Nākošais pasākums solās būt ekskluzīvs. Ja nekas nenojuks, tad būs Astrīda Ruško un Valdis Čunka ar alus defektīvo garšu koferīti. Degustēsim kā garšo diacetils DMS u.t.t. Info sekos...
Mājas alus pasākums13.novembrī 18 AleHouse
tipa pagjiras garanteetas?
Pasākums ar Valdi un Astrīdas kundzi tiek pārcelts uz decembri, sakarā ar to, ka kaut kas svarīgs pārplānojies. Valdis apsolīja nākamajā sapulcē noteikti ierasties. Dārgie diacetila un DMS fani, lūdzu pacietieties.
astr
Nu burvīgi, tiešām burvīgi... izskatās, ka uz šo pasākumu netikšu, bet par decembri jau cerīgāk! yes!
un jau bijām sacerējušies skunski izbaudīt ...
tad jau pa visiem jānopērk kādas pāris kastes beck vai carlsberg...
Tad moš uz to decembra pasākumu vajag sanest savus neizdevušos alus? Te daudzi runāja, ka esot sūdīgi tumšie, tad varētu uzzināt, kas teiši par nelabumiem tur ir iekšā
atis said: Tad moš uz to decembra pasākumu vajag sanest savus neizdevušos alus? Te daudzi runāja, ka esot sūdīgi tumšie, tad varētu uzzināt, kas teiši par nelabumiem tur ir iekšā
Vēl neesmu izlējis man gana daudz. Otro dienu ik pa brīdim vienu pudeli pamocu - nevar saprāst vai sīvums no dedzinātā, vai kāds nedraugs iemeties...
Ati, tu tiešām gribi dzert sūdīgus alus? :))
Nē. Bet būtu interesanti saprast tieši kādas piegaršas veido to pretīguma buķeti.
Jo atnesīs ta tīras garšas mēģenē, bet alū var sajust kombināciju un praktiski piemērot jauniegūtās zināšanas. Varbūt tad Valdis/Astrīdas kundze atklās kādu negaidītu un mums nezināmu info.
Es tomer vairak velos saprast ka garso tie sliktumi tira veida. Nedomaju, ka mus sagaidis kadas sensacionalas atklasmes par maniem drankigajiem aliem.
Pakersu lidzi dazus alinus apmainai, ja kads piesakas ari kaut ko atnest.
Es šoreiz būšu bez alus. Eksperimentālos tik vakar salēju pudelē, vēl nebūs sagāzējušies, savukārt lielā partija pie Anda koniskajā vēl stāv.
Man atkal sapudeļots jau divas nedēļas, bet siltumā 3 dienas - gāze būs, bet vai alū izšķīdusi her viņu zin. Laužos ņemt vai neņemt vēl
Man gatavi un pārbaudīti ir Pale Malt/EKG SMaSH un ķipa IPA (ar Chalanger, Aurora, EKG). Tos arī varu, pa kādai papildus 0.5L pudelītei uz apmaiņu atstiept, ja ir interese.
ņem vien, pēc 3 dienām parasti jau gāzīte ir, vari līdzi ņemamās vēl paskalināt, lai ātrāk process notiek :)
sūdi būs. man ar tik daži ir un no tiem vēl uz piebalgu gribēju aizsūtīt...
Es tomēr būšu, un būs arī mana IPA, Lager #2, Belgian Wit, Belgian Wit ķiršu.
Paldies Kastrolim par uzaicinājumu ieskriet. Kuplas ali patīkami pārsteidza! ceru, ka Piebalgā būs tāda pati reakcija Decembra sākumā (līdz tam salikšu paraugus ledusskapī).
Dainis sākumā nebija, tādēļ nācās uzņemties rakstveža pienākumus
1. Vēvelītis ar pazīstamas alus darītavas raugu. Garšo līdzīgi kā pazīstamās alus darītavas alus. 2. Rabarberu Vēvelītis. Patīkami skābens, Gordons saka, ka vajag vairāk rabarberu. Esot 2 kg uz 35 litriem pašlaik, rabarberi, savārīti atsevišķi, tb rabarberu ķīselis, pielikti klāt fermenterī. 3. Zemeņu Vēvelītis, ap 7%. Smaržo pēc zemenēm, garšo arī, nav salds. 4. Linarda lāgeris, 5,2%. Laikam Aivo teica - Linard, baigi labais 5. Vēvelītis 6% ar citas pazīstamas alus darītavas raugu. Ne pēc vella, tāds salds. 6. Tas pats alus, tikai stāvējis kopš aprīļa. Uzreiz labāks, bez salduma. Šeit notiek diskusija par to vai arī gaišais alus uzlabojas, pāris mēnešus ilgāk pastāvot. 7. Cesinieka alus - pārāk zaļš 8. Kviešu Vēvelītis (4,7%), it kā 50% kviešu iesala, bet nejūt vispār, ka kvieši klāt būt 9. Vēvelītis Biteris, kas taisīts Blomei - saskābis. Tiek vainots Edgara raugs.
-- tagad atnāca Dainis, viņš laikam savus rakstus vēlāk publicēs
10. Kastroļa kviešu - it kā ēc Wit garšo, ar WB06 raugu taisīts 11. Linarda kviešu ar Hoegaarden raugu, pabiezs, garšo pēc kviešu, bet Linards pa maz koriandra pielicis 12. Linarda kviešu, tikai ar ķiršiem 13. Imanta pirmais, to, ka pirmais, viņš nedaudz fleitē, bet ir ok 14. Vēvelītis porteris lāgeris (kopā bija 1 kaste ar Vēvelīšiem), jūt dedzināto iesalu mazliet, bet ir labs 15. Bērziņalus - mīksts tumšais, tauta saka, ka varot izdzert spaini 16. Mārtiņa vieglais porteris - traki labs, maigs un iesalains 17. Vēvelītis Strong (7,8%) - baigi labs stiprais alus, smaržā, garšā alkohols, bet ļoti labs padevies. daudziem patīk, bet ir tikai viena 0.5l pudele 18. Armanda Latvijas dzintars, par maz sagāzēts, bet normāla garša 19. Pekaina novembra nefiltrētais, arī Latvijas Dzintars, bet ar mazāku daudzumu skalojamā ūdens, Kastrolis saka, ka negaršīgs, Linards - ziepju piegarša, Edgars - labs, lai ielej vēl, MārtiņšK - labs, man patīk, 20. Aivo - EKG Pale Malt Citra, smarža ok, garša arī, 21. Aivo IPA - arī labi, 22. Mārtiņa K medalus - samērā negaršīgs, drausmīgi salds, 23. Jāņa Ri gaišais parastais, 24. Mārtiņa K - Beļģi sapratīs, 5,2%, samērā augļains, autors saka, ka nepareizi norūga.
Te es gāju prom, bet palika 5 vai 6 ali vismaz. Mans šīvakara favorīts bija Nr.16 - Mārtiņa vieglais porteris, kam sekoja divi Vēvelīši - stiprais Nr. 17 un rabarberu Nr.2. Un Bērziņalus Nr. 15 arī rullēja. Vispār bija tikai kādi 3 vai 4, kas nepatika.
Vispār man radās iespaids, ka pasākums pilnā sparā sākās jau ap 17.45, kad nepacietīgie jau grābājās gar korķiem