Kā atrisināji elektrosavienojumu izolācijas problēmu? Varbūt ir kāda bilde?
Projekts minibrūzim
Es ar praktizēju lielajam katlam piepalīdzēt ar mazo spirālīti, kamēr uzsāk vārīšanos, bet pēdējo reizi laikam nenovaktēju līmeņus un kad smēlu ar emaljētu ķipi preboil blīvuma paraugu, notirinājos tā ka pat gaisma telpā palika blāvāka Tā ka pie izolācijas piedomājiet, tā nav joka lieta...
Man tens ir ieskrūvēts divās NT krūzēs, kuras kā pludiņi neļauj tam nogrimt. Paši kontakti nav papildus izolēti, jo tiem šķidrums klāt netiek.
Nedomāju ka alus dēļ ir vērts riskēt ar neizolētiem teniem. Lai arī praktiski liekas, ka par visu ir padomāts un nekas nevar notikt-risks tomēr pastāv. Domāju ka 99.9% mājbrūvētāju ir piedzīvojuši nekontrolētu šidrumu noplūdi un ar to viss arī izteikts. Izolētie iegremdējamie teni arī man nevieš nekādu uzticību. Diez vai te atraisnojas teiciens - kas neriskē, tas nedzer "alu", jo līdz dzeršanai var arī netikt :-)
Tā arī sanāk - kas neriskē, tas alu nedzer. Vārīsi ar elektrību - risks, ar gāzi - var aizdegties apģērbs, gāzes noplūdes, iesi uz veikalu pēc aliņa - vēl trakāk, var uzkrist ķieģelis uz galvas vai kāds narkomāns ceļā pagadīties, par braukšanu ar mašīnu un to, ka veikalā jumts var sagāzties vispār nerunāsim. Labāk gulēt gultā uz spēlēt spēlītes jaunajā telefonā, bet arī tas var uzsprāgt un vispār - visvairāk nāves gadījumu iestājas gultā. Beigās sanāk ka visdrošāk ir kārtīgi visu apdomāt un vārīt alu ar elektrību.
^ elementāra piesardzība un apdomība tomēr ir cita lieta
Neviens jau nesaka, ka nevar vārīt ar elektrību, bet te augstāk minētie piemēri ir muļķīga spēlēšanās ar savu dzīvību! Nu apmēram kā , sēžot vannā, matus žāvēt ar fēnu :) ^^ Vismaz uzliec noplūdes automātu pirms sava brīnuma...
Man tā peldošā sistēma arī škīet bīstama. Tāpēc vienīgais drošais iegremdējamais variants man šķiet ūdens vārīšanai paredzētā padomju laika spirāle. Tur vismaz ar izolāciju viss kārtībā.
^ tā spirāle tak nav paredzēta pilnīgai iegremdēšanai (vismaz man nekad tāda ideja nebūtu ienākusi prātā)
Es jau arī nemērcu visus savienojumus un vadu! Es iemērcu sildelementu par 98% un viss darbojas.
Protams, tiem, kas var tikai pateikt tas ir bīstami, jo vienkārši tas ir bīstami, labāk pašiem pie elektrības klāt neskarties. Bet labprātāk dzirdētu skaidrojumu, ar ko šāds izpildījums potenciāli bīstamāks par tena ieskrūvēšanu pašā katlā.
Ar to, ka tajās krūzītēs var iešļakstīties iekšā škidrums. Katlā iebūvēto tenu savienojumi ir ārpus katla un vēlams ūdensnecaurlaidīgā kastītē. Ja ieskrūvētā tena savienojumi katla ārpuse izolēti tikai ar "izolentu", tad gan atšķirības ir niecīgas.
#Ervins, apsveicu ar interneta kristībām!
Ko mocīties ar krūzītēm, ņem divas veco laiku žiletes - pa starpu sēkociņi, aptin ar diegu - divus vadus klāt : silda ka traks. Starp citu strādā. Priekš liela katla ar divām žiletēm varētu būt par maz, tad ņem lielākas metāla plāksnes - jo lielāks laukums un mazāka atsparpe starp plāksnēm jo niknāk vāra.
^^^ Manā gadījumā tur nekas nevar iešļakstīties ne teorētiski, ne arī kādreiz tas ir noticis praktiski. Turklāt es speciāli atstāju savienojumus vaļējus, jo tādā gadījumā tieši ir redzams, vai kaut kas nav iešļakstījies. Bet tādas hermētiskas kastes tieši otrādi - ja kāda blīve būs beigta un kaut kas kaut kur no augšas sūksies iekšā, tad redzams tas nebūs un šķidrumam kur tikt ārā arī nebūs ar visām no tā izrietošajām sekām.
1. Laba diskusija sanāca, paldies:) 2. Tās žiletes nav nekādas vecās, es joprojām ar tādām skujos (jaunām protams)un iesaku arī jums! 3. Ko domājat par tādu lietu bez teņiem. 100-200 litrīgam ņeržas katlam piemontē apakšā dzelzs plāksni un liek uz pro indukcijas plīts vai uz parastās visiem četriem riņķiem? Šitādam tak vajadzētu strādāt ne?
Vobla said: 3. Ko domājat par tādu lietu bez teņiem. 100-200 litrīgam ņeržas katlam piemontē apakšā dzelzs plāksni un liek uz pro indukcijas plīts vai uz parastās visiem četriem riņķiem? Šitādam tak vajadzētu strādāt ne?
jābūt ļoti labam termokontaktam un tad strādās. kā to mājas apstākļos nodrošināt ar dzelzs gabalu ārpusē pagaidām nevaru iedomāties. tad jau pats sev tādu būtu uztaisījis. ja iemetīsi katlā ripu no svaru stieņa tad vajadzetu darboties.
kspc said: Neviens jau nesaka, ka nevar vārīt ar elektrību, bet te augstāk minētie piemēri ir muļķīga spēlēšanās ar savu dzīvību! Nu apmēram kā , sēžot vannā, matus žāvēt ar fēnu :) ^^ Vismaz uzliec noplūdes automātu pirms sava brīnuma...
ne vairāk par 30mA. un tad paskaties kas notiek.
^^Jāsāk jau droši vien ar to, ka vajadzētu noskaidrot vai tāda plīts 200+ kg svaru vispār mehāniski spēj izturēt.
Ervīn, vēl kas par lietu- rūpnieciskajiem boileriem vienmēr ir trešais vads- drošības zemējums. Ja notiek kāda ziepe, korpusam ir tāds potenciāls kā tev, un no korpusa tu nevari atrauties, bet, ja pārdeg tens un fāze nonāk uz korpusu, ir īsais un atslēdzas automāts. Man pazīstamiem vecā mājā bija paņemts boilerim zemējums no nulles, atnāca latvenergo vīriņš, nomainīja skaitītāju un samainīja vadus vietām, pēc tam visi dušā ejot tirinājās...