kastrolis said: un diez kā tas izskatīsies no likuma puses?
Pret kvasa vārīšanu likumam taču nav ko teikt?
kastrolis said: un diez kā tas izskatīsies no likuma puses?
Pret kvasa vārīšanu likumam taču nav ko teikt?
^^un brūvēt tu varēsi otrdienā no 8 līdz 17, piemetot 100€ telpu īrei :-D
100€ vai 10€ - tas jau ir maznozīmīgs sīkums.
nesapratu kas te pretlikumīgs. vaita glabāt mantas ir noziegums?
Man arī šķiet, ka iekārtu noma vai kopīgi iekārtu pirkumi nav nekas nelikumīgs. Nelikumīgi ir bez licences pārdot saražoto.
Edit: Tam, kurš uzņemtos telpu nomu, kurā glabāsies vairāk kā 50 litri alus, gan vajadzētu kaut kā piesegties papīriski, ka pārējais alus nav viņa.
Vienā telpā taču drīkst atrasties teiksim 249 litri alus, ja pieņem, ka tur alu saražojuši piem. 5 cilvēki? Vajadzības gadījumā konkrētajā adresē brūvētāji var arī piedeklarēties. Piedeklarēt tur var arī kaudzi ar radiniekiem un draugiem, ja tas ir saistoši. Katram pa 50L. Ir starp mums kāds jurists, kas šo kāzusu var atšķetināt?
es tieši par tiem litriem iedomājos.
Varbūt variants ir telpas apakšīrē nodot tiem pārējiem un nomarķēt glabājamo. Tad būtu grūti piesieties, manuprāt. Bet neesmu jurists.
vaita papīrus vajag arī lai alu glabātu? man šķita ka transportēšanai virs 50 litriem vajadzēja pavaddokumentus.
var tak būt tā ka es piemēram gatavojos kāzām vai bērēm vai sporta spēlēm un aizbraucu uz Labieti nopirkt 500 litrus alus. kamēr es viņu vedu mājās man klāt ir jābūt pavadzīmei kas apliecina ka es viņu esmu godīgi nopircis un kur un no kā un uz kurieni vedu. pieņemsim kāzas izjuka vai opis izveseļojās vai sporta spēles atteica.... vai es pēkšņi palieku par likumpārkāpēju tāpēc ka esmu nozaudējis čeku?
Vēl var savākt no kāda kroga čekus par nopirktu lejamo alu. Kopumā par tonnu. Un turēt tos čekus brūvnamā. Muļķīgs, bet varētu strādāt? No brūveriem kļūstam par alus kolekcionāriem.
alusvedejs said: vaita papīrus vajag arī lai alu glabātu? man šķita ka transportēšanai virs 50 litriem vajadzēja pavaddokumentus.
var tak būt tā ka es piemēram gatavojos kāzām vai bērēm vai sporta spēlēm un aizbraucu uz Labieti nopirkt 500 litrus alus. kamēr es viņu vedu mājās man klāt ir jābūt pavadzīmei kas apliecina ka es viņu esmu godīgi nopircis un kur un no kā un uz kurieni vedu. pieņemsim kāzas izjuka vai opis izveseļojās vai sporta spēles atteica.... vai es pēkšņi palieku par likumpārkāpēju tāpēc ka esmu nozaudējis čeku?
man liekas ka tu ar visu savu pavadziimi ved atpakalj. bet vaitad nebij taa ka glabaaties liidz 50 litriem driikst tikai gatavs alus? nu tip tas kas veel nogatavinaas neskaitaas tajaa skaitaa, jo manupraat veel nav gatavs lietoshanai?
alusvedejs said: vaita papīrus vajag arī lai alu glabātu? man šķita ka transportēšanai virs 50 litriem vajadzēja pavaddokumentus.
Jā! No likumdošanas viedokļa jā. Savukārt atbildot žukam... tiklīdz ekspertīze noteiks ka tam, ko "instance" pie Tevis izņēmusi ir spirta % , tā viss kas ir virs 50 litriem ir nelikumīgi glabāts. Faktiski, tiklīdz rauģelis būs sataisījis pirmos 0, % , tā tas jau skaitīsies alus. Tas mums te alus sākās tikai pēc otreizējās fermentācijas, kad pudelēs ar misu sagāzēts un pie noteiktām temperatūrām izturēts, bet no likumdošanas viedokļa visam kam ir % alkohola, tas ir alkohols.
njaa, galīgi ne priekš cilvēkiem mums tie likumi.
bet ar ko alus atšķiras no vīna? vaita vīndari te pāris gadus atpakaļ nebija izsituši ka drīkst glabāt vīnu neierobežotā daudzumā?
P.S. ...eu šķiet baigais off topiks aizgāja. vai tik pēdējos ierakstus nevaig pārvietot pie brūža nomenklatūras?
Gribeju pajautat, vai deres sis suknis misas cirkulesanai? - https://www.ss.lv/msg/ru/construction/plumbing/plumbing/pumps/jecfd.html
domāju ka nederēs.
lai arī ir daudz neskaidrību piemēram nav informācijas par cirkulējamās misas daudzumu kā arī par sūkņa ražību.
taču viņam virsū ir rakstīts 40oC kas uzreiz padara viņu nesavietojamu ar 80 grādīgu misu.
turklāt šitais ir 3x par dārgu.
kāpēc vēlies izgudrot velosipēdu? forumā tak jau ir atsevišķa tēma par sūkņiem
Interesants mājbrūvēšanas sistēmas "koks" 5'20'': https://www.youtube.com/watch?v=XGN5McTBifs
Pamazām sāku pētīt dažādus risinājumus, lai sākumā iztiktu bez pumpja- tikai ar gravitāciju un laistīšanos.
Ko es te Raivo vienu bombīšu ar jautājumiem. Saņemot atbildes šeit, tās noder arī citiem.
1- Vai šādam deglim, ja brūvē telpās, vajag "vēja vairogu"? http://bruvepats.lv/store/index.php?route=product/product&path=5_18&product_id=42 2- Kādus balonus slēdat pie šī degļa (tilpums), un cik brūvējumiem tas kalpo? Lai nav tā, ka es palieku ar pusvārītu alu ;)
1. Vairogam, ja lieto telpās vajadzības nav. 2. Eiropas standarta balons 27L (lielos sarkanos drīz jau nevarēs lietot) - vārot 20L alus pietiek 8 vārījumiem un paliek nedaudz pāri. Vajadzīga ir gāzes šļauka un reduktors ( ieteiktu pirkt regulējamu ar 'pulksteni' - priekš šī degļa turu gāzes spiedienu 1.8 atm ). E.
Reduktoru tiešām vajag kaut kādu metinātāju regulējamo. Nemaksā dārgi, bet starpība starp to standarta mazo vārstu ir milzīga. Viņi ir ražīgāki. Tepat diskusijas ir gan par gāzes degļiem, gan par reduktoriem un pat par gāzes baloniem.
es lietojau gan lielo gan mazo balonu, mazais man uz 50l katla aizet 2 bruvējumi. sākot ar karsēšanu un beidzot ar vārīšanu.
es pats lietoju 7.5 baru reduktoru, bet tagad domaju panjemt lielāku jaudu, liekas pa shvoku