https://kupla.lv/topic/kvasa-problematika/page/2
Veselības dzēriens
Uz Jāņiem saņēmu uzstādījumu uztapināt kaut ko bērniem, un sieviešiem kas nedzer alu! Kvasu neatvēzējos taisīt, bet "veselības dzērienu" nolēmu pamēģināt. Pilzene, Vīne, Melanoid, sauja Black Malt, Chocolate Malt un 15% no bāzes Latraps rudzu iesals , kas nezin kādu apsvērumu dēļ bija samalts miltos. Par cik nebija pa rokai hidrometra, vadījos pēc sajūtām. Sanāca aptuveni 20 litri misas, kuru novedu līdz vārīšanas temperatūrai, un tad dzesēju vannā ar ūdeni. Salduma balansam liku klāt citronskabi. Divs ēdamkarotes izrādījās par daudz, tāpēc nācās to visu glābt ar burciņu Ilģuciema iesala ekstrakta. Un atkal otrā grāvī iebraucu. Sanāca tāds lipīgi salds. Pieslēdzu balonu ar 2,5 Bar spiedienu un atstāju uz 3 dienām, katru dienu pāris reizes skalinot. Kad tiku pie hidrometra, tad nomērīju atlieto paraugu. Tagad precīzi neatceros , bet tuvu 1.080 bija. Gāzētd Ķekavas avota ūdens mazliet reducēja augsto blīvumu, un pagāzējot vēl vienu dienu uz Jāņiem ieguvu varen gardu dzērienu, ko dzēra kā bērni, tā pieaugušie. Vienīgi mazliet pārgāzēju, 2/3 glāzes putās! Esmu jau saņēmis atkārtotus pasūtījumus! :) Diemžēl vairākkārtēja kega pieslēgšana un atvienošana no dzesētāja darīja savu. 26.06. dzēriens bija skābs!
vot man tas pats - 5 dienas un skābs.
kā tās pudeles veikalā neskābst?
alusvedejs said: vot man tas pats - 5 dienas un skābs.
kā tās pudeles veikalā neskābst?
Saliešu pudelēs, un man arī nesaskābs! Kegs Jāņus pavadīja ekstrēmos apstākļos, turklāt vairākkārt tika atvienots, pārvadāts, pievienots. Domāju, ka tas ir infekcijas avots!
Pie vīndariem redzēta iekārta kas sagāzē vīnu šampja pudelē. No malas liekas elementāri. Nekā sarežģīta tur nevarētu būt. 30 sekundēs vīns pudelē kļūst par šampi. Šitādu Linarda dzērienu nopasterizē un cik vajag uzgāzē.
Klau! Bet lieliska doma! Man tak laukos ir Sodastream aparāts!
http://www.winegrowers.info/wine_equip/carbonators/info.htm
Sagāzēt var plastmasenēs, iebūvējot korķī auto diska ventili. Pie co2 trubas pievieno pumpja mehānisma uzgali un spied iekšā. Lieliem apjomiem nederēs, bet dažas pudeles var sagāzēt. Kad iespiests co2 šķidrumā, tad nomaina ventiļkorķi uz parasto.