Ir liela tieksme uzvārīt kviešu alu. Varbūt kāds var padalīties ar kādu vienkāršu recepti 1. kviešu vārījumam?

Kviešiem jau viss vienkārši. Iesals: puse pilsner, puse kviešu vai kviešu pārslas Apiņi: kādi ir, būs labi, bet ļoti minimāli Piedevas: koriandrs, apelsīna miza Raugs: jebkurš, bet parasti hefe/wit/saison/esb

https://www.brewtoad.com/recipes?page=1&sort=rank&recipe_types%5B%5D=3&fermentables%5B%5D=35

Skaties kas Tev ir mājās uz vietas vai ko vari saķīmiķot.

https://kupla.lv/topic/odziena-2014-konkursu-labako-alu-receptes

Nu no izejvielam man ir pieejams:

Pilsener (leišu), Kviešu iesals (vācu), Bavarian Wheat raugs,

Te nu itā viss +/- skaidrs vatrētu recepte būt Pilzene 50% uz 50% Kviešu iesala ar Bavarian Wheat raugu

Jautājums ir par apiņiem pieejami ir: magnums, Northern Brewer apiņi, Perle , un Cascade.... kuri būtu labāki un kādās proporcijās, jā arī pie šiem iesaliem kā ir ar temperatūru pauzēm?

Te jau baigi "na ļubiķeļa" :) Es gan jau sava slinkuma vadīts cukurotu pie 65-66C lai vieglāks miesās sanāktu un apiņotu ar cascade, jo man Amarillo, Cascade, Citra, Simcoe un tamlīdzīgie visvairāk iet pie sirds.

Ņemot vērā, ka kviesim nav mizu, būtu ieteicams mashout uztaisīt, lai vieglāk tek.

Velna_milti said: Te jau baigi "na ļubiķeļa" :) Es gan jau sava slinkuma vadīts cukurotu pie 65-66C lai vieglāks miesās sanāktu un apiņotu ar cascade, jo man Amarillo, Cascade, Citra, Simcoe un tamlīdzīgie visvairāk iet pie sirds.

Paga ja vairāk pie sirds ietu šie tad kādēļs apiņo ar cascade?

Tāpēc ka manuprāt šie visi ir savā ziņā līdzīgi.

man gan Simcoe liekas atšķirīgs no pirmajiem trim, bet es ar kviesi tik ar tādiem taisītu (IBU uz 20-25) - Cascade varētu būt mazāk uzbāzīgais no pirmajiem trim. Bāzes rūgtumam jebkurš der, Perlei un NB visneitrālākais tīrais rūgtums esot. Sākumā ieteiktu bez korindriem u.c. draņķiem

MartinsK said: Izrādās, ka ir daudzi, kas Wit (kviešu) taisot pēc manas receptes ;) Bet tā recepte te nemaz nav tik viegli atrodama. Tad nu lūk iepostēšu te. BeerSmith fails arī BeerSmith faniem.

image https://kupla.lv/assets/files/0/513.kvieshinieks_rec.jpg

Laikam pamēģināšu MartinsK recepti.. tikai bez apelsīna un koriandra un ar citiem apiņiem laikam - cascadi :) ... no izejvielām itkā viss ir :) skatīsimies kas tur labs (ceru ka labs) iznāks :)

Taisi, taisi, apiņi manuprāt vienalga, kādi īpaši nerūgtie, jo daudz jau viņus nejutīs. Man beidzamos patika ar Brewfarm Blanche raudzēt, ne tik dziļi tas noraudzē.

7 days later

A ka ir ar karbonizāciju? Literatūra apgalvo ka vajagot no 3,3 - 4,5 tilpumus. Ieavadot beermitā 3,5 tiplumus šis izdod ka virs 2,9 reti tiek izmantoti un ka gaidāmais spiediens būs 164,25KPA.. kā ir neuzies manas PET un porcelāna korķu pudeles gaisā?

Es kviesim gāzēšanai lieku 6g cukurauz litru.

a year later

Visam pienāk pirmā reize, pat kviešiniekam:) Kāda pieredze ir ar apelsīnu miziņām, cik ilgi tās jāvāra, augstāk minētās 15 min nav par daudz un 30 g par maz uz 23l vārījumu?

Vobla said: Visam pienāk pirmā reize, pat kviešiniekam:) Kāda pieredze ir ar apelsīnu miziņām, cik ilgi tās jāvāra, augstāk minētās 15 min nav par daudz un 30 g par maz uz 23l vārījumu?

Varētu būt gan gan, esmu vārījis divreiz, 40g @5min. Pirmajā vārījumā ar US-05 juta labi, tieši laikā, otrajā ar Bavarian wheat gandrīz vispār nē. Nākamajā mēģinājumā metīšu @1 vai @0. Koriandrs 10g @5 ir piemērots daudzums piemērotā laikā, liku klāt arī 3g kumelītes @5- tās jūt tikai, ja labi piedomā.

Apelsīna vai citrona vietā man bij greipfrūts: Ir mēģināts arī @60 bij traks Standartā liek @5 pēdējais mēģinājums 42g@5min (mizai ar nazi stundu balto herņu kasīju nost :) just varēja bet ne pārāk. Galvenais ir nokasīt visu to trako balto rūgtekli. Vislabākais variants ar kartupeļu vai citu dārzeņu mizojamo.

pēdējā reizē uz 30L pieliku 70g@5min kaltētu mizu un bija par daudz. nākamreiz 40-50g likšu. man standarta iesali kviesim ir 80% bestmalz kviesis un 20% weyerman abbey.

Jānis said: mizai ar nazi stundu balto herņu kasīju nost :) Galvenais ir nokasīt visu to trako balto rūgtekli. Vislabākais variants ar kartupeļu vai citu dārzeņu mizojamo.

Vispār jau vislabākais (vienkāršākais) veids ir kasīt nost oranžo labumu nost no vesela augļa. Ir pat speciāls maziņš skrāpītis šādai darbībai. http://www.sapforums.lv/upload_files/userUIrU2L.jpg

Exciter said: Vispār jau vislabākais (vienkāršākais) veids ir kasīt nost oranžo labumu nost no vesela augļa. Ir pat speciāls maziņš skrāpītis šādai darbībai. http://www.sapforums.lv/upload_files/userUIrU2L.jpg

Daudz mantas iet zudumā, daudz apelsīni jāpērk. Kartupeļu mizojamais ir ļoti ok, ja ņem pavisam plānu kārtiņu. Ja kaut kur paņēmies par daudz, baltumu var pakasīt nost.