Es piekritīšu, jauka sanāksme! Viedokļi, attieksmes... ka tik draudzīgi!
Par alu ko brūvējam, būšu negrozāmi kritisks, jo man ķīmijas skolotājs skolā mācīja: "Paškritika laba lieta." Stipri viduvēji mums tie ali, ar retiem izņēmumiem. Manējie vispār zem kritikas. Tāpēc novēlu visiem dedzīgumu un nepārvaramu vēlmi darīt LABU ALU!
1. Coronade.
Jūt kukurūzu, apiņi tikai rugtumā, laba puta, aromātā- sviedriņš, ādas jaka. Diezgan kodīgs uz mēles dēļ dīvain-rūgtuma. Citrusi un sveķi krietni vairāk prasās, ķermenis vidējs ar plusu, labs.
2. Wakatu Saison.
Aromātā nekā no saison, garšā arī; tikai skābenums neitrāls- karstā laikā minerālūdens vietā pļumpētu.
3. 2012.g. ābolu, AndisL.
Otrais uzmanības vērtais alus šai reizē. Aromātā- ābolu etiķītis mazliet, sidru atgādina drusku, patīkams. Garša patīk, kaut garšo nevis pēc āboliem, bet pēc serdēm; zāļains, rugtens, sausinošs maķenīt.
4. Pēdējā vieta Odzienā.
Aromātā dīvaini saldens, iesalains, raugains. Garšā tiešām kaut kas no kvieša skābumiņa, pat zaļie āboli nedaudz, bet tikai pēc tam, kad pasaka, ka tas IR kviešu alus. Labs ķermenis. Nav emociju pēc iztukšošanas, piedod, Andi, uzburt nemāku.
5. Kviešu meloņu.
Nekas tur nav. Ne no rauga, ne no iesala. Kad uzsilst kārtīgi, pat kaut kas no zaļābola aromātā parādās, ateju (diemžēl?) nejutu. Spēcīgi jādomā, ko es salaidu dēlī tik vienkāršā receptē.
6. Sierra Nevada.
Aromāts un garša kā atšķaidītam alum ar ūdeni, prasās izteiksmīgumu. Vairāk zāļains, herbāls nekā kas cits. Daini, kur IR APIŅI?
7. Ogre vaivariņu alus.
Par aromātu es apstulbu, graudu sarakstā kūpinātā iesala nav, aromātā- desa (ne kūpinātais). Garšā- kaut kas no labiešu zāļūdens, ķermeņa nav. Drusku pēc kvieša pēcgaršā.
8. Uģa 60 minūšu.
Pirmais uzmanības vērtais šai reizē.
Aromāts labs, priekš mājbrūvētāja- laba intensitāte degunam. Man vairāk citrusīgais lien ārā, apinizācija jauka- labs sākums un beigas, man pietrūkst viducī. Kaut pašam ar šo problēmas. Priekš 67C iejavas- labs ķermenis. Par IPA to nenosautu, pārāk man šis stils tuvs, lai tā vieglprātīgi...
9. Uģis, ķiršu.
Krāsa feina, garša- skābens kompots, atsvaidzinošs. Nekas īpašs.
10. Viena misa (S-04).
Tur nav tas DMS vai kā tur to sauc? Vienkārs, pārāk.
11. Viena misa (S-33).
Šitas sausāks, uzreiz var just, ka citāds kā iepriekšējais.Defektus nesataustīju. Alus ūdens ar sausu pēcgaršu.
12. PWP, Centennial.
Aromātā drusku etiķais (acid), ogains. Ķermenis- kaut kas starp biezu alu un gāzētu ūdeni. Saldums-forši, bet kaut kas pietrūkst.
13. Gruit, Ogre.
Dīvains, labs, kaut kas garšvielains. Ja plānots ar asumiņu, tad ļoti pieticīgi patīkami, pasauss pēcgaršā.
14. Milk stout, Uģis.
Aromātā foršs, kafijots. Bet tikko uz mēles- no stouta tur nekā, tumšais eils ar šokolādīgu piegaršu, paplāns ķermenī. Man šķiet, ka pietrūkst bagātīgas iesalainības kā ietvaram i apiņu, i tumšā iesala rūgtumiņam.
15. Daiņa blackIPA...
Trešais uzmanības vērtais šai reizē.
Aromātā apiņi izpaužas mazāk kā garšā, ķermenis pa īsu, bet foršs, ar potenciālu.
Kopsavilkums: Uģa 60min, AndaL 2012.g. ābolu un Daiņa melnIPA man patika vislabāk. Ar cerībām uz vairāk labiem paraudziņiem skatos nākamās sanāksmes virzienā.