• Pasākumi
  • Mājas alus pasākums 9.oktobrī 18 AleHouse

njaa, es laikam shoreiz atkal izlaizhu

nāc bez alus izlaist nevajag. Padzersim amerikāņus.

diez vēlāk ap 20-00 ir jēga nākt? un kā tur - vai tajās dienās, kad hokejs nav baigi piebāztais?

šaubos, ka būs pārbāzts - nav nekāds Bombardieris

pēc 20 tiek piebeigti pārpalikumi un sāk ievērtēt vietējos labumus

Problēma kolektīvā... alus jau otro pasākumu ir par maz...

Palabošu! Par maz ir bezmaksas alus!

labi - nākamreiz katru pa litram ņemšu, ja pie šitā aukstuma būs kas jēdzīgs norūdzis, jo knapi 15-16C šobrīd dzīvoklī.

1. Linards - Erste Lager. Tikai no Viena malt. Labs pale ale.

2. Edgars - tas pats, tik ar melanoīdu (laikam tā rakstās). Ar labs, tik iesalaināks, apiņus knapi jūt. Latvijas Dzintars, vobšem.

3. Valdis - oriģinālais LDz. Tā jau OK, bet likās nesabalansēts.

4. Andreja atnestais Austrāļu Sparkling Ale. Patīkams, atsvaidzinošs. Varēja būt aukstāks. Apmēram kā Duvel vai citu Beļģu šampāniešali, tik uz 5.8%, piezemētāks un vienkāršāks.

5. ĢirtsE - vienkārši alus. Sapratu, ka pirmais. Nāksies slīcināt, jo maztīkama dzelžaina piegarša.

6. Dainis - Admiral SH IPA. Pats nedzēru, bet ir garlaicīgi rūgta.

7. Andreja nestais Vilkmerges Sviesusis - itkā eils skaitās. Garšoja pēc parasta eirolāgera. varbūt ne tik pliks, kā kāds Aldara Pilzenes vai Cēsu Light.

8. Linards - Miķeļalus - neslikts LDz, bet kaut kāda pēcgarša.

9. Aivo - ar pēcgaršains. Tāda sīva, uz kartonu velk ;)

10. Dainis - Pilgrim SH IPA. Ar tāds garlaicīgi rūgts, bet ne tik tupi, cik Admirālis (abiem IBU uz 60). Iepriekšējā pasākumā nestā Chalenger SH IPA bija labākā no trijotnes, bet vislabākās atmiņas man ir par Perle SH IPA. Varētu kādreiz atkārtot, bet tagad dienas kārtībā būs Centennial.

11. Aivo - biskvītiesala alus ar Target, Perle un Hessbrucker. Iesalains un ieskābens. Vai nu sācis skābt, vai arī no iesala tas skābenums.

12. Gordon - Jāņogu/Upeņu saisons. Pasaus, viegli skābens. konkrētu ogu garšu nevar īsti izgaršot.. Vairāk uz vīnu velk. Interesants dzēriens.

13. Andis - kaut kāds vecs alus - tīra garša, ļoti sabalansēta, tik ļoti, ka jau velk uz bezgaršīgumu. Pļumpvasers sanācis.

14. Andis - bērziņalus - smuki gāzēts, kā beļģis (pēc norūgšanas piebliež klāt ?citu? raugu un trauku noslēdz). Gards un patīkams.

15. hvz - kviesis, bez pribambasiem. Pat man garšoja, jo skābums ļoti minimāls. Neliels saldenums. Visādā ziņā, ļoti patīkams kviešinieks. Zinta skola, tā teikt

16. Jānis - 2L IPA. Tā kā manējie vienapiņnieki, tik nedaudz sausāka garša un varbūt nedaudz zāļaināka. Vienkāršs, rūgts alus.

Summējot, topā bija 15, 14, 1, 2.

Jā, pamaz alus gan bija (bezmaksas), bet zortes pēc #Daiņa pierakstiem spriežot kā parasti, padsmit! Mans rezumējums... visvislabāk patika #Anda un otra kolēģa (atvaino, nesadzirdēju Tavu vārdu :) ) - kviešinieki!

# Valda "Latvijas Dzintars" - ja konkurss būtu vakar, viennozīmīgi TOP 3 alus. Nekā lieka, krāsa kā receptē, tikai man liekas, ka manā un #MartinsK tomēr vairāk varēja Saaz smaržu just.

Andreja atnestie nepatika ne viens, ne otrs! Coopers nelikās nekas ievērības cienīgs, vismaz tagad zinu kuru alu nepirkšu, nu bet 1. Baltijas eils no Lietuvas var sabojāt cilvēku priekšstatu par eilu. Eilam tā nav jāgaršo, tā arī viņiem, Andrej, pasaki!!! :)

#GirtsE pirmais! Nu mans pirmais ne tuvu negaršoja tik labi kā šis. Es jau nesaku ka man arī tagad zuper sanāk, bet tomēr Ģirtam priekš pirmā ir padevies labs alus!

#Gordona saisons mani neuzrunāja, vairāk uz alus dzērienu, nevis alu vilka!

Jāņa, tā Jāņa kas nav TAS Jānis, 2L IPA - rūgtums kā IPĀ, bet man jau liekas ka IPAi ir arī jāsmaržo, šis bija vienkārši rūgts latviešu alus :))

Kas tur vēl bija... gan jau, ka kaut kas bija, bet nekas tāds kas paliktu atmiņā ne labā, ne sliktā nozīmē! :)

Āāā, kam bija tie LABIE, pirmie divi, lāgeri ar amerikāņu apiņiem!? :))

No pirktajiem labi bija Mikkeller Pale Ale (izlejamais) un Samuel Adams Lager (pudelē). Niknais Imperial Stout , tas kurš izlejamais ar nosaukumā ietilpstošo № 5 , riktīgs balzāms, bet kad uzsila garšoja... tāds būtu baudāms pie kamīna uz lāčādas lasot grāmatu :)!

Un kā tur īsti ir ar to atlaidi... katram pašam jāprasa un katru glāzi pērkot, vai kā!? Šorīt secināju, ka atlaide ko man neiedeva, man būtu devusi gandrīz vienu pudeli līdzņemšanai!

Write a Reply...