Iemetu Bīrsmitā - man sanāk, ka 4g/L cukura dod klāt ~1.5G, kas paaugstina alkohola saturu par 0.1-0.2%
Mājražotāju konkurss – iespēja brūvēt savu alu Aldara vēsturiskajā alus darītavā
[deleted]
skatoties peec shitaa http://www.brsquared.org/wine/CalcInfo/HydSugAl.htm
sanaak: 1 SG = 2.68 g/L 1 g/L ~ 0.373 SG
tie 4g/L diezgan preciizus 1.5G dod, jaamegina tie cipari iegaumeet, vismaz 4g/L
un apseicu uzvareetaajus!
Dainis said: Iemetu Bīrsmitā - man sanāk, ka 4g/L cukura dod klāt ~1.5G, kas paaugstina alkohola saturu par 0.1-0.2%
es saviem visu laiku rēķinu 0.25% abv. kas izriet no 0.5P
Varbūt kādam tomēr ir izdevies saņemt savu paraugu laboratorijas mērījumus? Dikti jau nu gribējās tos redzēt. Cik sapratu, tad šie mērījumi tika solīti visiem dalībniekiem. Uzrakstīju A.Rasiņam pm caur Facebook, bet atbildes nav.
Kad nodevu savu paraugu interesējos par šo jautājumu. Analīžu veikšana esot darbietilpīgs process. Cik saprotu no informācijas šeit, tad tika vērtēti visi iesniegtie ali, bet labākajiem veiktas analīzes. Tā kā ja kādam ļoti interesē analīžu rezultāti jāmeklē kur to var veikt par naudiņu. Jāpārlasa vēlreiz konkursa nolikums, vai ir šāda opcija solīta.
Apsveicu Daini ar uzvaru Aldara brūža kausā! ;)
Pievienojos sveicieniem Dainim, ari mans favorits, kaut tikai par puspunktu- Uno alus ari bija labs, bet ja jaizvelas, tad sis! Pasakums Aldari izdevies, iesakuma "stīvas", oficialas diskusijas, bet beigas prezentacijas par zimolu/brendu un Gareta Olivera uzruna bija iedvesmojosas, izglitojosas. Paldies A.Rasiņam neplanoti tiku ari uz Brooklyn alus un Vincenta edienu degustaciju- lielisks alus (sorachi saison, konjaka mucas turets barleywine, belgu dark strong kriek) un ediena saparosanas paraugs. Esmu bijis uz daudzam vīna/ēdiena degustacijam, bet si, ka jau G.Olivers mineja, alus parspej vinu biezi, gan saderiba ar edienu, gan dazadiba un daudzveidiba, lielisks noslegums!
P.s. rietumu eils ari loti izdevies un, manuprat, labakais Aldara craft serija, cienigs sava varda!
tā londonas dāmīte gan bija diezgan liels sviests, pagājušais gadsimts.
Paldies, man gan UNO ipīgais Pale Ale patika labāk - spēcīgāks aromāts un laba, rūgta garša. Dāvja ''Reinīgais'' alus ar pētersīli un rozmarīnu bija labs un intertesants, bet garša vairāk ar ingveralu (kādu pats biju uztaisīojis pēc Alusvedēja receptes) saistījās.
Garets olivers bija galvenais iemesls apmeklēt kongresu, jo sākumā bija visai tukša ūdensliešana. Gavrilovs visai haotiski runāja garām ...
Par to ēdienu pārošanu esmu visai skeptisks - parasti bija kādi 2-3 ali glāzē un tos pārmaiņus dzēru ar ēdienu kopā. Nekādu īpašu atšķirību (kas labāk izceltu ēdienu) nemanīju. Man pie kūkas gan krīks, gan APA/IPA labi iet iekšā. Barley Vine gan būtu par daudz, tas gan, bet ja pārāk neaizraujas, tad vairums alu labi sader ar vairumu ēdienu. Man gan nav paradums ēšanas laikā alu piedzert, ja neskaita festus vai krogus.
Aldaris pašlaik vārot Daiņa uzvaras alu https://twitter.com/Manfreds75/status/614379711708426241 Daini, kad sola veikalos?
a ko tik vēlu? viņam sen jau vajadzēja būt veikalā...
raugu neesot varējuši dabūt.
Vispirms raugu, pēc tam apiņus ilgi gaidīja
Laikam jūlija beigās
Daini, cik līdzīgs ir tagad nopērkamais Aldara Laumiņas skūpsts Tavam sākotnējam uzvarētāja alum? Vai ir jūtamas atšķirības?
Cauri jūtama nedaudz traucējoša Aldara brūža garša ;) Dainim ir tīrākas, spilgtākas garšas alus parasti. Bet lai jau pats stāsta!
Es tik lasu un siekalojos, visus Talsus katru dienu izbraukāju meklējot Laumiņu, nevienā veikalā nav! Rīt uz Jelgavu varbūt tur kkur atradīšu!
Jelgavā ir toč, abos rimi
Domias Prismā neatradu, Galeria Riga Rimī arī ne. Ekskluzivitāte līmenī
bruvmaris said: Domias Prismā neatradu, Galeria Riga Rimī arī ne. Ekskluzivitāte līmenī
zini, vakar galerijā bija moments tāds, ka es arī neatradu.. pilnīgi nejauši pastūmu malā vienu virteni ar kkādu alus uzkodu drazu un precīzi 2 rindas bija ar Laumiņu! Tā lūk sūdīgi pozicionē rimi to alu!