a kapēc valči jāsavieno? Otrs tak piedzenās ar graudiem.
Dzirnavas iesala malšanai
Ja ir robiņi, tad jā, bet ja gludie valči, tad tas nepiedzītais neuzsāk griezties pats no sevis.
Nu bet ja valči 20 cm. tad jau tur tā aiza kurgāzties iekšā iesala ir gana liela. Man valči 17 cm. un iet takā prieks. Moš tev atstarpe baigi mazā. Baigi smalki centies samalt.
nu atstarpe 2mm
Nu jā, tad jau atliek vienīgi skrāpēt ruļļus
Martins said: Edgar samazini iesala biršanas virsmu. Mazāk ies pa gaisu. Bet ar urbi bezcerīgi.
Uztaisiju 7mm padevi, tagad pat urbmašīna uz nelieliem apgriezieniem spēj pavilkt, tā kā viss ļoti labi. Malšanas ātrums arī gana labs.
Pieliku veļasmašīnas "Rīga 17" motoru, strādā perfekti. Malšanas ātrums ~5kg/min
Interesē ruļļi dzirnavām (~15cmx5cm). Varbūt ir kādam kas piedāvājumā? Vai ieteikums, kur izdevīgi uztaisīt, dabūt?
Te ir rasējums, no Word attēla failā pārliku, jāuzklikšķina vai jānovelk, lai ir pilnā izmērā.
a kāda tāda rūpnīca tev viņu būvēja?
Zieglera mašīnbūve- protams pa kreiso )
Kad pēc malšanas ar Corona rokas dzirnavām jau viegli var aizvērtām acīm un brīvu roku uzzīmēt ideālu riņķa līniju, bet tomēr žaba dušī pirkt placinātāju :) , pāris vakaros var uzmuķīt šitādu risinājumu...
A izmantot bormašīnu nav ienācis prātā?
ja nepērk iesalus no dažādām pusēm, tad kur tā jēga pašam pisties ar malšanu?
Ir, ir jēga, ja gribas visu to svaigāko... Ja nopietni, tad es personīgi uzskatu, ka ir jēga, ja gribas piemēram pašam piedzīt malšanas rupjumu pie savas sistēmas "ideālam" % ekstrakta iznākumam un citām feinšmekerībām kurām citi pievērš uzmanību, respektīvi Tu esi neatkarīgs un ja kaut kas ne tā, tad nevari uz citiem burkšķēt...:))) Nu vēl viena lieta ir tā, ka esi pilnīgi neatkarīgs, ja pēkšņi izdomā brūvēties, Tev nav jāskrien speciāli svētdienas rītā uz bodi pēc samalta iesala, paņem,samal,un darbojies...
Papakarlo, nu tu gan tagad lej, kāda velna pēc mājās vajag ideālu eksttrakta % iznākumu? Un iesals jau nav arī piens, kas 3 dienās zaudē svaigumu. Paņem 50kg samaltu iesalu un ilgi uz bodi nebūs jābrauc.
Reini, piekrītu, liela vajadzība nav. Es sev uzcepu ar tikai vipendronu pēc tamdēļ, ka bija iespēja to izdarīt praktiski par brīvu.
edgars said: Papakarlo, nu tu gan tagad lej, kāda velna pēc mājās vajag ideālu eksttrakta % iznākumu? Un iesals jau nav arī piens, kas 3 dienās zaudē svaigumu. Paņem 50kg samaltu iesalu un ilgi uz bodi nebūs jābrauc.
Piedod neleju... A kāpēc nevajag % lielāku iznākumu? Ja citiem par to ir po, tad varbūt citiem nav po. Vai tad tas nepiederas pie mājbrūvētāja ņemšanās rituāla un bieži pārspīlētu ņemšanos ar katliem, sūkņiem utt? Cits paņem virtuvē katlu un sabrūvē, cits atkal visu maksimāli automatizē un pat uzraksta datorprogrammu savai sistēmai, cits visu kaparā, vai uztaisa 20L ņeržas konisko fermentācijas trauku ...bet visi viņi ir un paliek zvērināti mājbrūvētāji-hobijisti, tā, ka līdz liešanai vēl ir tālu...:))) Kopš esmu sācis malt iesalu no graudiem, es arī tam nepiekritīšu, ka samaltu iesalu var mierīgi turēt pusgadu, un kad nekas nezudīs. Ja ir iespēja, tad domāju, ka svaigi malts vienmēr būs svaigi malts... Pats jau arī raksti, ka uztaisīji vipendrona pēc...bet uztaisīji..:) Labi, priekā, katrs dara kā grib.
janis said: A izmantot bormašīnu nav ienācis prātā?
:) urbmašīnu tā vienkārši nevarēja pievienot. nav jau aiz ko saķert to dzenskrūvi. vītne tur ir kautkāda nestandarta(kur rokturi piestiprina)- parastu skrūvi tur nevar ieskrūvēt.a vītni čakarēt negribējās, lai ručku vēl var atpakaļ pielikt.
Edgar, kam kādi krāmi šķūnī mētājas - tev dzelzsgabali un zobrati, man Corona dzirnavas un finiera gabals :)
A par to glabāsanu malts/nemalts neko nezinu, vienkārši tā pierasts. Kā nopirku tās dzirnavas pašā sākumā, tā arī maļu pats sev cik vajag.
a par vipendroniem runajot - tu pasties, tas verķis gandrīz kā no etnogrāfiskā muzeja :))