Jā, ar mizojamo ideāli. Tik no 1kg apelsīnu sanāca 61 g miziņu. Bildējot pat roka notrīcēja:)
Kviešu alus recepte
Ko dod apelsīna miza? Ar mandarīnu arī kāds ir mēģinājis?
Es mēģinu dzīvesbiedrei Hogardena klonu uztaisīt lai gan patiesībā no tā sastāvdaļām ir tikai tās apelsīnu mizas un koriandra sēklas. Domāju ka mandarīnam nav jaudas kā citronam, apelsīnam un greipfruktam. A apelsīna miziņa dod tai raksturīgo rūgtumu kā cukādēm.
Vispar vitbīriem ar apelsīnu parasti ir domāts rūgtais apelsīns - bitter orange. Latvijā svaigā veidā tādu neesmu manījis. Tāpec esmu licis pusi no daudzuma greifrūtu, bet diezgan droši ka tas nav tas pats.
vakar šo dzēru - http://www.ratebeer.com/beer/mikkeller-x-kolsvart-lakrits-ipa/249928/ - lakricu dziļāk fonā jūt, bet priekšplānā ipīgs un citrusīgs rūgtums no yuzu apelsīna
Es 2reiz esmu kviesi ar apelsīnu un koriandru taisījis. Abas reizes mizu ar visu baltumu bliezu klāt. Galaproduktā nekādus defektus baltuma dēļ neesmu jutis.
dumbris said: Daudz mantas iet zudumā, daudz apelsīni jāpērk. Kartupeļu mizojamais ir ļoti ok, ja ņem pavisam plānu kārtiņu. Ja kaut kur paņēmies par daudz, baltumu var pakasīt nost.
+1
Kādam nemētājas lieka kviešu rauga paciņa mājās? Izskatās, ka varētu izdoties piektdien vārīt. Nezinu vai ir vērts traucēt Brūvēpats dēļ vienas paciņas. Varu savākt Rīgā (centrā), Ādažos, Carnikavā. Par samaksu/maiņu vienosimies.
Edzins said: Kādam nemētājas lieka kviešu rauga paciņa mājās? Izskatās, ka varētu izdoties piektdien vārīt. Nezinu vai ir vērts traucēt Brūvēpats dēļ vienas paciņas. Varu savākt Rīgā (centrā), Ādažos, Carnikavā. Par samaksu/maiņu vienosimies.
vajadzētu būt Safbrew WB-06 vakarā apskatīšos
Droši traucē Brūvēpats, mazu paciņu paķert uz beerfestu nav grūti...
Tomēr man ir viena paciņa M20. Labprāt samainītu pret kādu pudeli. Vakarā esmu Šampēterī.
Oi, Pārdaugava galīgi nav pa ceļam, sevišķi vakarā. Vērmanītis gan tepat ap stūri. Es tomēr patraucēšu Brūvēpats. Jāpasūta arī vairāk paciņas, lai šāda problēma neatkārtojas. Paldies par vēlmi palīdzēt!
Re ku sadalīju kviešu alus vārījumu četros bunduļos un katru ar citu raugu raudzēju, var pavērot kā raugs maina dzidrumu un krāsu;
2 litrenē- MJ BELGIAN WIT M21 RAUGS, FG 1,010
1 litra- US-05 , FG 1,009
0,3l bez etiķetes- MJ BAVARIAN WHEAT M20 RAUGS, FG 1,008
0,3l ar etiķeti- MJ FRENCH SAISON M29 YEAST, FG 1,002
Pildīti pirms 7 dienām.
vajadzēja tak vienādās pudelēs saliet - skaidrs, ka 0.3L būs caurspīdīgāka par 1.5L ...
Ja reiz ir sākusies kviešu/rauga eksponēšana, piedalīšos arī es.
No kreisās uz labo - mauribrew weiss; w34/70; US-05; Con644 F1
Iesalu proporcija - 90% kviešu iesals; 6% skābenais; 4% melanoidin gaišais
Es nekādu būtisku atšķirību nesaskatīju (garšošana vien nedēļas nogalē; gaidu sagāzēšanos).
- Edited
Nav skābeni ar 90% kviešu? Un kā pārcukurojās, normāli?
Par garšu varēšu uzrakstīt vien nedēļas nogalē. Efektivitāte - 78%. Tas pats, kas ar miežu iesaliem.
- Edited
MartinsK Mēs reiz ar #Edgars spriedām, ka nevis iesals kviesim piedod skābenumu, bet gan raugs un pārcukurošana. Misas pH pēc laboratoriskajiem rādījumiem kviesim un pilzenei atšķiras tikai par 0.1 pH , tā kā domāju, ka mūsu tēze iztur kritiku.
Un vai Tu nejauc pārcukurošanu ar filtrēšanos? Neredzu kāpēc kviesis varētu sliktāk "pārvērsties" cukuros kā citi bāzes iesali ?!