Esmu dzirdējis par tādiem, kas sava iesala "Latgales bock" tirgo lokālajā tirdziņā, vēl brīnījos, kā to dienasgaismā var darīt. Izrādās, ka var?
Aldara Kauss 2016
Mazajos tirdziņos laukos visu ko var.
ir biškopju pasākumos redzēti 3-4 medalus gatavotāji. no pašu izejvielām protams. tāpat ir viens piebalgas puses brūveris ar alu sastapts. Raugu gan viņš pats "neaudzē"
STLV said: ir biškopju pasākumos redzēti 3-4 medalus gatavotāji. no pašu izejvielām protams. tāpat ir viens piebalgas puses brūveris ar alu sastapts. Raugu gan viņš pats "neaudzē"
Pieļauju, ka raugu no plāceņa vai trešās dienas putiņām arī var saukt par paša audzētu. Tehniski sanāk, ka uzaudzis Latvijā, paša mājās :)
Pirmo noraudzē sev, tad atsmel putiņas un raudzē tirgošanai?
Iestādi vel pāris apiņu stādu, dažus kvadrātmetrus miežus, un saki, ka brūža efektivitāte 500%
KalvisK said: Iestādi vel pāris apiņu stādu, dažus kvadrātmetrus miežus, un saki, ka brūža efektivitāte 500%
Par to vēl kāds varētu piesieties, jo no divām piemājas dārziņa miežu vagām gluži nesanāk tās pāris tonnas alus, ko tu gadā varbūt uzražo. Bet raugam, manuprāt, izpildās šis nosacījums- līdzīgi kā ieraugs maizei. Tā arī to varētu saukt, alus ieraugs. Neviens taču neprasa, lai sēklas, no kurām izdīgst mieži, būtu tevis paša selekcionātas- tās var būt arī iepirktas citā valstī.
edit: vispār laikam nav īstā vieta šim bazaram :)
Atgriežoties pie tēmas - derētu kāds standartizēts iesniedzamā alus etiķetes variants, kur prasītos parametrus, numuru un aprakstu sarakstīt.
Kā reizi aprakstu nevajag rakstīt. Lai žūrija uz aklo vērtē un pēc tam laboratorijā pārbauda parametrus. Vienīgais, ļoti jau nu gribētos zināt rezultātus. Nevis kā pagājušogad, kad neko tā arī nepateica kas un kā. Ļoti jau interesēja, vai biju iekļāvies noteikumu parametros. Rasiņam rakstīju privāti vairākkārt, nekādas atbildes. Tāda diezgan augstprātīga attieksme pret dalībniekiem. A varbūt manējos nemaz netestēja, bet izlēja? Jebkurā gadījumā piedalīšos šogad atkal.
Par testu rezultātiem pievienojos - pagājšgad IBU nemaz nevarēja nomērīt, ja pareizi atceros - bija kautkādas ķibeles ar aparatūru.
Un aprakstu vajag - izlasi nolikumu: ''Pievienot katram Parauga iepakojumam alus blīvumu (Plato), alus aprakstu/raksturojumu, kurā ir izklāstīta informācija par Parauga ražošanu un tā īpatnībām, nesniedzot detalizētu Parauga receptūru.'' Tas, kāda informācija līdz žūrijai nonāk, ir pavisam cita lieta.
Recepti gan nevajag šiem iepriekš teikt - sarežģīta, ar dārgām sastāvdaļām neuzvarēs. Neies jau Aldaris pēc tam ražot dārgu alu:).
jā, es ar iedomājos ka izejvielām ir nozīme un ka dārgs alus nevar uzvarēt.
Iesniedzot nevajag noradit sastavdalas un to cenu! :)
Kas? Par ko jūs runājiet! Degustācija notiek pēc BLIND principa!Un uzvar garša nevis recepte! Kas ir domātas dārgas izejvielas???
Safrāns ;)
AAaa....KAUT VAI ZELTS!
Tā kā šis būs mans pirmais tumšais, vai tumšajiem norūgums 1020 ir norma vai jāgaida vēl? Vārīts 03.03.16- 14 dienas fermenterī OG 1063.
Tev tak nepatīk tumšie ...
Pliks OG neko daudz neizsaka - jāzina cukurošanas temp., raugs, temp. un cik daudz nebāzes iesalu
Lenteņu Kāvējam ir 20-25. Cietiem tumšajiem arī pie 20 ir bijis. Un ir bijis mazāk.
Interesanti, vai krāsas noteikšanai tiks izmantots kāds īpašs devaiss, vai tas notiks uz aci- īsti nevaru saprast, kā mājas apstākļos noteikt krāsu, jo interneta resursos ir ļoti atšķirīgi info, +pieļauju, ka daudz kas atkarīgs no mana monitora matricas un ekrāna apgaismojuma.