Brūža efektivitāte?
Beersmith pēc noklusējuma iestatījis man brūža efektivitāti 70% . Vairākkārt vārot esmu izsecinājis, ka tik augsta viņa nav. Šodien vārot +/- pēc Edgara tējkannu metodes, Beersmith man norādīja, ka ar efektivitāti 70%, man jādabon no 1,4 kg. iesala, 7 l.raudzējama materiāla ar OG 1.042 Rezultātā, iejavošanai izmantojot vairāk ūdens kā Beersmith norādīja, pirms vārīšanas beigām pievienojot ūdeni misai iztvaikojošā vietā, es izvilku 6,5 l. ar OG 1.042
Uzmanību, jautājums!
Kā dabūt zināt mana "brūža" efektivitāti? Kuri rādījumi, un kad jānolasa lai izkaukulētu?
Apliešanas temperatūra!
Šodienas vārījumam, Beersmith man uzrēķina sekojoši: lai iegūtu 1. pauzes temperatūru 65 C , man ūdens , ņemot vērā graudu un iejavas trauka temeratūru, jāsasilda līdz 69,3 C
Sasildījis ūdeni līdz 70 C, iejaucis graudus konstatēju, ka iejavas temperatūra nav vairāk kā 61 C (izmaisīts kārtīgi, mērīts vairākās vietās un dziļumos)
Šī problēma, taisot ar apliešanas metodi, nav pirmo reiz. Vienmēr esmu mērījis gan graudu, gan iejavas trauka temperatūru, un vadoties pēc Beersmith sildījis ūdeņus līdz tur norādītai temperatūrai, bet rezultātā esmu bijis spiests izmantot papildus 1-3 l. verdoša ūdens. Vai kāds saskaras ar līdzīgu problēmu? Ko darīt?