Salasījos info par atkārtotu rauga izmantošanu. Konstatēju, ka man mazos apjomos (25L/mēn.)ir lielāks čakars, kā ieguvums.
Mani secinajumi:
- šo metodi veiksmīgi var izmantot, tad, ja bieži taisa, vai tajos gadījumos, kad vienas fermentācijas beigās taisa tādu pašu alu uzreiz uz esošā rauga,
- pretējā gadījumā palielinās risks, ka raugs būs neaktīvs, vai savīrusots,
- ja intervāls ir ilgāks par pāris dienām, tad jātaisa iepriekšējā dienā starteris, šajā gadījumā nederēs cukurs- vajadzīga misa, vai iesala ekstrakts vai tam mērķim paredzētie speciāli produkti (tās tāpat ir papildus izmaksas. nerunājot par čakaru),
- tāpat ir problemātiski aprēkināt vajadzīgo startera lielumu- tas var būt pat 3l, iespējams ietekmējot garšu, pastāv iespēja pievienot par daudz.
Īsāk sakot lielāks darbs- grūtāk prognozējams rezultāts.
P.S. Ar daļu saskalotā lager rauga pamēģināšu uzraudzēt kvasu no iļģuciema koncentrāta.