Arī šoziem Labietis rīkos ziemas alus festivālu. Būs labākais no pagājušā gada pieredzes un šis tas klāt. Par to info vēl sekos.
Kas ir svarīgi jums - neatkarīgie aldari - ir mājbrūvētāju parādes/konkursa alus tēma. Šogad tas būs GARŠVIELU ZIEMAS ALUS.
Rāmītis diezgan vaļīgs:
1) virs 7% alkohola saturs
2) jābūt pievienotai vismaz vienai garšvielai, kas nav apiņi (ogas un augļi nav garšviela)
3) iesniedzamais apjoms - vismaz 10L
Ogre said:
Vai beļģu alus vārāmais (vai kāds cits) cukurs, medus, melase, sīrupi skaitās garšviela?
Vai jebkādā veidā apstrādāti jebkādi graudaugi (iesvētīta kukurūza, sakaltusi maize, auzu cepumu pārpalikumi), kas nav alus iesals, arī skaitās garšviela vai tomēr iet pie grain bill?
Dainis said:
tie visi veido alus ķermeni un nodrošina nepieciešamos cukurus, kurus var pārvērst alkoholā, tā ka tās ir pamatsastāvdaļas, nevis garšvielas.
reinis said:
dainis pareizi sapratis - garšvielas ir tas, kas neko nedod raugam, tikai garšai.protams, ka labāk, ja pielietoto garšvielu vai to kombināciju skaidri jūt garšā. Labieša specbalva tiks tam, kas uzbrūvēs garšpilnāko alu ar garšvielām, nevis, piemērmam, apiņotu alu ar garšvielām receptē.
skatītāju simpātijas kauss ir apmeklētāju rokās, taču visiem tiks izdalītas vadlīnijas kā vislabāk novērtēt alu šajā parādē.
Būs divas balvas - ceļojošais skatītāju simpātiju kauss, kā arī Labieša specbalva, kuras ieguvējs savu alu vārīs pie mums.