instrukcijas vietā tur ir teika par Tālavas ķēniņu .. un vipār jā, kas pa faku jēlu alu tirgot, tāpēc jau es pērku lai mājās nav jāčakarējas uz tulītēju lietošanu. terotiski ja viņš tik svaigs, tad vēl mēnesi pagrabā jānotur..

Man te Haas cnc iekartu dileris atveda uz ligo davanu - 1l pudeli Raiskuma labumu daritavas alu. Slikts nebija, laba puta, iesalains, apinus nejuta. Kas tas ir?

Velna_milti said: Man te Haas cnc iekartu dileris atveda uz ligo davanu - 1l pudeli Raiskuma labumu daritavas alu. Slikts nebija, laba puta, iesalains, apinus nejuta. Kas tas ir?

Lielais bubulis ar noslēpumu !!! Raiskumā ( tas blakus Cēsīm )jauna alus darītava. Parasts mājas alus.

Es zinu kur Raiskums. Man mamma dzīvo Dzērbenē @ cēsu rajons. Izskatās, ka alusdarītavas iemīļojušis vidzemes augstieni, jeb arī tur vnk čakli cilvēki dzīvo

Cesīs jau mēnešus divus tirgo Raiskumieti

Cesīs jau mēnešus divus tirgo Raiskumieti. Veikalā koka kastēs stāv pa 3.19 EUR vēzējamā pudele.

HJnz23eA.jpg

cena... 1x nopirkšu. bet par atkārtotu pirkšanu spēcīgi jādomā būs pēc garšošanas.

malduguns kramplauzis. man patīk, kādi apiņi?

Darba pasākumā sanāca pusglāzi AlusMuižā pirkta Berunbguļu Gaišā izdzert - varbūt kegs jau bija 2 nedēļas vecs, bet nebija pretīgā salkanuma un cukurotības. Auksts garšoja OK, bet iesilstot sāku izjust līdzību ar Biķeru un Saldalu. Tik Brengulim blīvums mazāks.

4 days later

Varbūt kaut kas nogājis greizi ar garšas kārpiņām, bet Saules dūriens man garšoja pavisam citādāk nekā iepriekšējās partijas, sajūta, ka cits alus

St. Bernardus Extra 4. 2014. gadā reanimēts vēsturiskais alus. Pats švakākais no visiem, tikai 4.8%, taču labs vasaras alus ar beļgisku garšu. Negaidīti labs.

IMG_20150625_162330.jpg

nedaudz pārdomas par tēmu "kādu alu es pirktu". emīls bija vinilbārā uzēst karpeļus un es pie reizes izdzēru saules dūrienu, rodeo un tērveti. krogā pie nosacījuma ka līdzīgas cenas cēsu premium nebūs ilgdzīvotājs. veikalā gan citi principi. ar to es gribēju teikt ka mazajiem lielveikalu tīkli nafig vajadzīgi, ar krogiem varētu pietikt. šķirņu dažādībai nemaz nav ižšķiroša nozīme. p.s. sāku dienu un tagad dzeru nekaķotu malduguns zb summit(laikam), ar kaķi būs normāls apiņu spridzeklis.

Klusā daba. Vakar gadījās izsūkt 2 pudeles vīna pirms gulētiešanas. Šodien liekas, ka nekā gardāka par šo pasaulē nav.

girardin.jpg

Ak mēs vārguļi! Te viens spēkavīrs Stradiņos ar 7,2 promilēm atpūties... P.s. Cik ilgi un intensīvi jādzer, lai kaut ko tādu dabūtu gatavu!

Esmu secinājis,ka no Aldara aliem viss labāk garšo Rietumu Eils. Man ļoti patīk

Pievienojos Kastrolim, tik žēl, ka tikai vienu pudeli dabūju nogaršot.

5 days later

Doma bija iedzert Ģirta alu, kas vārīts Labietī. Nesanāca, baigais raugs, bija jauns kegs pieslēgts.

Virsaitis patika - aromātisks, jūt rugtumiņu.

Takā paņēmu Odzienas Ipa. Likās nedaudz skābena garša. Smaržīgs, bet ne tik ļotikā Virsaitis. Kausu nedadzēru.

Kolēģis paņēma Bursh. Smaržā pelējums, garša skāba, bārmensis saka, ka tā ir Bursh jaunā garša... Jopcik. Uz sour beer varētu pretnedēt, bet ne lageri.

Blondais grēks likās kaut kas ar sviesta piegaršu, neatšķiru, kas tur Diacetisl vai DMS.

No bildē redzamajiem 4 vidējie garšoti

Tanker - nav slikts, bet uz IPA nevelk - aromāts nekāds, garšā jūt ķermenīti un nelielu rūgtumu. Tas arī viss **

Andersons Senior IPA - atgādināja ne pārāk veiksmīgu mājbrūvēšanas mēģinājumu, kad imperiālo garšu panāk ar alkoholu un rūgtiem apiņiem, piemirstot par ķermeni, aromātu un garšu. Zemē metams nav, bet neatbilst cerībām **

Gotlands Black IPA - neslikts tumšais alus, ar karameli un dedzinātā iesala rūgtumu, bet apiņus īsti nejūt. ***

Balck Death Bear (Baltic Porter) - šis beidzot bija labs alus, bet par atbilstību stilam gan nav īstas pārliecības, jo garšā dominē karameļu garšas un dedzinātā iesala rūgtums, arī ko no apiņa var fonā just. Nav Baltijas Porterim raksturīgā biezuma un (sabalansētā) saldenuma. ***/****

Vakar arī biju Labietī - Virsaitis uzrunāja. SMarža īpatnēja, garša ar ar savu niansi, bet laba. Mūku nedaudz šotiņā pagaršoju - likās labs, bet tobrīd uz ko api'\notu pavilka. No kolēģiem pagaršoju Radziņu - likās pliekanāks un ar mazāk izteiktu ķimeņu garšu, bet tāpat tās ķimenes man par daudz. Soho Švītiņš bija OK - nedaudz karamelīti jūt un tas pa lielam viss. Bijuši labāki vārījumi.

Takā pirms pāris dienām Sānslīdi (bija laba) un Kolupu dzēwru. Pēdējais bija normāls kā padzēriens, bet arī tam bijušas labākas partijas ar spēcīgāku agaršu un aromātu. Blondo Grēku tikai pagaršojām, bija OK strebjamais kviešu alus, bet uz tādu nebija noskaņojuma. Odzienas IPA nemaz nepārdeva, jo bija saskābusi ;)