Pa manam Tu pats atbildēji uz savu jautājumu!
GirtsE said:
"Rūgšanas sākumā raugam netrūka barība un tas strādāja
ātri, cukuru pārvēršot alkoholā un ogļskābajā gāzē, tai pat laikā radot veselu virkni dažādu blakusproduktu, piemēram,
acetaldehīdu, fūzeļus, estērus, dažādas aminoskābes, ketonus, dimetilsulfīdu un citus. Tā kā priekšzīmīgas barības nu ir
palicis maz, raugs lēnām ķeras klāt jau minētajiem paša radītajiem savienojumiem, tos daļēji pārstrādājot." (Mājas alus rokasgrāmata iesācējiem)
Lietojot nenobriedušu alu, kurā raugs nav līdz galam paveicis savu darbiņu, vai lietojot pasterizētu, bet nenobriedinātu alu, iespējamas blakausparādības pēc alus lietošanas uzturā (galvassāpes, slikta dūša, slāpes u.c.).
Tātad... ja uztaisi alu, un viņu nopasterizē, Tev jābūt pārliecinātam ka alū nav nevienas no tevis uzskaitītajām vielām, kuras tad arī ir atbildīgas par paģirām. Ja uztaisi un nepasterizē, bet ļauj raugam pabeigt savu darbu, galvai, teorētiski, sāpēt nevajadzētu. Turklāt paģiru esamība vai neesamība vēl ir arī katra konkrēta organisma īpašība! Cits var "Preiļu dzidro" spaiņiem lakt, un nekas, a citam pēc 100 gr. labākās dziras "miršana" garantēta!