Jāvāra ar elektrību! ... bet naktī :)

Bet vispār kopš Sadales tīkls ievieš abonēšanas maksu, tad mierīgi var prasīt, lai tad galu galā piegādā kvalitatīvu produktu! Kaut vai caur tiesu.

22 days later

Kā tauta cīnās ar propāna balonu apsalšanu? Pieliekot tuvāk deglim?

Vai ir jācīnās? Ja uz pēdējiem tvaikiem iet un vajag nobeigt vārījumu, tad gan nākas kratīt un sildīt samīļojot vai pie degļa, bet tā pofig.

^ Pērc tīru propānu, mazliet dārgāks, bet balons izdeg pilnībā, nekas nav jākrata.

Būs jāpainteresējas par iespēju tikt pie tīra propāna. Pēdējo seansu taisīju paralēli 2 vārījumus - niknais deglis, svaigs balons ar reduktoru karsēja ūdeņus un karsēja uz vārīšanu, mazais deglis uzturēja vārīšanos - tad nu tas niknais deglis jau pusceļā bija apsarmojušu balonu - liku tuvāk, bet nu tas nav stils un drošība ar nu tāda... Ja vāra tikai vienu katlu, tad problēmu nav.

Apsals jau tāpat arī tas tīrais propāns, bet kā Exciter rakstīja, kāds no tā sliktums? Tirgo Latvijas gāze, bet ne visās vietās tura tīro propānu, es pērku uz Dārzciema ielas pie "Viadas" tanka, bet LG mājaslapā varēja redzēt, kuros punktos mēdz būt tīrs propāns.

kspc said: ^ Pērc tīru propānu, mazliet dārgāks, bet balons izdeg pilnībā, nekas nav jākrata.

Bus japamekle, savadak beigas vairs nedeg galigi, lai gan kratot liekas ka dafiga vel ieksa.

Pareizais risinājums ir atbilstošs gāzes reduktors, tad deglis normāli deg, un kad balons iet pavisam uz beigām nav jākrata, bet jāattaisa vairāk reduktors. Propāna-butāna vai tīra propāna gāze - nemaina reduktora nepieciešamību. E.

Agrāk liku pie balona eļļas radiatoru un tinu segā, tagad lietoju tīru propānu, problēmu nav. Jelgavā Dobeles šosejas gāzes uzpildes stacijā ir vienmēr. Šorīt nopirku, 31 naudiņa.

egy4 said: Pareizais risinājums ir atbilstošs gāzes reduktors, E.

Diemžēl mana praktiskā pieredze rāda ko citu - balonam apsalstot, pienāk mirklis kad to reduktoru var griezt vaļā pat līdz galam - liesma lielāka netop. Protams, ar mazajām plītiņām problēmu var arī nebūt, bet man ir 3 sekciju 12kW deglis, un tas tad arī pieprasa attiecīgu barošanu. Ja neatradīšu kur pa ceļam to tīro propānu, tad tiešām jādomā balona apsilde. Tupa piesliet pie degļa neliekas tas saprātīgākais risinājums ;)

Kurinu savu 7.5kw degli un problēmu nav, uz beigām balonam apakšējā daļā parādās kondensāts, var redzēt cik vēl gāzes palicis :) Vakarā paskatīšos kādās mērvienības reduktora pulkstenis rāda un nofočēšu. Zināms, ka parastais reduktors (neregulējamais), kas paredzēts virtuves plītīm 7.5 kw deglim īsti nevelk un uz balona beigām var rasties aprakstītais efekts - iekšā ir bet ārā nenāk :)

Vakar apskatīju savu reduktoru - skala no 0 - 6 bar (atmosfēras). Rekomendējamais darba spiediens 7.5kw deglim 1.8 bar, gaisa padeve deglim attēlā. Viss strādā, kad balons iet uz beigām spiediens krītas līdz 1 bar, atveram vairāk reduktoru un var izkurināt gandrīz visu. Nekas nav jāsedz un jāsilda. Ja pavelkaties pirkt veikalā reduktoru pasekojiet līdz spiedienam ( tādi līdz 0.6 bar - īsti nederēs ). Šie cipari ir propāna-butāna balonam. Ja lieto tīru propānu, tam īpatnējā siltumietilpība lielāka, mazāk gāzes vajag lai iegūtu to pašu siltuma daudzumu - jāeksperimentē pašiem. Vairāk jau nav ko teikt - pareizais risinājums ir atbilstošs gāzes reduktors. E.

DSC_0184_1.jpg

DSC_0186.JPG

egy4 said: Vairāk jau nav ko teikt - pareizais risinājums ir atbilstošs gāzes reduktors. E.

Atkārtošos vēl reizi, lai augstākminētais nesanāk pārāk kategorisks apgalvojums - mans 3bar (8kg/h) reduktors 12kW degli (jā, gandrīz divreiz jaudīgāku par to ierasto 7,5) spēj pienācīgi pabarot tikai kad balons nav apsarmojis, vēlāk jau gāzes iztvaikošanas ātrums nespēj tikt līdzi patēriņam, jo tupa salst ciet. Ar patukšu balonu es pamanījos dabūt uz apakšējās daļas ledus kārtiņu, telpā ap +24grādi, nemaz nerunājot par "apsvīdušiem" baloniem - tā ir ikdiena. Tā ka nebūšu tik kategorisks par to vienīgo problēmu ar reduktora nepieciešāmību - ir gadījumi kad viennozīmīgi ir nepieciešama balona apsilde. Kāda - nu to jāskatās, kādi risinājumi. Jo, ja man jāsilda balons ar elektrību, es labāk lieku katlā tenu un gāzi nogriežu mazāku;)

Nu varbūt var ņemt 2 vai 3 balonus vienlaicīgi un pieslēgt deglim paralēli? Tad iztvaikošana tiks līdzi patēriņam.

Un kādi risinājumi bija Labietī, kad vārīja ar gāzi? Pilsētas gāzes vads?

Jā, bet tad vajag arī 2-3 reduktorus. Man idejas līmenī ir likt balonu citā katlā ar ūdeni (kam tāpat būs ne mazāk grādu kā telpā) un tad lai tas balons pamēģina dzesēt arī to, tā vietā lai audzētu ledus kārtiņu no atmosfēras kondensāta.

a labietis nelika guļus to balonu lai lielāks iztvaikošanas laukums?

12 days later

reku kādam iejavošanas tvertne ar visu maisītāju palikusi nevajadzīga un vēl koniskais fermenteris piedevām:

https://www.ss.lv/msg/lv/production-work/production-work-orders/food-and-nutrition/bottling-equipment/bgblxo.html

Kandženieki izpārdodas? 2 koniskie bildē.

21 days later

http://www.terra-wave.com/shop/images/products/enclosuresb/metal-enclosures/steel-enclosures/24x24x8-steel-enclosures/Mesh_No%20Solar%20Shieldl.JPG?osCsid=qhkk1uuff9q153rpf114gugsb5

šādu bleķa sadalni ir iespējams nopirkt zem 50eur? izmēri ~250x200x150.