BrūvēPats.lv jau otro gadu ar prieku sadarbībā ar Aldaris sarūpēs visu, lai Aldaris konkursa uzvarētāji varētu attīstīties un modernizēties ar iegūtām naudas balvām!!!

Kā arī šodien ierakstīju tviterī-
Visiem kuri iegādāsies izejvielas @AldarisAlus Aldara kausa konkursam pie BrūvēPats.lv, saņems bezmaksas konsultācijas un papildus atlaides!

Tātad- kad pasūtam, ierakstam Aldaris kauss 2016, būs atlaides!!!

    Mājražotāju konkurss – iespēja brūvēt savu alu Aldara vēsturiskajā alus darītavā

    Esam izsludinājuši jau otro konkursu alus mājražotājiem Aldara kauss, kura laikā īpaši izveidota žūrijas komisija centīsies noskaidrot labāko mājas alus brūvējumu. Uzvarētāja radīto alus šķirni ar tās autora vārdu, uzvārdu un parakstu uz etiķetes izplatīs tirdzniecības vietās visā Latvijā. Pieteikties konkursam var ikviens interesents, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, iesniedzot degustācijai sava tumšā alus tipa brūvējuma paraugus.

    Iesniegto alus šķirņu vērtēšana notiks vairākās kārtās, bet finālā tiks tikai trīs labākie dalībnieki. Uzvarētājs, kura brūvētā alus šķirne rudens/ziemas sezonā ierobežotā daudzumā – tikai 12 000 pudeļu – nonāks tirdzniecībā, tiks paziņots 20. augustā.

    Jāatzīmē, ka aizvadītajā gadā kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 30 alus šķirnes, bet finālā par labāko alu tika atzīts Daiņa Mazkaļķa radītais Laumiņas Skūpsts, kas ātri vien iemantoja alus cienītāju ievērību

    Pieteikties konkursam var no 8. februāra līdz 29. aprīlim. Papildu informāciju par konkursu un tā noteikumiem var atrast www.aldaris.lv/aldarakauss.

    Uzvarētājam balvā tiks arī 1000 eiro dāvanu karte alus brūvēšanas attīstībai un pilnveidei mājas apstākļos. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvējiem tiks katram pasniegta 500 eiro veicināšanas balva.

      īsumā:

      min EBC = 60 max IBU = 70 max ABV = 9%

      Mārtiņu varu apbēdināt - Lenteņu Kāvējs neiekļaujas, bet kārtīgu Black IPA mierīgi var iebliezt

        cik var tās IPAs? te kārtīgu stoutu prasa. biezu, lai iesals nevis apiņi uz mēles paliek.

          Kā jau teicu, nosacījumi diezgan drosmīgi, mājbrūvētājiem nevajadzētu būt problēmām ierakstīties rāmjos. Tiesa gan vērtētājiem būs smags darbiņš, jo ali būs ļoti dažādi. ;)

            2016.gada 14.maijā tiek paziņoti vismaz 3 labākie Paraugi – Finālisti.

            tobiš teorētiski visi pretendenti var tikt finālā :)

              alusvedejs said: cik var tās IPAs? te kārtīgu stoutu prasa. biezu, lai iesals nevis apiņi uz mēles paliek.

              Tur par kārtīgu stautu nekas nav minēts

                Rasins said: Mājražotāju konkurss

                Andri, kad jūs beidzot sāksiet korektu terminoloģiju lietot!? MĀJBRŪVĒTĀJI nevis mājražotāji. Mājražotājs ir tas kurš taisa un tirgo, bet es nezinu LV nevienu mājražotāju, kas legāli alu tirgotu, jo LV likums ir debīls - visas izejvielas obligāti jāaudzē pašam. :)

                  Esmu dzirdējis par tādiem, kas sava iesala "Latgales bock" tirgo lokālajā tirdziņā, vēl brīnījos, kā to dienasgaismā var darīt. Izrādās, ka var?

                    Mazajos tirdziņos laukos visu ko var.

                      ir biškopju pasākumos redzēti 3-4 medalus gatavotāji. no pašu izejvielām protams. tāpat ir viens piebalgas puses brūveris ar alu sastapts. Raugu gan viņš pats "neaudzē"

                        STLV said: ir biškopju pasākumos redzēti 3-4 medalus gatavotāji. no pašu izejvielām protams. tāpat ir viens piebalgas puses brūveris ar alu sastapts. Raugu gan viņš pats "neaudzē"

                        Pieļauju, ka raugu no plāceņa vai trešās dienas putiņām arī var saukt par paša audzētu. Tehniski sanāk, ka uzaudzis Latvijā, paša mājās :)

                          Pirmo noraudzē sev, tad atsmel putiņas un raudzē tirgošanai?

                            Iestādi vel pāris apiņu stādu, dažus kvadrātmetrus miežus, un saki, ka brūža efektivitāte 500%

                              KalvisK said: Iestādi vel pāris apiņu stādu, dažus kvadrātmetrus miežus, un saki, ka brūža efektivitāte 500%

                              Par to vēl kāds varētu piesieties, jo no divām piemājas dārziņa miežu vagām gluži nesanāk tās pāris tonnas alus, ko tu gadā varbūt uzražo. Bet raugam, manuprāt, izpildās šis nosacījums- līdzīgi kā ieraugs maizei. Tā arī to varētu saukt, alus ieraugs. Neviens taču neprasa, lai sēklas, no kurām izdīgst mieži, būtu tevis paša selekcionātas- tās var būt arī iepirktas citā valstī.

                              edit: vispār laikam nav īstā vieta šim bazaram :)

                                Atgriežoties pie tēmas - derētu kāds standartizēts iesniedzamā alus etiķetes variants, kur prasītos parametrus, numuru un aprakstu sarakstīt.

                                  Kā reizi aprakstu nevajag rakstīt. Lai žūrija uz aklo vērtē un pēc tam laboratorijā pārbauda parametrus. Vienīgais, ļoti jau nu gribētos zināt rezultātus. Nevis kā pagājušogad, kad neko tā arī nepateica kas un kā. Ļoti jau interesēja, vai biju iekļāvies noteikumu parametros. Rasiņam rakstīju privāti vairākkārt, nekādas atbildes. Tāda diezgan augstprātīga attieksme pret dalībniekiem. A varbūt manējos nemaz netestēja, bet izlēja? Jebkurā gadījumā piedalīšos šogad atkal.

                                    Par testu rezultātiem pievienojos - pagājšgad IBU nemaz nevarēja nomērīt, ja pareizi atceros - bija kautkādas ķibeles ar aparatūru.

                                    Un aprakstu vajag - izlasi nolikumu: ''Pievienot katram Parauga iepakojumam alus blīvumu (Plato), alus aprakstu/raksturojumu, kurā ir izklāstīta informācija par Parauga ražošanu un tā īpatnībām, nesniedzot detalizētu Parauga receptūru.'' Tas, kāda informācija līdz žūrijai nonāk, ir pavisam cita lieta.

                                      Recepti gan nevajag šiem iepriekš teikt - sarežģīta, ar dārgām sastāvdaļām neuzvarēs. Neies jau Aldaris pēc tam ražot dārgu alu:).

                                        jā, es ar iedomājos ka izejvielām ir nozīme un ka dārgs alus nevar uzvarēt.