Pēc ilgas saņemšanās šodien beidzot pamēģināju kaut ko uzbrūvēt. Kā galveno manuāli izmantoju to Palmera How to Brew grāmatu.
Sākumā uzkarsēju 5L ūdens līdz 75 grādi, iemaisīju 500g čehu gaišo iesalu. Pēc stundas nokāsu, pielēju vēl 5L ūdens, uzvāriju un izšķidināju 1,7kg čehu gaišo ekstraktu. Pieliku 50g rūgtos apiņus un stundu vāriju. Tad strauji atdzesēju un ielēju balonā, pielielēju klāt 10L novārīta ūdens. Pieliku raugu. Pēc 4 stundām hidrometrs jau jautri burbuļo un uzcēlusies pamatīga puta.
Visās receptēs un mājas brūvētāju lapās blīvumu mēra ar "specific gravity" skalu a man vīna veikalā iesmērēja hidrometru ar BLG skalu. Tad nu tagad netieku gudrs vai tas ir "Brix", jeb "Baume" skala. Katrā ziņā missa rāda "6", kas konvertējot (http://web2.airmail.net/sgross/fermcalc/fermcalc_applet.html) sanāk 1,043 (Baume), jeb 1,023 (Brix). Tagad netieku gudrs kurš ir īstais un vai galā man nesanāks bezalkoholiskais alus... :)
Pati missa pēc garšas ļoti rūgta ar spēcīgu apiņu garšu. Moš pārforsēju ar to vārīšanas ilgumu vai apiņu daudzumu? :)