No šoferiem un dāmām ir aktualizējies jautājums par veselības dzērienu :)

Kas tas vispār ir, nenorūgusi misa? Ķipa iztecinu un sapudeļoju? Vai kas cits? Šeit forumā nekas par to nav, gūgle arī tukša, un ārzemju forumos laikam nav jēgas meklēt. Varbūt kads ir mēģinājis vai zin, kā to pagatavot?

Es minēšu ka, nevārīta vai vārīta un pasterizēta misa? Gāzēta (piespiedu).

Nu vismaz Iļģuciemā viņi "cep" paši savu iesala/cukura ekstrakta masu. Bauskā - zintu tikai, ka pasterizēts galā viņš ir.

Misa, plus citronskābe, plus co2 no balona.

Kāda ir starpība starp kvasu un veselības dzērienu? Vai kvass ar pienskābo/jebkādu rūgšanu un veselības dzēriens bez? Jautāju, jo abu veidu dzērienus nespēju vairāk par vienu malku iedzert, attiecīgi nav pieredzes ar viņiem.

atis said: Kāda ir starpība starp kvasu un veselības dzērienu? Vai kvass ar pienskābo/jebkādu rūgšanu un veselības dzēriens bez? Jautāju, jo abu veidu dzērienus nespēju vairāk par vienu malku iedzert, attiecīgi nav pieredzes ar viņiem.

Kvass tiek mazliet raudzēts un tad nopasterizēts, veselības dzēriens, cik noprotu- nē. Kvass garšo pēc maizes, veselības dzēriens - pēc misas. Man personīgi pirmais ļoti negaršo, otrais ļoti garšo.

MartinsK said: Misa, plus citronskābe, plus co2 no balona.

Paldies par info. Tas laikam tikai loģiski, ka ar cukurgraudiņiem te nekas nesanāks.

Veselības dzēriens = iesala dzēriens (misa).

Man kvass tieši garšo (pārsvarā), bet iesala dzērieni šķiet par saldu, kautgan, garšojot, piem. Lenteņu Kāvēja misu, piezogas doma, ka derētu tādu pat sapudeļot un ledusskapī :)

mans sīcis dažreiz ir ar mieru kolas vietā iedzert iļģuciema kvasu. vienreiz ielēju veselības dzērienu un šis atteicās tādu sūdu dzert :)

5 days later

mans pirmais mēģinājums uztaisīt bezalkaholisku dzērienu bērniem izgāzās ar lielu troksni un lipīgu istabu.

mēģināju taisīt kvasiņu.

tagad šīs diskusijas iedvesmots pamēģināju uztaisīt iesala dzērienu. pagaidām izskatās cerīgi. "HOP" gan pagaidām teikt nevar, tik svētdien taisīts

alusvedejs said: mans pirmais mēģinājums uztaisīt bezalkaholisku dzērienu bērniem izgāzās ar lielu troksni un lipīgu istabu.

mēģināju taisīt kvasiņu.

tagad šīs diskusijas iedvesmots pamēģināju uztaisīt iesala dzērienu. pagaidām izskatās cerīgi. "HOP" gan pagaidām teikt nevar, tik svētdien taisīts

Gāzēsi ar CO2 no balona?

Es pērn Labietī portera misu uzgāzēju no co2 balona, bija labs. Piekrītu dainim, Lenteņu kāvēja misa ir laba, arī Pelašķu velna man garšo. Manuprāt dedzināto iesalu klāt vajag lai nedaudz nobalansē to salkanumu.

man kā reiz ir tāda, ar pamatīgu porciju dedzinātā iesala. šobrīd ir skaidrs ka nelielā tumšā aliņa karbonizācijas līmenis ir nepietiekams tādam bezalkaholiskam dzērienam.

uzgriezu lielāku spiedienu un gaidu.

Edgar - cik ilgi parasti jātur kegs pie balona, lai gaze izšķīst šķidrumā un pēcāk ir gāzēts dzēriens?

kamēr beidz krist spiediens, ja aizgriez balonu :)

tipa vakarā aizgriez ciet un ja no rīta ir nokrities spiediens tad pagriez atkal vaļā?

citiem vārdiem: "metodom naučnova tika"

alusvedejs said: Edgar - cik ilgi parasti jātur kegs pie balona, lai gaze izšķīst šķidrumā un pēcāk ir gāzēts dzēriens?

Man liela pieredze ar to nav, bet zinu, ka baigi daudz faktori ietekmē -jo zemāka temperatūra jo ātrāk izšķīst -ja uzgriez lielāku spiedienu atrāk viss notiek, bet tad jākontrolē lai nepārgāzējas -cik pilns KEGs, jo lielāks saskares laukums, jo ātrāk gāzējas -regulāri pakratot var paātrināt.

Bet tā es teiktu, ka uzgriez vēlamo spiedienu, noliec pagrabā un pēc nedēļas mēģini.

hmm, šitā varētu arī kautko līdzīgu kvasam uzražot... pielaist laktobacili, īsu brīdi paraudzēt, uzkarsēt un uzgāzēt kegā.

kvasiņš nozīmē: 1) iztecināto misu atdzesēt 2) pielikt raugu 3) 2 dienas raudzēt 4) atkal uzkarsēt 5) saliet kegā 6) uzgāzēt

es vārot aliņu daļu misas iztecināju pa taisno kegā, aizskrūvēju kegu un piespraudu pie balona.

praktiski 0 papildus darba.

Kvasam jau pienskābā rūgšana imho.