Štelle, ja Tev viņi ir divi, vai vismaz viens, kas domāts vairāk aldarīšanai...
Projekts minibrūzim
Oskars said: Refraktometrs ir štelle ātrajiem blīvuma mērījumiem.
papakarlo said: Štelle, ja Tev viņi ir divi, vai vismaz viens, kas domāts vairāk aldarīšanai...
Štelle tas refraktometrs ir tikai tad, ja viņš nedirš kā RTR Rosija! Es Te vienu dabūju patestēt! 2x dārgāks kā hidrometrs, bet dirš 5x vairāk. Testējām paralēli ar LNMC verificētu hidrometru. Vienos vārtos! Tu man, Osi, pasaki... no kurienes parastam mājbrūvētājam labs refraktometrs?
man snaptest ķīnietis normāli rāda. es vārot vairs areometru neizmantoju, tikai beigās lejot fermenterī viens mērījums drošībai.
Es tāpat kā #Kastrolis. Vēl ik pēc pāris vārījumiem salīdzinu misas OG hidrometram un refraktrometram. Kamēr sakrīt - lietoju mierīgu sirdi.
Uz vietas ir kaut kas no kalibratoriem Brix% skalā. Linard - Ķinietim 2 pārbaudes: 1) ar ūdeni uz nulli 2) ar kalibratoru uz noteiktu Brix%.
p.s. Ķinieši vēl kādi 10 ir pieejami. 19 Eur + PVN21%.
Tātad, refraktometru īpašniekiem ir iespēja notestēt savas spēļmantiņas ar Brix 15% un/vai Brix 30% standartiem no Reagecon.
https://www.labunlimited.com/s/pg_dl_25852/4AJ-6263260/Reagecon-Sucrose-(Brix)-Standard---15perc.-BS15S
Pie mums pirktam instrumentam tas ir FOC pasākums.
LNMC oficiālā procedūra ar sertifikātu maksā, ja nemaldos, 25-30 Eur + PVN21%.
Vobla said: Bilde
Varbūt kāds var ieteikt kur labi un lēti var katlā iegriezt šos tenus un vēl vienu tenu + ventili un termometru(nav obligāti, bet vēlams) ? Kādas +/- izmaksas? Kas jāņem vērā? Kā tas notiek, izurbj caurumu un pielodē atlokus/flanci?
izurbj caurumu un uzskrūvē uzgriezni. kas tev par vītni, 1.25"?
Tagad nav pie manis, uz pusotru" velk.
zinu ka mums šeit is spēcīgi vīri kas ar VIENU roku slapjus graudus no grāpja ceļ laukā. ar VIENU ibio!
netīšām youtūbē uzdūros džekum kurš šo tēmu ir attīstījis tālāk un iejavo un vāra uzreiz fermenterī. FERMENTERĪ ibio!
https://youtu.be/ilHCgSnQXII
sanāk alus visu savu mūžu, no radīšanas līdz pat iznīcināšanai ir vienā un tajā pašā traukā.
kāds tādu ideju jau bija redzējis? varbūt kādam jau ir uzbūvēts un var apskatīt?
Varbūt kādam zanačkā ir 5-7kw tenis ko notirgot? Ideali būtu 6 kw bet derēs arī cits. Zvaniet, rakstiet sms 2218829astoņi.
Linard, tev noteikti zem spilvena kāds ir!?
Vobla said: Varbūt kādam zanačkā ir 5-7kw tenis ko notirgot? Ideali būtu 6 kw bet derēs arī cits. Zvaniet, rakstiet sms 2218829astoņi.
Linard, tev noteikti zem spilvena kāds ir!?
Čau, Valdi! Linards man atdeva savus, jo:
Varbūt kādam ir izskaidrojums. Boilerī (slēgts, 1000 l., cilindrs, horizontāls, siltināts ar 100mmm vati, 1,80 m no grīdas u.t.t.) šis jau ir vismaz 3 komplekts ko nomainām, un visi šādi! Bet iejavas un vārkatlā neviens nav "nolietojies" ? CAMCO teni, pirkti no amazon.com, aprakstā uzrādīti kā teni boileriem.
Rtfm
Jūs instrukciju lasījāt? Jums boilerī ir sacrificial anode vai arī jūs pēc vārīšanas no boilera ūdeni izlejat un atstājat tenus sausus?
Ražotājs tak skaidri ir pateicis ka ūdenī viņus atstāt nedrīkst.
Dažreiz uz dienu-divām atstājam, bet pamatā boileris ir sauss. Anods nav, bet Tu neesi pirmais kas iesaka, tāpēc liksim.
A kāpēc boilerī jāliek CAMCO teni, sūtīti no Amazon? Vārkatlā es saprotu, savarīga jaudas un sildvirsmas laukuma attiecība, bet ūdenim tas tak nav būtiski.
- Awaiting approval
ir divi lieki camco #02965 5.5kw'īgie.
Ar kādu produktu/-iem tīrīt( ne dezinficēt) kegus, plākšņu dzesētāju utt.
Nepieciešams mājbrūvēšnas apjomos pieejams produkts..