Man Columbus ļoti patika - viens no labākajiem ZB sērijas aliem.

Sānslīdi tieši vakar dzēru - ir laba, bet ZB un LP vairāk tīk.

4. prove Valmiermuižas porterim - mans favorīts šobrīd no četriem

6 days later

Sakiet lūdzu, biedri, vai man tikai šķiet, vai Piebalgas oriģinālajam- ar tumšzaļo etīķeti- ir apiņu sastāvs pamainījies, kaut kas citrusīgs un egļu skujains spraucas cauri aromātā. Tāds netipisks katrā gadījumā.

man biedrs ar žēlojās, ka jokains kļuvis, ko nogaršojot varēju apliecināt

kāds termiņš? gribu pagaršot.

Iedod lūdzu derīguma termiņu šai partijai?

Es laikam būšu tas biedrs bijis, kurš žēlojās (tik traki jau nebij) par Piebalgu. Pirms nedēļas biju vēl vienu paņēmis, bija atkal tā pati garša, bet termiņu nepiefiksēju. Es gan neteiktu, ka es tur citrusību un skujainumu jutu, drīzāk uz salkani augļaino pusi.

Šobrīd tiek testēts Pohjala/Boneyard Baltic Notorious IPA3. Nosaukts par triple IPA, veseli 12%. Apiņu buķetē ir tas asais čurām līdzīgais piesitiens, kopā ar citrusiem un sveķiem, un izlasot viena recenzenta sagaršotos sīpolus, šķiet, ka es ar ko tādu jūtu. Nesūdzos gan, kopumā nav slikta kombinācija. Viegli saldens iesalainums apiņus diezgan veiksmīgi balansē, ķermenis ir diezgan pabiezs un lipīgs, kā jau sagaidāms no tādiem grādiem. Kopumā garša ir ļoti spēcīga, un visai tīkama, alkoholu garšā nejūt, bet reibt sāk ātri :) http://www.ratebeer.com/beer/pohjala--boneyard-baltic-notorious-ipa3/328275/

16 days later

Ievilkām Vecrīgā ievērtēt jauno ūberkrogu ar 70 lejamiem aliem (Kaļķu iela 11). Itkā daudz, bet īsti nav ko dzert Tautas maz (piektdien pēc pusnakts), cenas padārgas, bet paķērām pa alam - es Saldalus Puķu pa €3 puslitrā. Bija jocīgs - ne īsti saskābis, bet kāda infekcija noķerta, jo nedaudz bija Lefei raksturīgā puvušo zemeņu garša, bet citādā izpildījumā. Cīņubiedrs paķēra neredzētu BrewDog (IPA vai APA) pa piečuku - bija labs, bet nekas ūber. Vēl palikt neveicināja drausmīgi skaļais tucārs, kas šiem skanēja. Nez cik ilgi šie izvilks - ieklīdušā alkotūristu bariņa pārstāvis vienkārša pajautāja pēc kā lētāka un grādīgāka

PROMO jauni aliņi parādījušies: http://www.sanitex.lv/index.php?&plid=611&cl=alist&cnid=36669

Brouwerij ’t IJ - http://www.ratebeer.com/brewers/brouwerij-t-ij/1082/ Rogue Ales - http://www.ratebeer.com/brewers/rogue-ales/96/0/3/ Brouwerij Maximus - http://www.ratebeer.com/brewers/brouwerij-maximus/12978/ John Martin Waterloo - http://www.ratebeer.com/brewers/john-martin/981/

Ja jau akcija, tad atļāvos Cēsu Brūža trijotni paņemt. Samtainais - biju patīkami pārsteigts. Ļoti patika, noteikti vēl nopirkšu. Pirmajā brīdī pat apstulbu, jo garša bija līdzīga Piebalgas sencim. Viegla Piebalgas piegarša, kas man ļoti patīk.

Nefiltrētais - nepatika kaut kāds neliels rūgtuma sīvums nobeigumā.

Rūgtais vai kā tur - nepatīkamais rūgtuma sīvums vēl lielāks. Maniem aliem līdzīga problēma mēdz būt pie lielākiem apiņu daudzumiem. Vai arī mana mēle tam vienkārši nav radīta.

Exciter said: Rūgtais vai kā tur - nepatīkamais rūgtuma sīvums vēl lielāks. Maniem aliem līdzīga problēma mēdz būt pie lielākiem apiņu daudzumiem. Vai arī mana mēle tam vienkārši nav radīta.

Vai Tu raudzē ar visām apiņu daļiņām fermenterī vai filtrē nost/maisiņi/nostādini ?

Man no katla diezgan dzidrs jau notek. Sietiņu turu priekšā, bet tur nekas pat ntiek nekad. Virpulis katlā smuki sastādina visu centrā. Es to uz ūdens sastāvu norakstu vairāk, jo biju pamainījis ūdens ņemšanas vietu jau kādu laiku atpakaļ. Pirms tam nebija tāda problēma novērota. Tagad eksperimentēju ar Rīgas ūdeņiem, bet rezultāti vēl gatavinās tikai. Nekaķoju.

Nezinu gan, kā tur ko rūgtu var sačāpstināt ...

Vakar Bīrfestu apmeklējām - Līgatnes APA (Zaļā dabas taka) ļoti laba, jaunais Amber Ale ir ar smuku un gardu ķermenim bet apiņu aromāta pietrūkts. IPAi rūgtums ne visai tīkams, kā jau agrāk piefiksēju. Fabrikas Meistars (Pale Ale) - vienkāršs pļumvasers.

Peters Brewhouse gaišais ir tīri labs - patīkams. Sarkanais ir OK, bet tā garša vairs nav tik tīkama (bet ir samērā līdzīga).

Stargorod kautkādu pustumšo lēja, ko kolēģis paņēmu - nu tāds-nekāds, kautkāda neliela karameles garša ir, bet līdzīgs kautkur Rēzeknes Tumšajam - tāds kvasīgs. Un laikam ir taisnība par tām 20min - jo ilgāk cīņu biedrs šo dzēra, jo mazāk tas patika ;)

Neredzētos beļģus ar jocīgo nosaukumu un āksta emblēmu paņēmu - bija četri klasikie beļģi, bet es blondo 6% paķēru - 0.3L pa €2.5. Šie arī glāzē stikla lēja, prasot 2.5 ķīlā. Bija OK beļģu blondais. Vēlāk dzertais Delirium bija visai līdzīgs, tik nedaudz lētāks.

Palūdzu Eridan ieliet pagaršot - Zeltezis visai medaini garšoja, bet El Dorado bija tāds pustumšais, ar nelielu karameli garšā - apiņus nemaz nejuta. Mēģināju iestāstīt, ka El Dorado nemaz nejūt, vai nav sajaukuši krānus, bet teica droši, ka viss štokos un es pats tos apiņus necērtu - pirms tam jau garās kārpiņas nodemolējis ar citiem aliem ...

Brāļa festivāli pa 3.50 žīds žņaudza iepirkt.

Kasteel padzēru: Donker 11 ir baigais fufelis - jūt alkoholu, nedaudz karameli un salkanumu - * Blonde 7 ir OK, bet Bīrfestā dzertie labāki - ** Roughe visai prasts ķiršinieks - neitrāli skābens un ķirsīgs. Tas arī viss. Alus Cellē dzertais Bacchus un pat popsīgais Bella Vu Kriek sit šo vienos vārtos - **

Delirium tremens - nebiju iedomājies, ka iekš LV nopērkamām lietām atradīšu kaut ko, kas manām garšas kārpiņām ir kā naglai uz galvas, tiešām perfekti Zaļā bise Mosaic - daudzas bises versijas biju palaidis garām, bet šī ir forša, ļoti patīkama, kaut kā tomēr vairāk turpmāk došu priekšroku bisēm nevis Sānslīdei Bacchus kriek - ļoti labs un patīkams, šādus dzerot vienmēr nāk prātā tikai viens - aizvest Iļģuciema atbildīgajiem šo pagaršot, lai nokaunās par ogu alus nosaukuma izmantošanu

Vakar Ilgezeem Upeņu medalu dzēru - bija OK. Arī Dzērveņu ir labāks kļuvis. Ābolu gan baigais cukurūdens ar alkoholu. Arī Kaņepju pārāk salkans.

Bachuss Kriek ir pat ļoti labs. Aveņu variants nav tik labs. Arī Delirium Rose (?) tik ļoti nepatika, kautgan bija tuvu Bahusam.

Westvleteren blond, 5.8%. Paldies, Edzins.

Beļģu blondais,viegli citrusains, mazliet rauga. Viss kā pēc grāmatas, ļoti labs gaišais, tomēr nezinu vai atbilst šīs darītavas nežēlīgajai reputācijām.

IMG_20150531_184341.jpg

ta jau labi, ka 12 einārus šā brāļiem negribēju ziedot ;)

Tik un ta gribas kko no siem nogarsot, Edzinam ari rakstiju, ka gan jau pieprasijums butu, ja kasti atvestu interesentiem!

Par šo neviens 12 eiro nemaksā, bet gan par stiprajiem brāļiem. Kaut arī tie ir labi, neuzskatu, ka naudas vērti, ja vien pa taisno no darītavas nepērk un nav jāmaksā nežēlīgais un neatļautais uzcenojums.

Man ar tādi pat apsvērumi