Ņemot vērā šī gada "alus bardaku" 🙂 un citus manus novērojums , mans piedāvājums ir:
1. "Simpātiju alus" konkursam alum jābūt norādītam stilam, ABV, IBU. Lai katrs var viegli atrast sevis mīlēto stilu vai tieši pretēji pagaršot kko jaunu un negaršotu;
2. Simpātīju konkursā jebkurā gadījumā jāapbalvo labākos 3 alus no visa kopuma;
3. Varbūt uz nākamo gadu simpātiju galdu organizēt kur citur, jo lapenē ir baigi maz vietas un dēļ tā uz galda rodas bardaks;
4. Apiņu ošņātāju vajadzētu rīkot iekštelpās - šogad man visi apiņi likās diezgan līdzīgi pretstatā pagājušajam gadam;
5. Ieviest jaunu balvu - labākā konkursa etiķete. Tas noteikti veicinātu skoča nomaiņu uz pašdarītu etiķeti 🙂
EXTRA (Tuvu utopiskām) idejas:
1. Simpātīju konkursa alu iesniedz 2 ned. iepriekš, kur žūrija izvērtē kurus virzīt (piem. no katra stila 5 labākos) virzīt uz "lielo" simpātīju galdu (šie tad pēc tam cīnās par labāko simpātīju alu), kuri aiziet uz "otro" galdu (tos tad čāpstina jebkruā gadījumā);
2. Aizvakar biju alus konferencē. Ja ikgadējā pasākumā būtu tāda līmeņa lekcijas kā par raugiem un defektiem, tad noteikti ļoti ļoti daudzi par to būtu tikai super pateicīgi, jo liktu padomāt par lietām, par kurām daudzi mājbrūvētātji nemaz nepiedomā.
P.S. Piesaku sevi kā brīvprātīgo izpalīgos uz nākamo gada pasākuma organizēšanu! 🙂