Nav tik traki. Es biju saguglējis pārejas Soda stream balonu uzpildei, bet tā cena neatmaksājās, jo reduktora pievienošanai tāpat vajadzēja taisīt pāreju. Tagad man ir 2 . Es gan esmu izdomājis vienu otru korekciju, bet to pēc tam kad dzirnavas būs gatavas. Starp citu... kur lai nopērk materiālu ruļļiem. Cik pats atradu neviens netirgo centimetros, jāņem uzreiz metros. Nevienam citam neinteresē koppirkums ruļļu būvēšanai?
Projekts minibrūzim
Linards said: Nekur nevarēju atrast kas man uzpildīs Soda stream aparāta balonus. Tāpar nekur nevarēja atrast pāreju lai pieslēgtu reduktoru un izmantotu "mūsu" vajadzībai, un tad es par šo faktu pasūdzējos virpotājam
Gadījumā virpotājs nav gatavs vēl vienu šādu šedevru uzriktēt?
Varu apjautāties, tikai brīdinu ka šī uzparikte izmaksā gandrīz tik pat cik AGA balons esesā. Atšķirība tikai tā, ka to balonu ne velna tur nav :) Ja Tev jau ir lielais balons, tad neatmaksājas taisīt šitādu padarīšanu tikai lai izlietu alu no kega, bet ja lielā balona nav tad savukārt mazie baloni uz maiņu ir dārgi. Var jau vēl braukt pie manis arī no lielā uzpildīties ;) Man šis pasākums tapa kad saderēju ar sievastēvu ka ir iespējams šo mazo balonu uzpildīt no lielā. Derību rezultātā es ieguvu šo uzparikti un vienu no 2 mazajiem baloniem .
Sākumā likās, ka vājais punkts ir reduktors, jo tālākais deglis negribēja normāli degt vienlaicīgi ar tuvāko. Aizvakar secināju: ja darbojas abi degļi, ļoti svarīgi ir tas, ka degļiem netraucē vējš. Ja darbina tikai vienu degli, tad laikam reduktors spēj nodrošināt pietiekami lielu spiedienu lai vējš diži netraucētu degšanai, tāpēc tapa vēja aizturētāji.
Gaidot miegu skatos filmiņu. Filmas linku meklētājs neuzrāda, tāpēc nolēmu to "iepostēt": https://www.youtube.com/watch?v=x1bGPqBjtHM
Kādam nav metāla sieta ar 2mm aci atgriezums uz 32cm diametru?
Linards said: Varu apjautāties, tikai brīdinu ka šī uzparikte izmaksā gandrīz tik pat cik AGA balons esesā. Ja Tev jau ir lielais balons, tad neatmaksājas taisīt šitādu padarīšanu tikai lai izlietu alu no kega, bet ja lielā balona nav tad savukārt mazie baloni uz maiņu ir dārgi.
Ko tu sauc par mazo, ko par lielo balonu? Man ir tāds, kur laikam 10kg ar CO2 iet iekšā. Godīgi sakot pat nezinu vai tas ir lielais vai mazais, un cik tāds velns maksā. Man liekas, ka Sodastream būtu foršs piknikam, virtuvei u.tt., jo to 10kg balonu staipīt līdzi nav diez ko parocīgi, noteikti ērtāk sodastream baloniņš būtu kegeratoru saimniekiem. BTW ir man viens lieks CO2 balons, ja nu kādam interese.
lielais balons ir vecais krievinieks kuram 40 kg gāzes skaitās ka iet iekšā un kuru viens mūsdienu vidusmēra rilvēks nevar pastiept. kādu pusotra metra garš viņš ira parasti melnā vai pelēkā krāsā.
točna bija 40kg gāzes nevis gāze kopā ar balonu? man kādreiz santehniķa laikos bija tāds kā apraksti - pelēks un garš. gāze bija ap 20kg un balons tikpat. vēl iekšā caurule lai šķidrs nāk ārā un sauso ledu taisa. tādu alum izmantot maksimāli nepraktiski...
točna ir tādi ar 40 kg gāzes iekšā un vienam panest nu ļoti grūti :) Ja netici,kādā pirmdienā varu parādīt. Labi,ka 50 nepaņēmu :)
kastrolis said: točna bija 40kg gāzes nevis gāze kopā ar balonu? man kādreiz santehniķa laikos bija tāds kā apraksti - pelēks un garš. gāze bija ap 20kg un balons tikpat. vēl iekšā caurule lai šķidrs nāk ārā un sauso ledu taisa. tādu alum izmantot maksimāli nepraktiski...
tas pelēkais ir "mazais" AGAs balons kam 20 kg gāzes iet iekšā. lielais krievinieks divreiz lielāks un divreiz smagāks
Linard, ja nav noslēpums - ar kādu kopējo izmaksu summu rēķinies projekta beigās? ok, Rīga arī nekad nav gatava, bet nu es domāju brīdī, kad jau var sākt pirmo alu vārīt uz jaunās sistemas?
Tu domā par to Brutus10 līdzenieka sistēmu!? Ja tā, tad es jau uz viņas vāru. Izmaksas sekojošas: Rāmis (caurule (melnā), metināšana, krāsošana) - 40 € + 10 litri alus (paziņas) Degļi 70 € (bruvepats.lv) Sūknis 65 € (ebay) Visādi sīkumi (skrūves, savilcēji u.c.) ~ 15 € (Depo) + rēķini ka vajag katlus un dzesētāju. Naudas izteiksmē man tas ir apmēram 110 €. (Latgalīte un DIY) Tad vēl gāzes balons + reduktors kas man izmaksāja ~ 35 € (ss.lv) Vēl man ir vadības bloks ar iebūvētiem sūkņa jaudas regulētāju un termometra displeju ~ 25 € (#kastrolis, ebay, Depo) Ja pieņemšu lēmumu pilnībā pāriet uz elektrību, tad uz pavasara pusi šo varētu kādam apmainīt pret € (bez sūkņa un vadības bloka)
uz elektrību var pāriet ja ir normāla jaudas rezerve. man tagad dzīvoklī 5. vārījums un kādas 3x jau izblieza drošinātāju(B16 pirms kāda laika ielika, rukši). kāds vienmēr nepaskaita kas saslēgts un zlaukt. ja tikai plīts tad vārīt nav problēmu, gala iznākums ir 28-32l pudelēs. rēķinu ka uz indukciju man energoefektivitāte mazliet zemāka kā teniem, krietni augstāka kā hi-light virsmai. teorētiski maksimums ir ~4kW, neesmu pārmērījis. katls pamatīgi siltināts, bez siltinājuma bij diezgan bezcerīgi.
rupji sakot = €400
Nu lūk, tieši tāpēc ka man dzīvoklī ir 3 fāžu elektribas ievads, man kopējā pieļaujamā slodze ir ap 13 kw, tāpēc mani jaudas nepietiekamība laikam neuztrauc . Siltajā sezonā vāru uz bakona, bet tam ir savi mīnusi- ūdens apgāde, laikapstākļu ietekme u.c. nebūtiski sīkumi kuri gan vairāk uztrauc sievas kundzi. Plānoju vārītavu izbūvēt savā pagrabā. Man tikai jaievelk ūdensvads kas ir turpat aiz sienas un jāaizvelk kādi metri 15 caurules līdz kanalizācijai. Jāapgādājas ar sūkni kas uzspiedīs 1,5 m augstumā kanalizāciju. Tur gan nav iespējams strādāt ar gāzi, jo ir ļoti knapa ventilācija, tāpēc sapņoju par teniem katlos un vārītavu pagrabā. Tam šobrīd traucē mana vēlme brūvēt uz lielākiem katliem kā man ir līdz šim, bet katlu vēl man nav. Laiks rādīs kā tas viss izvērtīsies, un ja izvērtīsies kā plānots tad to krāģi tirgošu nost. Šobrīd es dzīvoklī uz esošās plīts virsmas darbinu ap 28-30 litrus. Korķus protams laukā nesit, bet jaudas lielākam vārījumam plītij nepietiek.
Kooperējamies un ņemam kautkādas telpas, kur izmitināt katlus, aukstumvitrīnas, ledusskapjus.
Pokera galdu, dīvānus ... :)
izvietojiet pie manis!
es pieskatīšu. varbūt kādreiz netīšām palietošu :)
P.S. Linard - teni rullē! man patīk krietni vairāk par gāzi.
^tur nevajag komplektā arī plostu kur to visu pavasarī uzkraut? :) p.s. telpu īre pamatīgi sadārdzinās gala produktu. un diez kā tas izskatīsies no likuma puses?
alusvedejs said: izvietojiet pie manis!
es pieskatīšu. varbūt kādreiz netīšām palietošu :)
Pastāsti vairāk, tā ir garāža Ogrē, plūdu zonā?
P.S. Tur jau tā sāls, ka daudz ko no stafa var izmantot kooperatīvi. Ledusskapim nevajadzētu stāvēt tukšam, katlam nevajadzētu salt bez misas, CO2 balonam vajadzētu karbonizēt, sūknim sūknēt un deglim degt. 24/7