var nofrēzēt, bet pašam ar fleksi gan jau vienkāršāk. nekur plānākus neesmu saticis, pašam ar besī.

kspc said: ^ Pie virpinātāja :) Hā-hā, Linards iepircis dārgos uzķūnētos tenus :)

Es Tevi pārsteigšu, ja teikšu ka teni nebija dārgie? 68€ ar visu piegādi uz LV par 2 gb. Nav gan Camco un jāgaida arī ilgāk kā no štatiem ar amazon.com, toties laba ekonomija.

arvis said: uzgriežņus tu domā tos kurā tenu skrūvē iekšā?

Nu laikam. Es gan viņā neskrūvēju, bet ar viņu pievilku.

kastrolis said: a labietis nelika guļus to balonu lai lielāks iztvaikošanas laukums?

Mums bija 24kw un 34kw degļi. Parastais balons baigi ātri aizsala un neviens reduktors tur nevar palīdzēt. Risinājums: -jāņem tīru propānu (var izdedzināt sausu, nesalst ciet tik ātri, liesmas karstums lielāks) -jātur tuvu deglim, lai sildās -kad iet uz galu un pietrukst jaudas, tad met guļus un ik pa laikam paveļ nomainot sasalušo apakšu pret siltāko malu. Tik jāņem vērā, ka, lai mestu guļus, balonā ir jābūt mazāk par pusi, savādāk spļauj šķidru gāzi ārā!

Linards <a href="http://forums.kupla

Linards said: Es Tevi pārsteigšu, ja teikšu ka teni nebija dārgie? 68€ ar visu piegādi uz LV par 2 gb. Nav gan Camco un jāgaida arī ilgāk kā no štatiem ar amazon.com, toties laba ekonomija.

Man jau bija aizdomas, ko tik spoži! Laikam būsi iegrābies :)

Tu nebaidē mani! Caur amazone.com arī var pirkt, tikai nepiegādā uz LV . Ražotājs Dernord. Tagad nevarēšu mierīgi pastrādāt, jāskrien mājās taisīt misa un pārbaudīt :)

Linards said: Aprīkoju savu 40 litrīgo NT katlu ar krānu un sildelementu. Kāds zin kur nopirkt plānākus NT uzgriežņus? It kā šie savu funkciju pilda, bet ja būtu iespēja, nomainītu pret plānākiem, lai neizskatās tik masīvi.

image https://kupla.lv/assets/files/2/2736.IMG_5457.JPG image https://kupla.lv/assets/files/2/2737.IMG_5458.JPG

Šitas tev ir 5,5kw tenis? Kāds tev bija iepriekšējā katlā, mazāk jaudīgs?

Jā, šis ir 5,5 kW, iepriekšējais bija 3,5 kW Ir bijis arī 5,5 kW, bet tas pa taisno kontaktā iesprausts nebija valdāms. Pārliku uz 3,5 kW, bet arī pa daudz. Tagad lai neiet pa gaisu, regulēšu ar PID caur SSR releju.

Linards said: Jā, šis ir 5,5 kW, iepriekšējais bija 3,5 kW Ir bijis arī 5,5 kW, bet tas pa taisno kontaktā iesprausts nebija valdāms. Pārliku uz 3,5 kW, bet arī pa daudz. Tagad lai neiet pa gaisu, regulēšu ar PID caur SSR releju.

Tu esi rēķinājis cik tev elektrība aiziet vienam vārījumam? Es mērīju gāzi un uz vienu vārījumu +/- 1,3 m3 kas naudas izteiksmē ir ap 1 eur- sāku domāt ka pazūd vēlme barot ģeopolitisko kaimiņu un jāpāriet uz elektrību:)

Precīzi nē. Es kaut kad pasen atpakaļ uzņēmu skaitītāju pirms/pēc brūvēšanas, un ja nekļūdos, kopā ar visiem citiem dzīvokļa patērētājiem bija 10 kW .

man arī 1.1-1.3m3 iziet

Apskatījos. Oktobra vidējais patēriņš 9,56kwh. Pirmdien 2x 10 litru vārījumi. Dienas kopējais patēriņš 19,27 kwh Edit: apskatīju sīkāk pa stundām. 2 vārījumi pa 10 litri, no 10-17 = 10,11 kWh. Te gan jāņem vērā, ka paralēli darbojas citi patērētāji, no kuriem lielākie ir 2 ledusskapji un viena saldētava. Spriežot pēc nakts patēriņa uzskaites, tie ir 0.95 kWh vidēji stundā. Pa dienu vēl darbojas dators, kafijas aparāts u.c. sīkumi.

Un 10 kwh ir ap 1,50 eur? Vai arī esmu kļūdījies aprēķinos? Ērts veids izmērīt viena vārījuma izmaksas - http://www.ebay.com/itm/391365129780?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Mani arī nodarbina doma - vai elektrība gadījumā nav lētāks (vai vismaz tikpat dārgs kā gāze) brūvēšanas enerģijas avots. Ērtāks jau nu noteikti - vismaz tiem, kas gāzi ņem no balona.

Youtube ir manīti vairāki video, kur tiek izvarota parastā tejkanna, izņemts 2kw tens (spirāle) un iemontēts vārāmkatlā. Bet šeit visi pērk specializētos alus vārīšanas tenus. Vai vienīgā atšķirība ir tas, ka pie dārgajiem teniem nekas "nepiecepjas", bet pie lētā tējkannas tena "pieraus" kaut ko klāt? Vai ir arī citi apsvērumi? Tējkannas sildelements kegā-katlā - https://www.youtube.com/watch?v=zLAcxHTvu4U

Var jaukt tējkannu gan jau arī, vien jautājums - cik maksā tas sildelements pasūtot ebrejā un cik maksā tējkanna (gluži nojātu jau negribētos uzmontēt un pēc noklāšanās atkal pārtaisīt)? Tas tā, ja skatās uz lietas finansiālo pusi.

Par elektrību - domāju, ka ne jau finansēs lielākā nelaime. Iespējams, dzīvoklim var neturēt drošinātājs, ja tādu nikno n-to kilovatu štelli palaiž. Ja tā nav problēma - kāpēc ne?

tējkanna padumjš variants, kapēc nenopirkt parasto boilera tenu? ja pieliksi mikrokontrolieri un ssr tad arī nepiecepsies nekas. tik vairākus noteikti vajadzēs uz 40L katlu. un beigās nonākam pie tā ka ietaupīt neko daudz nesanāks, aptuveni tas pats kas linarda izmaksas.

Manā gadījumā tieši drošinātāji ir vājais punkts, kāpēc necik niknu elektrību nevaru lietot. Atliek vien ar propāna baloniem darboties, vidēji tērēju 1 balonu uz 120l gatava alus + mazgāšana un dezinfekcija ar tvaiku. Pat teniem runājot - uztaisīju iejavas mikseri ar termokontrolieri un tenu ieliku, izravētu no siltā ūdens boilera, ja nemaldos, 1,7kw. Manā gadījumā tā izvēle bija vienkārša - ir garāžā/šķūnī hlamu kaudze un šo to izdodas salipināt no tā, kas jau ir mājās, pērkot tikai pašu nepieciešamo. Protams, ja tējkannai noklājas tikai slēdzis, spirāle vesela, tad var katlā iemontēt, atkal - cik bieži tādi apstākļi sakrīt, kad reizē būvē katlu un ir rezervē pusdzīvs čaiņiks? ;)

Man sarkanais krievu balons izvilka pilnas 27 vārīšanas. Tas ir tīri vārīšanai, jo ūdeni sildu uz elektriskās virsmas. Runa iet par 40L katlu.

Mikrokontrolieris? SSr? OK - jāpalasa kaut kas papildus - tad varēs atgriezties pie šīs tēmas. Es jau biju sapriecājies, ka vienkāršs tens plus normāls katls un gatavs elektriskais vārīšanas katls. Laikam jau nav tik vienkārši. Es gan vāru 10-15 litrus, ne vairāk. Nespēju izdzert un izdalīt draugiem visus krājumus, lai vārītu un izmēģinātu jaunas receptes tik bieži, cik gribētos. P.S. Dažreiz pasteidzinu katlā esošo misu līdz vārīšanās temperatūrai ar parasto sovjetu spirāli. Tai nekas nepiedeg.

Zelcs said: Es jau biju sapriecājies, ka vienkāršs tens plus normāls katls un gatavs elektriskais vārīšanas katls.

Vāru es uz gāzi, man iejavas traukā temperatūru kontrolē kitajozu stc1000 + traukā mikseris, kas apakšu maisa visu laiku. Vārīšanai, protams, katls, tens, vads rozetē un viss notiek.

Ugis1965 said: Man sarkanais krievu balons izvilka pilnas 27 vārīšanas. Tas ir tīri vārīšanai, jo ūdeni sildu uz elektriskās virsmas. Runa iet par 40L katlu.

Mans deglis ir totāls overkill (~12kw), bet atkal - tādu garāžā atradu. Šobrīd apgreidojos uz katlu 80cm diametrā - tam vismaz puse liesmas neskrien garām (vārot 60l katlā tā bija), līdz ar to ceru savu energoefektivitāti ļoti ievērojami celt.