teni viņiem ir uz 240V (der arī mūsu 230 voltiem), kurus slēdz pie 2x120V sprieguma, viņiem tur tāds jocīgs 2 fāzu slēgums mājās
ok, to nezināju, tad ok.
teni viņiem ir uz 240V (der arī mūsu 230 voltiem), kurus slēdz pie 2x120V sprieguma, viņiem tur tāds jocīgs 2 fāzu slēgums mājās
ok, to nezināju, tad ok.
pivars said: šobrīd apsmadzeņoju ideju par vārkegu. jeņķi liek 5.5kW teni iekš 50l kega, kas no tavas pieredzes sanāk stipri par daudz, ja pat 3.5kW vajadzētu būt ar labu rezervi.
Nedrīkst aizmirst, ka man ir 30 litru katls, kurā vārās aptuveni 27 litri. Ja ir iespēja regulēt tena jaudu ar augstāk minētajiem modulatoriem, tad noteikti liec 5,5 kw. Vārīšanas laiks ir konstants lielums pie dažādu jaudu sildelementiem, lūk laiks ko patērēsi lai misa sāktu burbuļot gan būs atšķirīgs!
Linards said: Nedrīkst aizmirst, ka man ir 30 litru katls, kurā vārās aptuveni 27 litri. Ja ir iespēja regulēt tena jaudu ar augstāk minētajiem modulatoriem, tad noteikti liec 5,5 kw. Vārīšanas laiks ir konstants lielums pie dažādu jaudu sildelementiem, lūk laiks ko patērēsi lai misa sāktu burbuļot gan būs atšķirīgs!
nepareizi! labāk ieliec divus mazākus tenus nekā vienu lielu. 1) vairākus tenus vieglāk saslēgt pa fāzēm uz mazākiem drošinātājiem 2) vairāki teni vienlaicīgi nenobeigsies un tu nepaliksi ar nedavārītu alu.
piemēram trim 2kW elektroteniem pietiek ar 10A drošinātāju un ceļot uz vārīšanu var ieslēgt visus un pēc tam atstāt vienu vai divus pēc nepieciešamības.
turpretī 5.5kW tenam jau prasās 25A drošinātājs.
nesen pie Žuka pārliecinājāmies ka tas var būt par problēmu.
alusvedējam taisnība. bet ja regulēt tad: 1. dimmeris ir lēti un vienkārši, bet taisīs pamatīgus traucējumus elektrotīklā. 2. pwm nedaudz sarežģītāk, bet komplektā ar zero crossing ssr releju nevajadzētu taisīt traucējumus. un šajā gadījumā pwm frekvence var būt arī 1Hz vai pat zemāka. 3. izmantojot iepriekšminētās tehnoloģijas var izmantot parastos boileru tenus un pats piedzīt jaudas/laukuma attiecību lai ir fiksi un nekas nepiedeg.
tā nu būtu teorija, pašam priekš sevis kā vienmēr laika nepietiek. bet par naudu varu kādam uztaisīt :)
alusvedejs said: nepareizi! labāk ieliec divus mazākus tenus nekā vienu lielu. 1) vairākus tenus vieglāk saslēgt pa fāzēm uz mazākiem drošinātājiem 2) vairāki teni vienlaicīgi nenobeigsies un tu nepaliksi ar nedavārītu alu.
piemēram trim 2kW elektroteniem pietiek ar 10A drošinātāju un ceļot uz vārīšanu var ieslēgt visus un pēc tam atstāt vienu vai divus pēc nepieciešamības.
turpretī 5.5kW tenam jau prasās 25A drošinātājs.
nesen pie Žuka pārliecinājāmies ka tas var būt par problēmu.
Nu tad parādi kur dabūt ULWD tenu ar 2 kW jaudu. Tad jā, ieliec vienu tādu otru 3,5 kW un super. Runa jau ir par to vai iespējams samazināt esošo tenu jaudu, jo mazākais kas ULWD ir pieejams, ir 3,5 kW, kas manā gadījumā ir par daudz. Nu un otrkārt... 3,5 kw cena atšķiras no 5,5 kW ļoti minimāli. Ja pietiek ar 5 kW lai vārītu, nafig jāpērk divi teni. Lētāk tiešām ir nopirkt to regulatoru un miers. Pie Žuka jums bija problēma ka bijāt vairāki kas maksimāli noslogo viņa elektrības jaudu, jums bija pasākums, bet tiem kas mājās individuāli vāra šī problēma nav aktuāla. Ja man nobeidzas tens, es varu katlu pārlikt uz gāzes degļa, vai plīts virsmas un pabeigt procesu. Tas Tu nevarēsi savus 200 litrus pakustināt, bet mēs te šobrīd runājam par 30-50 litru vārkatliem ;)
pakasaties un nonākiet līdz kopsaucējam :)
Nu man nekādi traucējumi ar šo ierīci nav,tā ka var pirkt,esmu apmierināts,kad iejavoju un ieslēdzu cirkulācijas sūkni tad nogriezu uz pusi lai uzturētu t.
Linards said: Pie Žuka jums bija problēma ka bijāt vairāki kas maksimāli noslogo viņa elektrības jaudu, jums bija pasākums, bet tiem kas mājās individuāli vāra šī problēma nav aktuāla.
nav taisnība. pietika ar mani vienu un manu 4.5 kW elektrotenu lai Žukam jau būtu jābrauc uz veikalu pēc pričendāļiem un jāpelāgo mājas elektrosistēma lai tai varētu pieslēgt tādu tenu. 20A ne kurš katrs štepselis spēj paņemt pretī.
pēc tam atbrauca Agnis ar savu Braumeisteru un to ar viņa 2 kW elektrotenu iebarot nebija nekādu grūtību, jebkur ieštepselē un vāri.
Linards said: Nu tad parādi kur dabūt ULWD tenu ar 2 kW jaudu. Tad jā, ieliec vienu tādu otru 3,5 kW un super. Runa jau ir par to vai iespējams samazināt esošo tenu jaudu, jo mazākais kas ULWD ir pieejams, ir 3,5 kW, kas manā gadījumā ir par daudz. Nu un otrkārt... 3,5 kw cena atšķiras no 5,5 kW ļoti minimāli. Ja pietiek ar 5 kW lai vārītu, nafig jāpērk divi teni. Lētāk tiešām ir nopirkt to regulatoru un miers.
nu kāpēc jāliek katlā uzreiz divi teni es tev jau stāstīju. adminu pasaulē to sauc par Single Point Of Failure (SPOF). agri vai vēlu elektrotens izbeigsies. otru vajag lai tajā brīdī uzreiz var ieslēgt citu un pabeigt vārījumu.
par to vai var dabūt ULWD tenu ar 2 kW jaudu varam atsevišķi pakašķēties.
Linards said: Nu tad parādi kur dabūt ULWD tenu ar 2 kW jaudu. Tad jā, ieliec vienu tādu otru 3,5 kW un super.
2500W LWD tens: http://www.ebay.com/itm/272203342447?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
1500W LWD tens: http://www.ebay.com/itm/272203338482?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
600W melns tens interesanti ka uz 12 voltiem. bezmaz ienāca iekāriens iepirkt citiem eksperimentiem: http://www.ebay.com/itm/272203338482?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
varianti ir. ja ir gribēšana, var atrast.
ULWD tomēr no LWD atšķiras, ne!? Turklāt preces aprakstā ir teikts: "The Dernord 240v 2500w High Watt Density Screw" ! Tad LWD vai tomēr HWD ?
http://www.kblcateringequipment.co.uk/heating-elements-11-c.asp
http://www.kblcateringequipment.co.uk/heating-elements-11-c.asp
es no sejienes nemu http://www.kblcateringequipment.co.uk/heating-elements-11-c.asp
turpat tālāk aprakstā: Element is folded back to minimize length and maximize heated surfaces
vizuāli viņš ir pārāk garš lai būtu HWD
Nopērc vienu, pārbaudīsim! ;)
LWD es jau pārbaudīju.
man tajā plastmasas grāpī kurā pie Žuka ir spīdīgais LWD nevis melnais ULWD.
var vārīt arī ar tādu un nekas nepiecepas. vairākas reizes tajā bundulī esmu vārījis.
turklāt tur ir 4500W LWD tens. ar 2500W vēl mazāka iespēja ka kas piecepsies.
Alusvedējs uzprasījās te ar visādiem slēdžiem saviem teniem un mazliet aritmētikas, pielietojot veco labo oma likumu: ULWD tens 5500W 240V, tātad: P1=5500W U1=240V I1=5500=22,9A Tenam būtu jābūt praktiski aktīvai pretestībai, tāpēc: R=240,9=10,5OM Bet mums spriegums ir 230V un tāpēc: I2=230,5=21,9A P2=230*21,9=5040W ne vairs 5,5kW.
tas uz papīra 230V, reāli ja trafs patālāk no mājas, pīķa stundās labi ja virs 200V. man būdu pa logu var redzēt - pa dienu ~225V, vakarā ~215V. tagad pusvienos 221V.
Man trafs ir patālāk no mājas, rīta pusē un līdz pēcpusdienai 225-233, bet piektdienu, sestdienu vakaros 190-205 vien. Līnija veca, patērētāju daudz. Jāvāra ar gāzi;)