Brechs said:
Visiem, kam slinkums gaidīt iesaku StarSan, ar 2min kontakta laiku pilnīgi pietiek, nav bijušas problēmas, ja ievēro koncēntrācijas attiecības, Zars savā blogā lieliski izstāstījis, ko un kā ietot. Man, kas max brūvē 2x mēnesī pa 25l, ar 500ml paku, škiet, ka pietiks, kādiem 4 gadiem. Beigās nesanāk nemaz tik dārgi.
janis said:
Nav obligāti jāpielej ar dezinfekcijas šķīdumu pilns trauks. Iepildi smidzināmajā pudelē bik koncentrētāku šķīdumu un apsmidzini visas virsmas. Priekš ātras lietošanas un īsa kontaktlaika labs būs jebkas uz etanola (spirta) bāzes. Piemēram trekteris, it kā tīrs, stāvejis uz galda gaidot pielietojumu, uzreiz pirms pielietošanas apsmidzini ar spirta 70%šķīdumu. Tas pats par termometriem , blīvuma mērītājiem , šļauciņām u.t.t. Spirta šķīduma gadijumā nekas nav jāskalo, bet spirta šķīdums nederēs fermentera pamatdezinfekcijai. Tur labāk jods vai peroksīds.
Linards said:
Sūdi tikai tādi, ka tas pats StarSan velnsviņzin cik ilgi jāgaida, a vajag ta vakar!
Es arī 30 l. spanni pilnu neleju! Ieleju 10 l., kārtīgi saskalinu, un tad vēl nogāžu uz sāna, un pavalstu reizes 18 uz riņķi, un apgāžu arī uz vāka! :)
Protams ar 100 l. būs grūti šādi operēt, bet domājams, kad tikšu līdz 100 l. pa reizi, būšu izdomājis vēl ko citu.
edgars said:
Linard, tev tur kaut kāda neveiksmģa apstākļu sakritība. Es saviem fermentieriem krānus 2 gadu laikā ne reizi neesmu jaucis un pagaidām nekādu problēmu. Bet laikam jau profilaksei būs kaut kad jāizjauc un kārtīgi jāiztīra.
Linards said:
Redz tas jau no krāna ar atkarīgs! Ja iekšpuse gluda kā spogulis, tad arī nekam nav kur aizķerties, bet Dzirnavielas spaiņa krāns ir izjaucams 3 vai 4 daļās, un tādejādi jau rodas tās vietas kur visādām zarazām paslēpties!
atis said:
Man ir šāds, bez izjaukšanas opcijas
http://www.ebay.com/itm/Bottling-Spigot-Plastic-Buckets-Fits-5-16in-7-16in-Tubing-/360438812357?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53ebd3cec5
Tā kā viņu tirgo mājas alus lietu veikals, sliecos uzticēties, ka tur nav vietu, kur uzkrāties draņķiem, iekšā redzēt īsti nevar.