Es iejavoju parastā aukstumkastē. Gribētu uztaisīt elektrisko vārkatlu 10-15 litru vārīšanai. Bez nekādas temperatūras mērīšanas vai kontroles. Ieslēdz-vāri-izslēdz. Manuprāt, tur ar vienu 2kw tenu pilnīgi pietiktu. Tikai bail ka piedegs un vēl jānoskaidro kas ir SSR un mikrokontrolieris.

Es arī ~30L vārījumiem piepalīdzu tikt līdz burbulim ar 1.5kW dakšiņu.

Zelcs said: Es iejavoju parastā aukstumkastē. Gribētu uztaisīt elektrisko vārkatlu 10-15 litru vārīšanai. Bez nekādas temperatūras mērīšanas vai kontroles. Ieslēdz-vāri-izslēdz. Manuprāt, tur ar vienu 2kw tenu pilnīgi pietiktu. Tikai bail ka piedegs un vēl jānoskaidro kas ir SSR un mikrokontrolieris.

Nu tak vārkatlam nekādu kontrolieri un releju nevajag. Džeki tak raksta - tens + vads un miers.

alusvedejs said: Nu tak vārkatlam nekādu kontrolieri un releju nevajag. Džeki tak raksta - tens + vads un miers.

Vajag, un kā vēl! It sevišķi ja tiek izmantots viens "liels" tens pie maziem apjomiem. Palasi augstāk ko esmu stāstījis par 5,5 kW uz 30 litriem pa taisno rozetē! Pat 3,5 kW ārdās kā negudrs. Tāpēc vajag vai nu SSR vai jaudas regulatoru.

^ Pareizāk jāsaka ssr UN jaudas regulatoru, jo SSR ir relejs,kas neko neregulē, tikai ieslēdz vai izslēdz. Bet to kad ieslēgt un kad izslēgt pasaka regulators - vai nu PVM vai PID vai kas cits.

Zelcs said: Mikrokontrolieris? SSr? OK - jāpalasa kaut kas papildus - tad varēs atgriezties pie šīs tēmas. Es jau biju sapriecājies, ka vienkāršs tens plus normāls katls un gatavs elektriskais vārīšanas katls. Laikam jau nav tik vienkārši. Es gan vāru 10-15 litrus, ne vairāk. Nespēju izdzert un izdalīt draugiem visus krājumus, lai vārītu un izmēģinātu jaunas receptes tik bieži, cik gribētos. P.S. Dažreiz pasteidzinu katlā esošo misu līdz vārīšanās temperatūrai ar parasto sovjetu spirāli. Tai nekas nepiedeg.

sāc ar tenu katlā. tad jau redzēsi ko vajag pamainīt.

Ervins said: ^ Pareizāk jāsaka ssr UN jaudas regulatoru, jo SSR ir relejs,kas neko neregulē, tikai ieslēdz vai izslēdz. Bet to kad ieslēgt un kad izslēgt pasaka regulators - vai nu PVM vai PID vai kas cits.

ienācā prātā laba ideja pa lēto - zero crossing ssr un zemfrekvences pwm modulis no ķīniešiem par dažiem dolāriem izdarīs lietu. vajadzētu radīt minimālus elektrotīkla traucējumus. varēs izmantot jebkādus tenus, tikai jāatrod radiators priekš ssr. pirkt alumīnija kluci mūsdienās ir dārgi.

Šrotā izravēta pečka neder? Var pat waterchill uztaisīt

Boxētais CPU kūleris?

Ervins said: ^ Pareizāk jāsaka ssr UN jaudas regulatoru, jo SSR ir relejs,kas neko neregulē, tikai ieslēdz vai izslēdz. Bet to kad ieslēgt un kad izslēgt pasaka regulators - vai nu PVM vai PID vai kas cits.

Man šitā arī bez releja šancē! ;)Vienīgi baigi jūtīgais. Es gan izmantoju tipa šitādu: http://www.ebay.co.uk/itm/EU-Plug-Power-Energy-Meter-230V-50Hz-Wattage-Volt-Amp-Frequency-Monitor-Analyzer-/291268220030?hash=item43d0f0547e , bet pasūtīju jau : http://www.ebay.co.uk/itm/AC-Multifunction-Meter-Voltage-80-260V-Current-0-50A-Energy-Power-110V-220V-TH/142041127551?_trksid=p2045573.c100507.m3226&_trkparms=aid%3D555014%26algo%3DPL.DEFAULT%26ao%3D1%26asc%3D38661%26meid%3D3bc63f9d3c3d44efb7b67c67f427f0be%26pid%3D100507%26rk%3D1%26rkt%3D1%26 bet taisnība jau Tev ir, SSR bez regulatora (PID) nešancē, bet regulators arī bez releja šancē! :)

IMG_5554.JPG

IMG_5555.JPG

dienās iemēģināju http://craftbeerpi.com/ ... esmu starā pincipā neko veirs i nevajag, baigi fleksibls un nevajag jāties ar PIDiem. naudas izteiksmē pat lētāk daudz sanāk un galvenais ka visu pa soļiem receptē var salikt (ir pieejama gatavas datubāzes + nākošajā versijā sola savietojamību ar Beersmitu) un sēdēt blakus alu dzert :)

kastrolis said: ienācā prātā laba ideja pa lēto - zero crossing ssr un zemfrekvences pwm modulis no ķīniešiem par dažiem dolāriem izdarīs lietu. vajadzētu radīt minimālus elektrotīkla traucējumus. varēs izmantot jebkādus tenus, tikai jāatrod radiators priekš ssr. pirkt alumīnija kluci mūsdienās ir dārgi.

Man šāda ideja kādu laiku bij lietošanā, tik vēl vairāk pa lēto, jo pwm ir paštaisīts un ssr iztiek bez radiatora. Tiesa, ilgāk par 15 min nedarbināju.

Linards said: Aprīkoju savu 40 litrīgo NT katlu ar krānu un sildelementu. Kāds zin kur nopirkt plānākus NT uzgriežņus? It kā šie savu funkciju pilda, bet ja būtu iespēja, nomainītu pret plānākiem, lai neizskatās tik masīvi.

Kur dabūji šos biezos uzgriežņus? Ziemas laikā ar doma pārmigrēt uz elektrību ar 60l katlu.

Virpirms izprovēšu 10$ lēto ķīniešu 2kw tenu.

ProShot_20161030_182802.jpg

^ Gan jau ka tajā pašā Sanistalā.

bruvmaris said: Šrotā izravēta pečka neder? Var pat waterchill uztaisīt

Oskars said: Boxētais CPU kūleris?

protams ka der

linard, ja tas bildē ir dimmeris tad viņš rada elektrotīkla traucējumus. nav labi rādžiņu nogalināt.

Paskaidro smalkāk! Es no tā neko daudz nesaprotu! :(

20 days later

Varētu būt tuvākā tēma kur pajautāt. Tātad - vai mūsdienās kur var nopirkt frekvenču pārveidotāju bez liekiem vipendroniem, kā vadība caur aifonu utt "fīčas", kas man parastā garāžā 100 gadus nah nav vajadzīgas? Šobrīd skatos uz šādu: http://www.powerall.lv/Preces/Prece.aspx?ID=1674 bet ja kādam ir zināms labāks cenas/kvalitātes variants, būšu pateicīgs par ieteikumiem.

Darbā Izmantojam tādus ekonomiskajos risinājumos un neko lētāku, vienkāršāku un ērtāku piegādes ziņā, neesam atraduši! Vipendronu tāpat pietiek šitam!