Varbūt raugs, kas nosēdies laika gaitā? Man līdzīgs paskats bija Hefeweizenam.

Ir dažiem aliem kas tāds manīts, bet visai reti, kautgan leju raudzējamā traukā visu katla saturu, bez kādiem sietiem un filtriem. Varētu būt, ka raugs, kas kādas daļiņas piesaistījis.

Dainis said: kautgan leju raudzējamā traukā visu katla saturu, bez kādiem sietiem un filtriem.

Neesmu riskējis vēl ta darīt, bet tad sanāk kad tev raudzēmajā tvertnē baigi daudz proteīni sasēžas, tas garšu neietekmē beigās? jo nu man caur mazo caurduri paiet krietns laiciņs kamēr tas alus kas no kastroļa beigām izpilinās caur viņu.

Pirms pusgada pārslēdzos uz Daiņa metodi. Garšai un alus dzidrībai atšķirību neesmu pamanījis.

IlguciemaZux said: Neesmu riskējis vēl ta darīt, bet tad sanāk kad tev raudzēmajā tvertnē baigi daudz proteīni sasēžas, tas garšu neietekmē beigās? jo nu man caur mazo caurduri paiet krietns laiciņs kamēr tas alus kas no kastroļa beigām izpilinās caur viņu.

Arī leju visu saturu fermenterī, tīri cik paliek katla dibenā biezumi, tos podā. Kad norūgst, tad viss tāpat paliek lejā, arī kaķis, ja visu labi nodzesē pirms pildīšanas... Problēmu pagaidām nav bijis.

IlguciemaZux said: Neesmu riskējis vēl ta darīt, bet tad sanāk kad tev raudzēmajā tvertnē baigi daudz proteīni sasēžas, tas garšu neietekmē beigās? jo nu man caur mazo caurduri paiet krietns laiciņs kamēr tas alus kas no kastroļa beigām izpilinās caur viņu.

Amīšu eksperimentātors veica salīdzināšanu - ar biezumiem gāztais sanāca pat dzidrāks, bet garšā jūtamu atšķirību sačāpstināt neviens nevarēja. Vārītam alum jau proteīnus nejūt, jo tie ''izkrīt'' un sasēžas apakšā, pie rauga, apiņiem un iesala paliekām

varbūt kāds no jums zin, kur var nopirkt pārtikai paredzētas šļaukas?

pelecis said: Silikons

plastena.lv

Arī Sanistal veikalos

8 days later

Plānoju drīzumā varīt American Barleywine. Kā pirmie (rūgtuma) apiņi ir ieteikti Columbus. Man tie šobrīd nav pieejami. Ar kuriem būtu labāk aizvietot Columbus rūgtuma porciju - ar Horizon vai Topaz? Horizon esmu lietojis, likas kaut kur līdzīgi Cascade. Ar Topaz līdz šim nav pieredzes. Aprakstos esmu lasījis, ka Topaz, līdzīgi Columbus, esot "pungent".

Jā, man vēl ir nesākta Chinook paciņa. Varbūt tos?

Ar Horizon un Topaz nav bijusi saskarsme, bet cik vēlmju dzīts esmu pētījis Columbus/Chinook aromāt/(flavor) īpašības, tad es teiktu, ka tie ir savstarpēji aizvietojami. Columbus šķiet tāds augļaināks, Chinook druku zāļaināks un citrusīgāks.

Bet vispār "good luck" rūgtumam tik feinus apiņus likt :) jebšu ja jau receptē rakstīts, tad tā tam būs būt...

apcerei ja ir lietots šis "produkts": http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=293420

Esmu secinājis, ka nav dižas atšķirības, kādus apiņus ber pie FWH vai 60min - Citra, Chinook, Galaxy deva pilnīgi vienādus rezultātus tos berot sākumā uz 45IBU. Ar Magnumu man gan nepatika - nedaudz netīkami zāļains sanāca, bet tur varbūt kas cits nedaudz greizi aizgāja.

Columbus var aizstāt ar Cenntenial - tie abi ir līdzīgi (Columbusu radīja kā rūgtāku Cenntenial) un zāļaini.

Horizon labāk beigām pietaupi, tas ir līdzīgs Equinox un Mosaic, bet Topaz gan var sākumā bērt, ja nav nekā cita - tas ir samērā izteikts rūgtuma apiņš - no tā taisītā IPA izcēlās tikai ar papliku rūgtumu.

Paldies par padomiem! Likšu Topaz.

^^ Daini, tu mini single hop piemērus vai kombinētos? ... Ar ko tavuprāt Sorachi Ace iet glīti kopā ipās? Lielisks jau aŗī viens šis i, bet tomēr?

Protams, ka SH piemērus - FWH uz 45IBU maniem kaķošanas eksperimentiem. Sākuma apiņus arī katreiz citus liku.

SA var lielāko daļu apiņu noēst, līdzīgo kā piem. Polaris Valmiermiužas Vasaras alos nosedz pārējos (cik nu tos apiņus tur juta). Jāliek attiecībā 1 vai ar tādu pašu bliezēju kopā (Citra, Nelsons, Enigma utt.). Bet mans tas viens pats pārāk labi patīk, lai ar kādu citu kopā liktu.

man patika savs variants ar simcoe. sorachi liku tikai vārot.