Pudeļojot nav izmērīts FG. Vai pēc mēneša-divu nogatavināšanas to var izdarīt mērot ar refrektometru? (tumšais, gaišais, CO)

    Var, ja jau reiz pēc divām nedēļām attaisi pudeli. Var arī pēc 3, 4 nedēļam. Pagaidi tikai lai atšālējas no gāzes. Un ja kaut kas nav tā kā vajag tad ir varianti: lej visu partiju arā; izrēķināt cik vajag pieliet ūdeni, lai iegūtu vieglāku; izrēķināt cik vajag pieliet šnabi, lai iegūtu stiprāku; dzert kāds ir sanācis, jo tāds būs vislabākais un nesatraukties par beigu blīvumu

      2 years later

      no kā ir atkarīga blīvuma krišanās (FG)? var viņu kontrolēt kādā veidā? (izņemot ar beersmith palīdzību)

        no sākotnējā blīvuma, rauga, pārcukurošanās temp., iesaliem, raudzēšana temp.

          2 years later

          labrīt!
          vai ir idejas kurš no šiem iesaliem būs efektīvāks beigu blīvuma pacelšanai?
          bestmalz carapils 5ebc
          bestmalz caralight 30ebc
          tas gan arī no rauga atkarīgs, bet iemetiet kādu piemēru ja ir.
          šoreiz taisos uz 1762 plāceņa liet.

            Labvakar,
            Būtu pagaršojis misu alusfestivālā, zinātu...

            Nav idejas, bet zinu 100% ...
            abi pacels, bet carapils vairāk.

              Kā var spriest par beigu blīvumu (FG) garšojot MISU?

                ja garšo ļoti saldi/blīvi, tad visdrīzāk ka nebūs 1.010, ja ar parastu eila raugu raudzēs

                  Bet vai misas saldumā var sagaršot - tie ir vienkāršie cukuri (kurus raugs noēdis gandrīz pilnībā), vai saliktie cukuri (kurus raugs nespēs noēst pilnībā)? Salds ir salds.

                    Es ar pagaršošanu Kastroļa gadījumā biju domājis pagaršot tieši tās dienas misas recepti ar ļoti daudz carapils.
                    Un nevis pagaršot beigu blīvumu...

                      runājot par garšošanu. pielieciet jebkurai misai 10% no iesala masas cukuru(saharozi) un liksies ka ir nenormāls saldums. iesala cukuri uz mēles dod minimālu saldumu, tapēc par neizrūgušajiem cukuriem saka "ķermenis" vai "tumīgums" ka neatstāj jūtamu saldumu. attiecīgi misai ar paredzamu lielāku beigu blīvumu vajadzētu būt mazāk saldai.
                      kurš zin, to var sagaršot?

                        Minhene vēl normālu ķermeni piedod.

                        Nav sanācis taisīt divus vienādus vārījumus ar un bez auzām, bet viņas īpaši neesmu jutis, tik duļķainumu piešķir, ja pāri 15% piemauc.

                          Carapils labakais variants, laikam, pats gan neesmu lielos daudzumos licis, Edgars Raganu Labiesa serijai lika ap 20% ja nemaldos lai paceltu beigu blivumu. Man biezakie ali sanakusi ar laktozi un lielu % tumso/karamelu iesalu + sekli grauzosh raugs.

                            tāds nebija manīts

                              kraukļos nekošļāji? es vienreiz liku tumšajam no kura beigās sanāca granātas.

                                6 days later

                                ugis_n 40% carapils

                                Bet baigi no rauga atkarīgs. Us-05 labi ietekmē carapils, tai pat laikā s-04 gandrīz nereagē

                                  man tāda sajūta ka 1762 ar neuzķersies. dažās dienās noēda aptuveni līdz plānotajam blīvumam un tagad jau gandrīz nedēļu grauž ļoti lēni. nevajadzēja temperatūru tik ātri pacelt uz 25C bet nu jau vairs neko...