biju vakar aizdevies uz Odzienas brūzi pēc aliņa. IPU stikla pudelē dzēru pagāšnedēļ bij skāba. Brūzī stāstīja ka tur kautkāds triks ar nepareizā alus sapildīšanu Odzienas pudelēs (hvz kā tur patiesībā bet piedāvāja arī pagaršot to lambisko ipu kuru beigās tā i neatrada) Paņēmu izlejamo normālo IPU - garša laba, smarža laba, diezgan stipri atgādina Lielvārdes IPU tikai ar nedaudz lielāku ķermeni un samērā smuku diezgan ilgi turošos baltu putu. Pa 4 EUR 1.5L var pirkt.
Kādu alu mēs dzeram
izdzeeru abus taalavas kjeeninja (taa saucaas?) abiem nebij gaazes, abi peec kvasa. citaam gaumeem vareetu arii patikt, maneejai it nemaz.
Takā pagājšpiektdien ņemtā Odzienas IPA man ar likās drusku ieskābusi. Izdzēru gan tāpat.
Alus tirgū ieraudzīju un noriskēju paprovēt Thwaites Crafty Dan http://www.ratebeer.com/beer/beername/213928/ 0.5 l, 6.0%, 2.98 €. Protams, nav pakautrējušies uz etiķetes uzpirst virsū World Beer Awards 2014 sasniegumu - tip pasaules labākais golden ale 2014. Bet ir ar garšīgs. Vairāk uz saldeno pusi, bet labi nobalansēts, kaut gan uz pudeles beigām, iesilstot, gandrīz jau sāk prasīties drusku spēcīgāka apiņu klātbūtne. Līst iekšā kā traks, šo varētu dzert daudz (cik nu tie grādi atļautu )
Man Thwaites ar patika - S&W bija šim atlaide. PAtīkams strebjamais Pale Ale - jūt apiņus smaržā un garšā, bet nez kādi bija konkurenti, ja par šito Awārdus piešķiļ ;)
Tagad dzeru Eridanm Stārķis Eldorado - ABV 5%, IBU 50, EBC 30. EBC šķiet mazāks - tumšs dzintars uz 20-25. Apini nejūt - smaržā nedaudz iesals, bet garšā pārsvarā karamele ar sabalansētiem iesalu, apini un raugu apakšā. Neslikts Biteris / ESB un kopumā - labāk patīk par šābrīža Soho Švītiņu, bet etiķetes aprakstam īsti neatbilst, jo tropus u.c. labumus nejūt. Nezinu, ko šie tur sadarījuši, jo El Dorado tāpat kā Polaris, Citra, Sorachi Ace un Nelson Sauvin ir tas apiņš, ko tik viegli nevar nožmiegt.
P.S. un, ak tavu laimi, alus nebija ieskābis.
Pēc tam vēl Porteri dzēru - arī nebija saskābis (abiem termiņš 17.07.2015). Aprakstā minēts kakao, vaniļa, auzas. Pirmās divas var arī sagaršot, tik man līdz galam tā garša nepatika, bet ir OK porteris.
Cīnos ar šitādu produktu, baisais latgaļu maizinieks ar dūmu garšu. 3.5EUR/L Uz pudelesīts iesala dzēriens, grādu nav. Garšā dūmi un brāga. Bizness spiež uz nacionālo un izskatās ka rullē, ja jau latgaļi atpērušies līdz Talsiem ar gandrīz patstāvīgi leti!
Es laikam no sitiem pagasnedel Latgale (kraslava) kvasu dzeru- vismaz etikete dikti lidziga, bija labs!
tiem vīriem ir arī alus saucās "kubuļeņa mīsteņš" (vai kautkā tā). garša vienkārši fantastiska aptuveni kā kvasa glāzē būtu iemestas sešas karotes cukura. pusglāzi (200g) četratā izdzert nevarējām. bij kautkādi 8% vai vairāk. mainīja visus uzskatus par Latgales alu. ja ir vēlme pagaršot briesmīgāko alu mūžā tad iesaku mēģināt.
Tan dēms- ņom ņom. Tas kas vajadzīgs pēc darba. Paldies aldarim!!!
Līgatnes Pārceltuvees rūgtais- ir ķermenis, ir kaut kāds apinis un ir rūgts, bet apakšā leišu parastais, vairs neklausīšu Berģu bodes platā vīra ieteikumus :(
Tandēms daudz labāk tīk, garša tīra, ir ķermenīts, ir aromāts, mazliet skābens, ka tik nav kvieša raugs piedalījies, garšā arī nedaudz skābens, bija gan padaudz raugs apakšā un, kamēr tika līdz glāxzei, bija mazliet uzduļķojies.
- Awaiting approval
Uģa WLP566 Saison 4.5%. Kā jau bija solīts, garšoja klasiski, bez izvirtībām. Labs padzeramais vasarai, man patika.
Rodeo likās lidzīgs Kolupa alum un vienai no zalajām bisēm.
Kolupa alu neemu dzēris, bet Zaļā bise daudz smagāks alus, Rodeo tīrāks brūvējums, tik tie amīšu citrusīgie apiņi kretinē...
Par to Līgatnes es nesapratu,kā tas ir apakšā leišu parastais, paskaidro kspc?
* Pamatgaršā leišu parastais :>
Neko smagu Zaļajā Bisē neesmu jutis, bet ar Kolupu līdzības gan nav.
- Awaiting approval
Uģis Centennial Blonde. Šis ir baigi foršs un svaigs! Gaišs ar vieglu ķermeni, manā skatījumā labs pjāņu alus, ko strebt daudz.
Uģis Bitter ar TF iesaliem un Kohatu. Šis jau ir ļoti labs. Maz, ka garšīgs iesalu combo, tad arī puta tāda krēmīga ar piemērotu gāzes daudzumu un smuki smaržo. Kohatu es gan tur neizšķiru, bet nevajag arī.
- Awaiting approval
Bruvmaris labāk te https://kupla.lv/topic/apmaina-ar-pasbruvetajiem-aliem
Man no VIEDI vislabāk garšo Rodeo.