kspc said:

Linards iepriekš slavēja Saaz, laikam Lāčplēša- arī tīri labi patika, bet jau sākumā jutās tāds skābums fonā, bet ne tāds kā saskābis. Ja izdzer vairāk, dedzina kuņģi! Kaut kas ar skābi ķīmiķots, nez kāds tam ph?

Sestdien ar Jāni spriedām par interesantu lietu. Tikko kā nopirku pirmās pudeles šo SAAZ viņš bija baigi o.k., bet kad pirku nākamās līda laukā tas ko min #kspc. Vakar atvēru 2 nedēļas noturētu šo pudeli, un liekas ka garša ir gājusi uz slikto pusi!

Jā, tas tiešām ir labs un ieliek parastai Valmiermuižai. Lielās Dienas alus tika nedaudz nogaršots un ne visai patika: http://www.valmiermuiza.lv/data/files/valmiermuizas-lielas-dienas-alus-apraksts-2016.pdf

 "DARĪTS ĪPAŠI SAUSS. Garšā jaušama sausās zāles atmoda un ..."

Sauss alus iegūst jaunu epitetu

Turpmāk salds alus jāsalīdzina ar slapju zāli!

kspc said: Linards iepriekš slavēja Saaz, laikam Lāčplēša- arī tīri labi patika, bet jau sākumā jutās tāds skābums fonā, bet ne tāds kā saskābis. Ja izdzer vairāk, dedzina kuņģi! Kaut kas ar skābi ķīmiķots, nez kāds tam ph?

Vakar vienu izdzēru - bija tāds pats kā pirms pāris nedēļām dzerais - ir kāds apiņš smaržā un arī nedaudz garšā. Varētu būt šābrīža rūgtākais Lāčplēša alus. Neko skābu nejutu

Dainis said: Jā, tas tiešām ir labs un ieliek parastai Valmiermuižai. Lielās Dienas alus tika nedaudz nogaršots un ne visai patika: http://www.valmiermuiza.lv/data/files/valmiermuizas-lielas-dienas-alus-apraksts-2016.pdf

Man atkal Lielās dienas alus likās tīri Ok. Un tas sausums pēcgaršā tiešām bija jūtams.

Man arī Klang pašlaik liekas labākais no Valmiermuižas aliem. Lielās dienas alus jau jāvērtē tiem, kas jūsmo par čehu alu - tīrs garšā, bet ne uz ko citu nedomāju, ka arī pretendē.

Pēdējā versija Kaskādes krācēm jau arī beidzot tāda, ka uzsiltot vairs nav tā lāgerisma, bet parādās puķainums. Pie smaržas gan tur vēl lietas darāmas, bet pat zinot ko un kā.

Man Lielā Diena ļoti patika.

4 days later

WLP Saison II Uz sarkana korķa 54.

kurš autors bija?

kspc said: Linards iepriekš slavēja Saaz, laikam Lāčplēša- arī tīri labi patika, bet jau sākumā jutās tāds skābums fonā, bet ne tāds kā saskābis. Ja izdzer vairāk, dedzina kuņģi! Kaut kas ar skābi ķīmiķots, nez kāds tam ph?

Man darbā ir kungi kam 7% apinīts iet uz urrā, bet kuņģi dedzinot no vārītiem kartupeļiem un vel šādām tādām aristokrātiskām vēdera izpriecām. Alus bez vainas

Par septiņgrādīgo apinīti nezinu, neesmu pagaršojis, tev labāk zināt, bet saaz svilina gan!

Šeit reklamētais alus https://kupla.lv/topic/joki-par-alu/page/9#post-145712 patiesībā ir tīri labs, īpaši 3,6%. Nav protams nekāda amerikāņu IPA, bet var just mērenu apiņu aromātu un rūgtumu. Garšā labi jūtams iesals, pārsteidzoši biezs ķermenis tādam vieglam alum. Skaista krāsa un noturīga puta, grūti iedomāties, ko vēl gribēt. Patīkami, ka var izdzert vienu tādu brokastīs un nevienā acī. :)

_MG_2430-1.jpg

Kad pēdējo reiz šo dzēru, uz parasti biterīti vilka

Viedu un Renāra Jaunais Vilnis. IPA 4.4%. Man patika, jo izteikti zāļains rūgtums. Pavisam patīkams alus, labi strebjams.

Paldies Jurim no "Takas" par uzņemšanu. vakar notestējām virkni LT "Crafto" un "Wanna-be-Craft" ražojumus. Atzīmes Untappd. nekādu WOW nebija, drīzāk redzams, ka LV līmenis turas augstāk. Varbūt Dainis vai Renārs vai Daiga ar saviem iespaidiem/pierakstiem padalīsies.

īsais kopsavilkums iekopēts no FB: dissapointment on MAC - Mažas Alaus Cechas. OK (no bad surprises) for Butautų dvaras interesting Barrel aged rarity from Vilniaus Alus. Sidry sourness on purpose or ...? Vilkmergės alus and Lielvārdes alus "Belgiškas Dubbel" are not the same. LT version was slightly better. Volfas Engelman barrel aged "exclusive" disappointment. Endless alus - sour already in 3 weeks after bottling.

12922179_1002418036511555_582909245_o..jpg

Esmu ticis pie divus gadus nostavejusas IPAs tagad baudot negribu piekrist apgalvojumam ka IPAs jadzer svaigas! SnakeDog IPA no Flaying dog ari pec diviem gadiem ir laba! Ir gan aromats, gan apini garsa jut!

Vēlāk iedrukāšu, tagad nav laika, jādzer alus

Bet Dūbeļi ir praktiski identiski, LV likās kripatu biezāks un labāks

Rencis said: Esmu ticis pie divus gadus nostavejusas IPAs tagad baudot negribu piekrist apgalvojumam ka IPAs jadzer svaigas! SnakeDog IPA no Flaying dog ari pec diviem gadiem ir laba! Ir gan aromats, gan apini garsa jut!

pudelē rauga nogulsnes bija?

Kad es dzēru, dubeļos nejutu ne mazāko starpību. Sieva tāpat.

a month later

Iedzēru Kalnapilsvardes IPA bundžā - pa 90c ir OK - 62IBU īpaši nejutu, tāpat apiņu (Citra, Cascade, Centennial) spērienu garšā un smaržā, bet normāli garšoja, tik fonā un pēcgaršā tāda īpatnēja brūža garša, nedaudz ar saldenumu, līdzīga ir Aldara Lāgerim. Pudeļniekam gan nav diži līdzīga, cik nu to var atcerēties.

Man tieši pretēja pieredze ar šo Latvijas Vilkmerges ipu. Smarža kā sastāvējies kaķa urīns, garša kautkas uz to pašu pusi. Bij tik garda, ka aizgāja kanalizācijā. Nopirku divas bundžas, pirmā bij samērā laba, otrā ar skaisto urinizāciju. Vecajai ipai arī bij kas līdzīgs, ka daļa laba un daļa šampūns. Pirku maximā.