MartinsK Kamēr vēl viss svaigā atmiņā, laipni aicināti ar konstruktīvām idejām.
Rosinu apsvērt ideju nākamgad ieviest sadaļu "Eksperimentu galds":
Aktivitātes/konkursa mērķis ir paplašināt mājbrūvētāju zināšanas par dažādu brūvēšanas posmu (iesali, raudzēšanas temperatūras, ūdens sastāvs u.c.) ietekmi uz alus garšu. Tiktu dota iespēja garšot divus alus ar kādu konkrētu izmainītu sastāvdaļu/procesu.
Piemēri:
Klasisks sezōns - puse misas raudzēta +20C, otra puse raudzēta +30C. Vai var sagaršot atšķirību? kurš labāks?
Pilsners - viens iejavots 66C, otrs '"pēc grāmatas" - 37C->50c>65C->72C->75C.
Ūdens ietekme uz alus garšu - kāda apiņota VIVA. Viena ar "krāna ūdeni", otra ar ideālo RO+vajadzīgie sāļi ūdeni.
Būtu interesanti pasākuma apmeklētājiem; daudz vielas jaunām diskusijām; ļoti vērtīga informācija.
Kā motivēt mājbrūvētājus pūlēties un piedalīties "Eksperimentu galdā"? "Eksperimentu galda" dalībnieki saņem kādu ipašu suvenīru no organizatoriem (apdrukāta glāze vai t-krekls), kuru nekādā citādā veidā iegūt nevarētu. Vai arī klasisko konkursu, kur apmeklētāji sabalso, viņuprāt, labākos eksperimentus.
Eksperimentus varētu saskaņot ar orgkomiteju - lai nekvalificējas neinteresanti vai apšaubāmi eksperimenti.
Tā ir tikai ideja, kuru var mainīt, pielabot vai noraidīt.