• [deleted]

Izskatās baigi smuki! Tikai es domāju, ka šādām rievām nebūs nekādas funkcionālas nozīmes- tāds kā mini placinātājs. Kā tas velk graudus iekšā, esi mēģinājis? Un par cik tas graudus placinās, nevis mals, iespējams, ka vajadzīgs jaudīgāks motors, vai ar urbmašīnu var pagriezt?

nu tās rievas jau virpotājs pats izprātojis savā galvā bija, es jau teicu, ka tur vieglu reljefu vajag, tuvāk matētam, nekā reālām rievām, jo ruļļi diezgan resni... Cik ar roku pagriezu, tad iesalu velk iekšā ļoti labi, vienīgi pastāv risks, ka tās asās kantes varētu miziņas drusku plēst... Nav urbmašīnas pa rokai, tā kā neesmu vēl dabūjis kārtīgi pamēģināt :)

Es savas dzirnavas ar urbmašīnu nevaru iekustināt. Ja viens turētu urbmašīnu un otrs lēnām bērtu iesalu, tad varbūt pavilktu.

Iesaku tās asās kantes ar vīli noņemt. Es savām arī visu virsu pārgāju ar vīli, bet man tā tekstūra savādāka.

Nu papriekš jau laikam vajag pamēģināt pamalt un tad tik kaut ko vīlēt. Amerikāņu Monstrmill arī asas kantes ir.

• [deleted]

Monstermill un arī citiem amîšu maļamajiem zoba forma jau pavisam savādāka, bet es arī domāju, ka nevajag jau uzreiz ar vīli uzdarboties, jo graudu spiedējs jau būs tā gludā virsma.

Vot vot...te jau tā spiežamā virsma ir gluda, a amīšiem ir daudz asāka virsma un vienalga mizas nesadala pārāk sīki. Man jau izskatās ka ir okei tās dzirnavas. Iekšā vilks labi, jo atšķirībā no amīšiem otrs rūlis netiek piedzīts ar graudiem .

Man bija vēl asāki nekā monstermili, tāpēc pārgāju ar vīli, lai nogludinātu. Esmu novērojis lielu maluma atšķirību atkarībā no graudu glabāšanas. Nesen malu sasalušu iesalu pa taisno no bēniņiem un bija smalkāks nekā maļot siltu. Nakti pagrabā nostāvējis iesals ir sasūcis mitrumu un praktiski nemaļās.

• [deleted]

Vai sals arī neietekmē produkta parametrus, iesala enzīmi taču droši vien tiek šokēti, ja viņus izliek -20 c? Savukārt, vēl pirms malšanas samitrinot, enzīmi jau laicīgi tiek pamodināti, tā, ka tiem vajadzētu būt baigi aktīviem?

Es jau rudenī pacēlu jautājumu par iesala glabāšanu ziemā, bet laikam jau visur glabā neapkurinātās telpās. Es ar gribu pamēģināt malt samitrinātus, jo lielākā daļa brūžu maļ mitrinātus. Čaulas arī paliek veselākas nekā maļot sausu.

• [deleted]

No kāda metāla tavam maļamajam ruļļi, nav taču no nt? Nesarūsini!

No melnā. Var jau ar fēnu izžāvēt pēc malšanas.

manējie ruļļi no ņeržas a kādā veidā tu domā iesalu mitrināt?

Domāju ar smidzināšanu un apmaisīšanu.

6 months later

Beidzot sabildēju savas dzirnavas. Mazā urbmašīna izrādijās par vāju, lai spētu pagriezt. Ja laiž ar pilnu jaudu un neber pilnu, tad samalt var, bet viss iet pa gaisu. Tagad esmu noskatijis vecu "Rīga" veļasmašīnu, plānoju izjaukt un piemontēt dzirnavām klāt to veļasmašīnas motoru.

IMG_5202.JPG

IMG_5203.JPG

IMG_5201.JPG

Pa smuko. Bet kā ar izmaksām , nesanāk lētāk nopirkt jau gatavas?

Man izmaksāja 20lvl (zobrati, gultņi, finieris) ;)

guntis said: Pa smuko. Bet kā ar izmaksām , nesanāk lētāk nopirkt jau gatavas?

Dzirnavas ar diametru virs 50mm un abu ruļļu piedziņu nav nemaz tik lētas.

Edgar samazini iesala biršanas virsmu. Mazāk ies pa gaisu. Bet ar urbi bezcerīgi.

https://kupla.lv/topic/projekts-minibruzim/page/4?bb_attachments=3486&bbat=200

10 days later

Manas pirmās dzirnavas bija no rokas kafijas dzirnaviņām. Pievienoju Boš urbmašīnu, kas barojās no mašīnas aķa un viss notikās, kamēr tā aķene neizturēja. Bet kopumā samalu kādu tonnu ar to uzparikti. Tagat ir vaču tipa. Valči gludie, 20cm. Sasaiste ar motoru un savā starpā ar siksnām, līdz ar to klusiņš. Pārtrūka siksna, kas savieno valčus. Pa lielam nekas, tikai jāiegriež brīvais valcis ar roku un viss notiek.