Esmu sācis brūvēt savu alu un aizdomājos kā jūtas organisms pēc lielāka daudzuma mājas alus lietošanas. Pašreiz vēl mani brūvēšanas apjomi nav tik lieli lai veiktu praktisko eksperimentu. Vai brūvētājiem ar pieredzi ir pieredze šajā jautājumā?
"Rūgšanas sākumā raugam netrūka barība un tas strādāja
ātri, cukuru pārvēršot alkoholā un ogļskābajā gāzē, tai pat laikā radot veselu virkni dažādu blakusproduktu, piemēram,
acetaldehīdu, fūzeļus, estērus, dažādas aminoskābes, ketonus, dimetilsulfīdu un citus. Tā kā priekšzīmīgas barības nu ir
palicis maz, raugs lēnām ķeras klāt jau minētajiem paša radītajiem savienojumiem, tos daļēji pārstrādājot." (Mājas alus rokasgrāmata iesācējiem)
Bet raugam nonākot cilvēka organismā viņš atkal iegūst priekšzīmīgu pārtiku un turpina vairoties. Un pie lielāka apjoma tam vajadzētu atstāt ietekmi uz veselību. Ko mājbrūvētāji saka par alus pasterizēšanu? USA forumos tas tiek apspriests, bet tā kā mājbrūvētāju bonus ir alus briedināšana pudelēs, tad pasterizēšana netiek rekomendēta.
Atvainojos par iespējams nesakarīgo tekstu, jo vakar salietojos gardos Ale House aliņus un šodien sāp galva :)