bruvmaris said: Es vienreiz biju mēģinājis to tumšo sīrupu un man tas alus pat tumšs nebija beigu galā. Garša bija it kā normāla, cik atceros. Tu taču to sīrupu vāri, vai ne?
Jā, vārīju 20 min. Tumšs it kā bija, bet ne tik ļoti, kā sagaidīju.
bruvmaris said: Es vienreiz biju mēģinājis to tumšo sīrupu un man tas alus pat tumšs nebija beigu galā. Garša bija it kā normāla, cik atceros. Tu taču to sīrupu vāri, vai ne?
Jā, vārīju 20 min. Tumšs it kā bija, bet ne tik ļoti, kā sagaidīju.
neveiksmīgi maza daļa no plāceņa nolējās. pa pāris stundām raugs tā ieskrējās ka bail iet gulēt tagad. ka nesanāk kā zukam senos laikos...
kas tas ir?
Hidroslēdzis un putu savācējs.
Tas ir lai tu varētu pa naktīm gulēt :)
nja. pašam līdzīgs bijis, bet kautkā nebij asociāciju... manai 60l baltkrievu mucai nesanāks.
labā ziņa un brīnums ir tāds ka tagad burbuļo tieši tik pat intensīvi kā vakarā un putu cepure tikai 10cm(ups, kamēr sēdēju pie kompja jau 17cm). 30l spainim, protams, būtu pipec jau sen.
Man šitā ar beļģi bija.
Nopļūčija visu galdu, sienu un ledusskapi... No sievas ierāvu pa muguru...
man 1762, kāds trešais uzlējums plācenim.
Kā ieras, kaķotajam alum bunduļa vāciņu turu ciet un reizēm nolaižu CO2. Šoreiz laikam par ātru izlēmu, ka vairāk CO2 nesaražos un ka nav ko aromātu laist laukā, bet liekot leduskapī un atskrūvējot vāciņu bija baigi sagāzējies, tā ka laukā jau nāca. Vienam pamazām nolaidu spiedienu, bet otram pietrūka pacietības un lai nepiešmucētu ledaini, ieliku izlētnē un atskrūvēju vāciņu. Gaidīju, ka nedaudz pāries pāri un viss, bet konkrēti uzputoja. Mēģināju vāciņu atpakaļ uzskrūvēt, bet tas bija apiņiem aizķepis un sanāca zaļa siena ;) Kādsa litriņš izlija, pirms aizstaisīju.
Bažīgi atvēru šovakar pirms nedēļas pudeļoto nekaķoto pudelīti, bet sagāzējies visai maz. FG 1.020
Girts Tihomirovs said: Divreiz mēģināju taisīt alu ar tumšo Dansukker cukura sīrupu http://www.dansukker.lv/lv/produkti/visi-produkti/cukura-sirupi.aspx ar domu izmantot kā beļģu Candi syrup, abas reizes norāvu pretīgu smaržu un garšu, kaut kas līdzīgs "bērnu vēmekļa" defektam, ko testējām Takā. Palasot to testa defekta aprakstu, "Butyric" defekts var rasties dēļ baktērijām cukura sīrupā -- šķiet, tieši mans gadījums. Atceros, ka pirmoreiz norakstīju šo uz šķidrā rauga gļuku, bet nu šoreiz skaidrs, ka tas viss dēļ sīrupa, un laiks (vairāk kā gads) arī neko neuzlabo, tikai pasliktina.
Es ar šo sīrupu taisīju Dubbel ar Trappist High gravity raugu. Klāt vēl liku Dememer cukuru. Sanāca virs 9%, viens no perfektākajiem aliem, kas man iznācis. Noteikti kaut kad mēģināšu atkārtot.
Optyroc said: Es ar šo sīrupu taisīju Dubbel ar Trappist High gravity raugu. Klāt vēl liku Dememer cukuru. Sanāca virs 9%, viens no perfektākajiem aliem, kas man iznācis. Noteikti kaut kad mēģināšu atkārtot.
Hmm nu tas man vēl vairāk sarežģī saprast cēloņus, jo šie divi ir vienīgie vārījumi, kas man jebkad ir sabojājušies, un pirmais no tiem kāreiz bija Dubbel ar Trappist High Gravity kādu 1.5 gadu atpakaļ.
Vai ir iespeejams peec ruugsanas paziimeem pateikt vai ruugst laagera vai eila (kvieshu) raugs? Vakar uzvaariijaam laageriiti no iesala atlikumiem (pilzene 31% vienna 29% minhene 22%), violetas kraasas pacinja raugs - protams, kas ta tas cits var buut, ja ne W34/70, jaalasa tak nav, beram misaa, samaisam un ledusskapii ieksaa uz 10C. Soriit kaut kaa saaku domaat, a ko ta viena laagerrauga pacinja palikusi paari, parasti tak pa 2 nemam uz 25L. Un saakam atcereeties ka sen pa ledusskapi meetaajas wb-06 kviesiits (protams arii violeta pacinja, tumsaaka tik nedaudz. Tagad fig sapratiisi kas ruugst...Ja nu kviesiits, tad buutu labaak jaaliek siltumaa. A ja laagers tomeer tad siltumaa nevajag...:)
Soriit atraavu valjaa spaini, pa nakti 10C jau rugsanas puta virsuu, taa ka kaut kas notiek.
ja rūgst tad jau stresam nav pamata.
es vislaik daru pagalam nepareizi: uz savu 180 litru mucu beru tikai vienu paciņu S-04 un raudzēju pie +14C.
Nodzesē līdz 14c vai nes siltāku uz pagrabu, kur 14c?
Skaisti... Man uz ceļiem jālūdzās, lai US-05 izkustētos līdz galam, jānes siltumā. Mangrove Jack's vispār ignorē pārtiju un pēc 3 nedēļām paliek iesprūdis. Un tas ar visu to ka, vairs negāžu fermenterī no 1.5m augstumā pacelta katla, bet čurinu ar autosifonu. Vien beļgi un saisoni kā ūberzaldāti ēd līdz beigu blīvumam un vēl papildporciju paprasa. No 50 vārījumiem man 1x tikai bijušas "riktīgas" putas, kad uzlēju vienu portei uz pilna plāceņa. Vairākumā gadījumu, es varu liet fermenterī teju līdz lūpai, jo 2 cm krausens ir jau svētība. Tagad 50tais vārījums ar MJ ož pēc "rauga pirdieniem". Laikam būs saskābis, jo raugs ir nosēdies pirms vispār kaut ko jēdzīgu sācis darīt. Uz spaiņa malām pat nav putu pēdu piekaltušo.
Kādas pārcukurošanas temp. nav nekas izmainījies?
Jesus said: Nodzesē līdz 14c vai nes siltāku uz pagrabu, kur 14c?
es tak nau nekāds Ārnijs lai 200 kilogramus cilātu!
regulēju dzesētāju tā lai izejā ir 15-20 grādi un tādam pa virsu arī uzberu paciņu sausā rauga.
taču tas ir pretrunā ar visām iespējamām instrukcijām. šitādus gājienus nevajadzētu mēģināt atkārtot.
Un pec cik dienam vins tev sak rugt?
Mazgāto raugu ar starteri pirmo reizi eksperimentejot bija doma pakratīt pirms spaiņa, ap 6.30 ejot uz labierīcībām, pa ceļam pievienot vakardienas vārijumam, Rezultātā kautkas līdzīgs dainīša bildei sanāca. Labs modinātājs izdevās stundu misu no sienas tīrot