alusvedejs said:
hehe
izskatās ka čalis ir pamatīgi noņēmies krustām šķērsām meklējot pa šo forumu un kaut kādā maģiskā kārtā palaidis garām recepšu sadaļu :)
https://kupla.lv/forum/receptes
Redz, es arī "esmu izbūries" pa forumu un tiešām jūtos daudz izlasījis un pat uzvārījis savus 2 brūvējumus no grāmatas iesācējiem (no Pilzenes iesala un ar vienu pauzi, tikai otrajā reizē sanāca, ka S05 rauga vietā uzlēju uz aprunātā "plāceņa", kur man bija S04 un ceru, ka alko nenobeigs to raugu, jo laikam S05 bija augstāka alko tolerance), bet viss pārējais par receptēm jau izskatās kā pie saviem čomiem, kas tomēr startē augstākajā līgā :) Iesācējiem daļa no tā neder vai, palasot forumu, pat atbaida, ka būs par sarežģīti. Respect Edgaram un citiem autoriem, kas ieteica nesarežģīt pirmās reizes, jo tāpat ir daudz iespēju uztaisīt kļūdas (man bija kļūdas abās reizēs, redzēs kā beigsies :) ) Tas, kas, iespējams, pietrūkstas, ir nākošie "obligātie" soļi, kā iesācējs varētu pietuvoties kādiem eksperimentiem. Atkal cepuri nost aizsācēju priekšā, kas bija gatavi doties nezin uz kurieni pēc pirmajiem iesaliem un apiņiem, bet varētu iesācēju sadaļā ielikt kādus nākošos soļus, pie kā būtu vērts ķerties (2 iesali ... kaut kas tumšāks kā pilzenietis (man vismaz sanāca ļoti gaišs) ... cits raugs ...)
Lasīju es 3 gadus vecas diskusijas un arī Edgars un Dainis uzdeva "smieklīgus" jautājumus no viņu šodienas skatu punkta, bet šodien arī ir tādi džeki, kas tikai sāk un zināms snobisms tikai atbaida. It īpaši kautrīgos :) Neuztveriet kā uzbraucienu lūdzu, bet tikai kā rekomendāciju, t.sk. grāmatas nākošajam laidienam, kas laikam kaut kur tur topot :)
Un es arī gaidu rekomendāciju manam 3. vārījumam :) Lieta tāda, ka karameļu garša, kas ir izbaudīta visos komerciālajos tumšajos alos laikam ir uzlikusi klapi, ka ar karameli negribu. Gribu pamēģināt kaut ko ar Minheni tagad un rūgtāku (izmantoju Perli pirmajās reizēs, tagad bija doma par Magnumu).
P.S. Saprotu, ka var lasīt angliski un arī spēju, bet drošāk, ka līdz kādai reizei 5.kāds patur rociņu :)
P.P.S. Es labprāt pievienošos kādam no nākošajiem pasākumiem, bet ne Liepājai, jo jautājumu jau sakrājies daudz, tikai būs jāiedzer drosmei, lai var saņemties uzdot savus naivos jautājumus Augstākajai līgai :)