai par trubas D,bet ari par sūkni kurs spētu pārsūknēt biezu massu. ūdens sukņi nederēs un tads sūknis varētu vilkt uz kādiem 300 latiem kā minimums.Varbūt ka var to risinat ar miksera lāpstinu izvietojumu,formu un lenķi lai tipa to massu spieztu ārā. Bet uz tevis noradito apjomu 20-50 litri mikseris jaunu ir lieka greznība. da vells vin sazin kādam tam D jabut, bet manuprat mazak par kadiem 80 mm nevajadzetu but. Principa jau vienalga vai japārsūknē tonna vai 20 litri, no ta jau nekas nemainas šinī gadījumā. Es vispār domāju ka uz tik maziem apjomiem drabinu parsuknešana no iemaisisanas katla uz filtrkublu ir nevajadzigs cakars.

Tā jau es zināju, uz Brūveri tu mani līdzi neņēmi un tagad vēl izrādās visi te pa kluso bez manis uz Brāli vēl braukuši...

23 days later

Nav gluži minibrūzis, bet katlus esmu sataisījis. Par cik viss tika taisīts no krājumos atrastiem termosiem, tad tilpums sanāca tikai 23l. Lai gan kāreiz uz 5gal sanāk :) Būs arī iespēja biežāk vārīt un vairāk eksperimentēt :) Bildēs Katli kopskatā. Vēl gan nav pabeigti. Plānojas pāris aksesuāri no misiņa un tāds pats vāks otram katlam. Tad vēl bilde ar katliem pirms un pēc pulēšanas. Mashtunam caurulīta pa perimetru ar sazāģētu apakšu.

DSC00266.JPG

DSC00267.JPG

IMG_2058.JPG

IMG_2059.JPG

Sakarā ar visu šito ir palikušas pāri divas nerosējošā tērauda termosu iekšējās muciņas. šķiet labas priekš servēšanas. Par cik pats domāju izmantot tikai pudeles labprātsamainītu šīs te divas muciņas pret vienu kegu. Tilpums viņām varētu būt ap 15l. Varbūt mazliet vairāk. Pie intereses nomērīšu recīzi.

IMG_2063.JPG

Nu tu jau gribi tā pa smuko! Un ādas priekšutu ar jau sagādāji?

• [deleted]

Man ir interese. Kādi ir gabarīti un sieniņu biezums?

Diametrs 25cm, augstums 31cm. Sieniņa ap 1mm.

• [deleted]

Derēs! Es pēc nedēļas būšu Latvijā un tad varbūt sazvanamies. Mans e-pasts rujanis@tvnet.lv

Nu labi, labi, ja neviens neslavē, Mārtiņ, tie tavi bunduļi jau baigi smukie, ieliec bildi arī ar tām misiņa detaļām. Ar ko un kā tu tos bunduļus pulēji?

Misiņa detaļas vēl nav. Plānojas tāda dekoratīva un funkcionāla stīpa piekniedēta pie katla augšas. Spīdumu dabūju vispirms slīpējot ar slapjo smilšpapīru: 400, 600, 1000, 2000, 2500. Pēc tam pulēju ar filca ripu un zaļo pastu(nezinu kā sauc, bet bija plaši izplatīta padomju laikos). Domāju, ka var nopulēt arī ar auto pulējamo pastu - piemēram 3M (nejaukt ar auto vasku). Ja negrib pulēt, tad var ar to pašu 2000 papīru dabūt ļoti smuku slīpējuma efektu. Tikai tad jāslīpē precīzās līnijās. Man uz vienu katlu aizgāja 1,5-2h, jo katli bija stipri saskrāpēti. Ja katli labā stāvoklī, tad rupjos smilšpapīrus var izlaist un sākt ar 2000.

• [deleted]

Goija pasta. Bet vispār fetišs

Fetišs laba lieta Bet vispār novērojumi par katliem. Termometru likšana pilnīgi bezjēdzīga. Pirmkārt viņi atrodas tajās kabatās un nereaģē uz straujām temperatūras izmaiņām. Otrkārt ja nav miksera, tad temperatūra katla apakšā un augšā atšķras. Vārot vairāk vadījos pēc spirta termometra nekā pēc iebūvētajiem. Treškārt baigi grūti precīzi nokalibrēt tos termometrus. Vienīgais risinājums ko redzu ir taisīt mikseri un termometru kabatās iespiest termopastu. Bet uz 20l mikseris ir tiešām fetišs :)