Atradu "All grain" alus recepšu grāmatas PDF'u - izrādās brīvi izplatāms materiāls.

http://alusmuca.lv/BrewYourOwnBeer.pdf - 647 receptes. o.O

Jautājums - vai kāds var pateikt vai tas nav kautkāds pilnīgi sapīpēts pasākums?
Es vienk. maz saprotu no AG procesa, pētu pagaidām un lasu grāmatas

    labojums.. tur izrādas ir samiksētas AG ar ekstrakta (graudi + iesals) receptēm... tāpat interesants lasāmais manuprāt.

      • [deleted]

      Tu domā, ka kāds apkopojis receptes uz 600+ lapām, vienkārši, lai tevi izjokotu?

        Ne gluži, bet pēc prakses, internetā lasīto dalu uz vismaz 2 kamēr kāds ar autoritāti nav apstiprinājis

        Cik saprotu, tās ekstraktu receptes tak var izveidot arī uz AG bāzes?

          Bik palasiju. Neko aizdomīgu nepamaniju. Mājbrūvētāji salikuši savas oriģinālās receptes. Mēs arī varam kaut ko līdzīgu apkopot un nopublicēt.

            Nebūtu slikti, vismaz mērvienības nebūtu jākonvertē.

              3 years later

              janis said: Bik palasiju. Neko aizdomīgu nepamaniju. Mājbrūvētāji salikuši savas oriģinālās receptes. Mēs arī varam kaut ko līdzīgu apkopot un nopublicēt.

              Vai pēc dieviem gadiem nav starp mājbrūvētājiem kāds krājums vairākos sējumos jau iznācis ?

                receptes ir liels noslēpums, tā tik vienkāšrši neizpaužam.

                  hehe izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)

                  https://kupla.lv/forum/receptes

                    vispār, varētu katrs uztaisīt savu labāko recepšu apkopojumu

                      9 days later

                      alusvedejs said: hehe izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)

                      https://kupla.lv/forum/receptes

                      Redz, es arī "esmu izbūries" pa forumu un tiešām jūtos daudz izlasījis un pat uzvārījis savus 2 brūvējumus no grāmatas iesācējiem (no Pilzenes iesala un ar vienu pauzi, tikai otrajā reizē sanāca, ka S05 rauga vietā uzlēju uz aprunātā "plāceņa", kur man bija S04 un ceru, ka alko nenobeigs to raugu, jo laikam S05 bija augstāka alko tolerance), bet viss pārējais par receptēm jau izskatās kā pie saviem čomiem, kas tomēr startē augstākajā līgā :) Iesācējiem daļa no tā neder vai, palasot forumu, pat atbaida, ka būs par sarežģīti. Respect Edgaram un citiem autoriem, kas ieteica nesarežģīt pirmās reizes, jo tāpat ir daudz iespēju uztaisīt kļūdas (man bija kļūdas abās reizēs, redzēs kā beigsies :) ) Tas, kas, iespējams, pietrūkstas, ir nākošie "obligātie" soļi, kā iesācējs varētu pietuvoties kādiem eksperimentiem. Atkal cepuri nost aizsācēju priekšā, kas bija gatavi doties nezin uz kurieni pēc pirmajiem iesaliem un apiņiem, bet varētu iesācēju sadaļā ielikt kādus nākošos soļus, pie kā būtu vērts ķerties (2 iesali ... kaut kas tumšāks kā pilzenietis (man vismaz sanāca ļoti gaišs) ... cits raugs ...) Lasīju es 3 gadus vecas diskusijas un arī Edgars un Dainis uzdeva "smieklīgus" jautājumus no viņu šodienas skatu punkta, bet šodien arī ir tādi džeki, kas tikai sāk un zināms snobisms tikai atbaida. It īpaši kautrīgos :) Neuztveriet kā uzbraucienu lūdzu, bet tikai kā rekomendāciju, t.sk. grāmatas nākošajam laidienam, kas laikam kaut kur tur topot :)

                      Un es arī gaidu rekomendāciju manam 3. vārījumam :) Lieta tāda, ka karameļu garša, kas ir izbaudīta visos komerciālajos tumšajos alos laikam ir uzlikusi klapi, ka ar karameli negribu. Gribu pamēģināt kaut ko ar Minheni tagad un rūgtāku (izmantoju Perli pirmajās reizēs, tagad bija doma par Magnumu).

                      P.S. Saprotu, ka var lasīt angliski un arī spēju, bet drošāk, ka līdz kādai reizei 5.kāds patur rociņu :)

                      P.P.S. Es labprāt pievienošos kādam no nākošajiem pasākumiem, bet ne Liepājai, jo jautājumu jau sakrājies daudz, tikai būs jāiedzer drosmei, lai var saņemties uzdot savus naivos jautājumus Augstākajai līgai :)

                        alusvedejs said: hehe izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)

                        https://kupla.lv/forum/receptes

                        Redz, es arī "esmu izbūries" pa forumu un tiešām jūtos daudz izlasījis un pat uzvārījis savus 2 brūvējumus no grāmatas iesācējiem (no Pilzenes iesala un ar vienu pauzi, tikai otrajā reizē sanāca, ka S05 rauga vietā uzlēju uz aprunātā "plāceņa", kur man bija S04 un ceru, ka alko nenobeigs to raugu, jo laikam S05 bija augstāka alko tolerance), bet viss pārējais par receptēm jau izskatās kā pie saviem čomiem, kas tomēr startē augstākajā līgā :) Iesācējiem daļa no tā neder vai, palasot forumu, pat atbaida, ka būs par sarežģīti. Respect Edgaram un citiem autoriem, kas ieteica nesarežģīt pirmās reizes, jo tāpat ir daudz iespēju uztaisīt kļūdas (man bija kļūdas abās reizēs, redzēs kā beigsies :) ) Tas, kas, iespējams, pietrūkstas, ir nākošie "obligātie" soļi, kā iesācējs varētu pietuvoties kādiem eksperimentiem. Atkal cepuri nost aizsācēju priekšā, kas bija gatavi doties nezin uz kurieni pēc pirmajiem iesaliem un apiņiem, bet varētu iesācēju sadaļā ielikt kādus nākošos soļus, pie kā būtu vērts ķerties (2 iesali ... kaut kas tumšāks kā pilzenietis (man vismaz sanāca ļoti gaišs) ... cits raugs ...) Lasīju es 3 gadus vecas diskusijas un arī Edgars un Dainis uzdeva "smieklīgus" jautājumus no viņu šodienas skatu punkta, bet šodien arī ir tādi džeki, kas tikai sāk un zināms snobisms tikai atbaida. It īpaši kautrīgos :) Neuztveriet kā uzbraucienu lūdzu, bet tikai kā rekomendāciju, t.sk. grāmatas nākošajam laidienam, kas laikam kaut kur tur topot :)

                        Un es arī gaidu rekomendāciju manam 3. vārījumam :) Lieta tāda, ka karameļu garša, kas ir izbaudīta visos komerciālajos tumšajos alos laikam ir uzlikusi klapi, ka ar karameli negribu. Gribu pamēģināt kaut ko ar Minheni tagad un rūgtāku (izmantoju Perli pirmajās reizēs, tagad bija doma par Magnumu).

                        P.S. Saprotu, ka var lasīt angliski un arī spēju, bet drošāk, ka līdz kādai reizei 5.kāds patur rociņu :)

                        P.P.S. Es labprāt pievienošos kādam no nākošajiem pasākumiem, bet ne Liepājai, jo jautājumu jau sakrājies daudz, tikai būs jāiedzer drosmei, lai var saņemties uzdot savus naivos jautājumus Augstākajai līgai :)

                          alusvedejs said: hehe izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)

                          https://kupla.lv/forum/receptes

                          Redz, es arī "esmu izbūries" pa forumu un tiešām jūtos daudz izlasījis un pat uzvārījis savus 2 brūvējumus no grāmatas iesācējiem (no Pilzenes iesala un ar vienu pauzi, tikai otrajā reizē sanāca, ka S05 rauga vietā uzlēju uz aprunātā "plāceņa", kur man bija S04 un ceru, ka alko nenobeigs to raugu, jo laikam S05 bija augstāka alko tolerance), bet viss pārējais par receptēm jau izskatās kā pie saviem čomiem, kas tomēr startē augstākajā līgā :) Iesācējiem daļa no tā neder vai, palasot forumu, pat atbaida, ka būs par sarežģīti. Respect Edgaram un citiem autoriem, kas ieteica nesarežģīt pirmās reizes, jo tāpat ir daudz iespēju uztaisīt kļūdas (man bija kļūdas abās reizēs, redzēs kā beigsies :) ) Tas, kas, iespējams, pietrūkstas, ir nākošie "obligātie" soļi, kā iesācējs varētu pietuvoties kādiem eksperimentiem. Atkal cepuri nost aizsācēju priekšā, kas bija gatavi doties nezin uz kurieni pēc pirmajiem iesaliem un apiņiem, bet varētu iesācēju sadaļā ielikt kādus nākošos soļus, pie kā būtu vērts ķerties (2 iesali ... kaut kas tumšāks kā pilzenietis (man vismaz sanāca ļoti gaišs) ... cits raugs ...) Lasīju es 3 gadus vecas diskusijas un arī Edgars un Dainis uzdeva "smieklīgus" jautājumus no viņu šodienas skatu punkta, bet šodien arī ir tādi džeki, kas tikai sāk un zināms snobisms tikai atbaida. It īpaši kautrīgos :) Neuztveriet kā uzbraucienu lūdzu, bet tikai kā rekomendāciju, t.sk. grāmatas nākošajam laidienam, kas laikam kaut kur tur topot :)

                          Un es arī gaidu rekomendāciju manam 3. vārījumam :) Lieta tāda, ka karameļu garša, kas ir izbaudīta visos komerciālajos tumšajos alos laikam ir uzlikusi klapi, ka ar karameli negribu. Gribu pamēģināt kaut ko ar Minheni tagad un rūgtāku (izmantoju Perli pirmajās reizēs, tagad bija doma par Magnumu).

                          P.S. Saprotu, ka var lasīt angliski un arī spēju, bet drošāk, ka līdz kādai reizei 5.kāds patur rociņu :)

                          P.P.S. Es labprāt pievienošos kādam no nākošajiem pasākumiem, bet ne Liepājai, jo jautājumu jau sakrājies daudz, tikai būs jāiedzer drosmei, lai var saņemties uzdot savus naivos jautājumus Augstākajai līgai :)

                            alusvedejs said: hehe izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)

                            https://kupla.lv/forum/receptes

                            Redz, es arī "esmu izbūries" pa forumu un tiešām jūtos daudz izlasījis un pat uzvārījis savus 2 brūvējumus no grāmatas iesācējiem (no Pilzenes iesala un ar vienu pauzi, tikai otrajā reizē sanāca, ka S05 rauga vietā uzlēju uz aprunātā "plāceņa", kur man bija S04 un ceru, ka alko nenobeigs to raugu, jo laikam S05 bija augstāka alko tolerance), bet viss pārējais par receptēm jau izskatās kā pie saviem čomiem, kas tomēr startē augstākajā līgā :) Iesācējiem daļa no tā neder vai, palasot forumu, pat atbaida, ka būs par sarežģīti. Respect Edgaram un citiem autoriem, kas ieteica nesarežģīt pirmās reizes, jo tāpat ir daudz iespēju uztaisīt kļūdas (man bija kļūdas abās reizēs, redzēs kā beigsies :) ) Tas, kas, iespējams, pietrūkstas, ir nākošie "obligātie" soļi, kā iesācējs varētu pietuvoties kādiem eksperimentiem. Atkal cepuri nost aizsācēju priekšā, kas bija gatavi doties nezin uz kurieni pēc pirmajiem iesaliem un apiņiem, bet varētu iesācēju sadaļā ielikt kādus nākošos soļus, pie kā būtu vērts ķerties (2 iesali ... kaut kas tumšāks kā pilzenietis (man vismaz sanāca ļoti gaišs) ... cits raugs ...) Lasīju es 3 gadus vecas diskusijas un arī Edgars un Dainis uzdeva "smieklīgus" jautājumus no viņu šodienas skatu punkta, bet šodien arī ir tādi džeki, kas tikai sāk un zināms snobisms tikai atbaida. It īpaši kautrīgos :) Neuztveriet kā uzbraucienu lūdzu, bet tikai kā rekomendāciju, t.sk. grāmatas nākošajam laidienam, kas laikam kaut kur tur topot :)

                            Un es arī gaidu rekomendāciju manam 3. vārījumam :) Lieta tāda, ka karameļu garša, kas ir izbaudīta visos komerciālajos tumšajos alos laikam ir uzlikusi klapi, ka ar karameli negribu. Gribu pamēģināt kaut ko ar Minheni tagad un rūgtāku (izmantoju Perli pirmajās reizēs, tagad bija doma par Magnumu).

                            P.S. Saprotu, ka var lasīt angliski un arī spēju, bet drošāk, ka līdz kādai reizei 5.kāds patur rociņu :)

                            P.P.S. Es labprāt pievienošos kādam no nākošajiem pasākumiem, bet ne Liepājai, jo jautājumu jau sakrājies daudz, tikai būs jāiedzer drosmei, lai var saņemties uzdot savus naivos jautājumus Augstākajai līgai :)

                              alusvedejs said: hehe izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)

                              https://kupla.lv/forum/receptes

                              Redz, es arī "esmu izbūries" pa forumu un tiešām jūtos daudz izlasījis un pat uzvārījis savus 2 brūvējumus no grāmatas iesācējiem (no Pilzenes iesala un ar vienu pauzi, tikai otrajā reizē sanāca, ka S05 rauga vietā uzlēju uz aprunātā "plāceņa", kur man bija S04 un ceru, ka alko nenobeigs to raugu, jo laikam S05 bija augstāka alko tolerance), bet viss pārējais par receptēm jau izskatās kā pie saviem čomiem, kas tomēr startē augstākajā līgā :) Iesācējiem daļa no tā neder vai, palasot forumu, pat atbaida, ka būs par sarežģīti. Respect Edgaram un citiem autoriem, kas ieteica nesarežģīt pirmās reizes, jo tāpat ir daudz iespēju uztaisīt kļūdas (man bija kļūdas abās reizēs, redzēs kā beigsies :) ) Tas, kas, iespējams, pietrūkstas, ir nākošie "obligātie" soļi, kā iesācējs varētu pietuvoties kādiem eksperimentiem. Atkal cepuri nost aizsācēju priekšā, kas bija gatavi doties nezin uz kurieni pēc pirmajiem iesaliem un apiņiem, bet varētu iesācēju sadaļā ielikt kādus nākošos soļus, pie kā būtu vērts ķerties (2 iesali ... kaut kas tumšāks kā pilzenietis (man vismaz sanāca ļoti gaišs) ... cits raugs ...) Lasīju es 3 gadus vecas diskusijas un arī Edgars un Dainis uzdeva "smieklīgus" jautājumus no viņu šodienas skatu punkta, bet šodien arī ir tādi džeki, kas tikai sāk un zināms snobisms tikai atbaida. It īpaši kautrīgos :) Neuztveriet kā uzbraucienu lūdzu, bet tikai kā rekomendāciju, t.sk. grāmatas nākošajam laidienam, kas laikam kaut kur tur topot :)

                              Un es arī gaidu rekomendāciju manam 3. vārījumam :) Lieta tāda, ka karameļu garša, kas ir izbaudīta visos komerciālajos tumšajos alos laikam ir uzlikusi klapi, ka ar karameli negribu. Gribu pamēģināt kaut ko ar Minheni tagad un rūgtāku (izmantoju Perli pirmajās reizēs, tagad bija doma par Magnumu).

                              P.S. Saprotu, ka var lasīt angliski un arī spēju, bet drošāk, ka līdz kādai reizei 5.kāds patur rociņu :)

                              P.P.S. Es labprāt pievienošos kādam no nākošajiem pasākumiem, bet ne Liepājai, jo jautājumu jau sakrājies daudz, tikai būs jāiedzer drosmei, lai var saņemties uzdot savus naivos jautājumus Augstākajai līgai :)

                                Nevajag tik daudz filozofēt un baidīties, bet gan darīt alu...:))) Neviens no kļūdām tā nepasargās kā paša pieredze...:) Es visu informāciju sākumā ieguvu šeit, bet cita lieta ka tu nesaproti un neredzi kas ir pateikts... tāpēc kā neesi to izjutis uz savas ādas :) Darbs dara darītātju!

                                  Tāpēc jau saku, ka jums augstākā līga :) Alus receptes tagad saprotu, par spēju tik precīzi noturēt temperatūru iesalam, zinu, ka peldu. Jau esmu sapratis, ka visticamāk gan nepirkšu aukstumkasti, bet taisīšu kaut ko pats. Pašlaik iztieku ar katlu, ko ielieku gaļas žāvētavā, kur piedzenu temperatūru. Pie šī risinājuma uz divām pauzēm iet negribās, tās būs tikai ķeksim ne būtībai. Nu iesaki kaut ko trešajam brūvējumam, šoreiz ar Minheni ;)

                                    Uztaisi tīri no Minhenes, zināsi ka garšo Minhene.

                                      Jurisok - Tev gan tādi pieticīgi priekšstati par augstāko līgu. Ja mēs tajā būtu, nebūtu mums pašiem neviena jautājuma :))))