Ir kādam rekomendējama pudeļbirste skrūvmašīnai?
jautājumi un atbildes
dzirnavnieks mēs kādreiz ar to darbojāmies- parastā veikalā nopērkamā, ar karstumlīmi štokam uzlikta antenas trubiņas posms, lai pastiprinātu, savādāk ātri salūza. Tad ar sārmu un urbjmašīnu mazgājām. Urbjmašīna pieskrūvēta forizontāli pie galda. Ar kāju slēdzams slēdzi bija. Liels čakars, ja laiks daudz un nevērtīgs- var darīt. Bet labāk pa 15c nopirkt jaunas pudeles. Tādi ir mūsu secinājumi.
Netiek darīts katru reizi. Man ir katls ar trubiņām vākā, ar kuru pirms pudeļošanas pudeles ar tvaiku izkarsēju. Vienkārši pēc ~10 lietošanas reizēm pudelēs parādās nosēdumi uz sienām (beerstone?), attiecīgi ik pa laikam dažas pudeles vajag izmērcēt un iztīrīt, un sapratu, ka ar roku negribas to darīt. Pamatā tās ir swingtop pudeles, tās par 15c nedod. apjomi nav tādi, lai par laiku iespringtu (15-30l mēnesī).
- Edited
es regulāri birstēju un esmu atklājis tikai vienu derīgu:
https://twojbrowar.pl/pl/akcesoria-piwowarskie/rozlewnia/szczotka-do-mycia-butelek-z-koncowka?post=1
ražota itālijā, tirgo akciza, poļi.
nesen atradu vietējā veikalā stipri līdzīgu un 3x lētāk, bet vēl nav iemēģināta.
p.s. re kur tā lētā:
http://www.efija2.lv/index.php?productID=868
dzirnavnieks Sveiks, ir tāda https://www.aliexpress.com/item/32855148119.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4df85j4g, pirku 3x, bet joprojām neesmu pat vienu nobeidzis, tāpēc varu vienu uzdāvināt. Priekš skrūvmašīnas jānozāģē aplītis kurš ir beigās uztīts
es ar uz šito skatījos, bet kāds nozākāja un nenopirku.
Salauz sevi un apgreidojies uz kegiem.
Jesus vietas trūkums šobrīd, lai novietotu vēl vienu ledusskapi.
antimaniak izcili. Kur Tevi var atrast?
dzirnavnieks Dārzciemā, Pļāvās, centrā, pie spices uzraksti FB privāto ziņu - Wladek Yukhnewzsky
dzirnavnieks Ziema nāk. Vai balkons ir?
Piemetīšu klāt diskusijai - tiekot vaļā no pudelēm un ar to saistītām lietām, parasti atbrīvojas vieta mazam ledusskapim
Kā paņemt dažus litrus uz parku, kā iepakot 11% porteri ilgstošai glabāšanai, kā iepakot, ja gribas kādam uzdāvināt dziriņu?
Kā paskaidrot sievai ieguldījumu, ja brūvēšana nav vienīgais hobijs?
Iepildi lēnām no krāna jebkurā piemērotā traukā, kaut trīslitru burkā ja esi par klasiku
Atstāj kegā un pildi pēc vajadzības pudelēs (ja tas vispār ir nepieciešams), ja spiedīsi ar co2 nevis gaisu, tad kāda starpība cik paliek kegā? Neesmu testējis patreiz uz ilgāku laiku, bet kā "maztermiņa" etalons NEIPA mēnesi+ nostāvēja kegā un tad vismaz tikpat kā pus kegs zem spiediena bez oksidācijas un īpaši nemanīju ka zaudējot aromātā. Un vispār, es nekad nebiju dzēris tik aromātiskus apiņotos kā no brīža, kad atteicos no pudelēm, arī komerciālos.
sk. #1, gan jau padaloties saņēmējs neplāno aizmirst par to pudeli uz pāris gadiem un izdzert kaut kad drīz?
Sievai arī ir jābut hobijiem
- Edited
Es domāju ilgstošai glabāšanai pagrabā, laukos (es runāju par gadiem). Vēl viena lieta - krānu skaits - pudeli es varu paķert kādu gribas, ar kegu man jātur vesels kegs ar vienu alu kamēr izdzer vai arī jāievieš vairāki krāni. Tas, savukārt, prasa ekstra vietu un ieguldījumu, kā arī pastāv risks, ka sākšu veltīt pārāk daudz laika kegu tukšošanai. No tā, savukārt, izriet jau citas sarunas
Es neteiktu, ka pudeļošana ir baigi interesantā, bet, kā jau teicu, un kā jau arī dažādos piemēros nupat minēju, manai situācijai uz doti brīdi tas ir labākais variants. Vai gribu kegot - jā! Vai šobrīd tas ir vajadzīgs - visdrīzāk nē.
dzirnavnieks Katram ir savi apstākļi un protams katrs piemērojas kā ērtāk.
Bet ir plānā un gan jau būšu arī kegeratoru topikā
Tā arī ir, katrai metodei savi plusi un mīnusi. Man ir kegošanas sistēma un pudeļošanas "sistēma". Pielielietoju t metodi kura tobrīd ir praktiskāka. Relatīvi aktīvākai lietošnai ērtāk un laika taupīšanas nolūkam pielietoju kegošanu. Ja dvēselei un izdalīt draugiem, tad pudeļoju.
Ir arī Blichmann beer gun risiājums, lai sapildītu pudelēs no kega. Godīgi sakot man ne pārāk patika, jo ķēpa baigā, bet darbojas. Pudelēs ir dzidrs un sagāzēts alus.