Edzins said:
Kāda tad bija raudzēsanas temperatūra? Cik grādi ir istabā? Un ja raudzē 5l ūdens bondzelos, cik raugu pievieno? Nagu lakas nonēmēja aromāts ir acetaldehīds, ko vairāk vai mazāk sarazo visi raugi, bet pārāk lielā koncentrācijā parasti pārāk augstās temperatūrās, vai ja pārāk daudz rauga pievienots pievienots. Kuro reizi izmantot pudeles raudzēsanai? Ja 24. 25. 26., varbūt pienācis laiks mainīt fermenterus?
Raudzēju ~20-21 grāda temperatūrā (istabas temperatūrā). Raugu liku +/- kā pēc instrukcijas - uz tiem nepilniem 3 baloniem aptuveni pusi pakas, kas paredzēta 20-30 litriem. Ja niknāks alus, iebēru vairāk. Citam ir bijis eksperiments ar minimālu rauga apjomu. Visādi ir bijis, bet pirms tam ir bijis ne viens vien veiksmīgs raudzējums ar attiecīgo temperatūru un rauga apjomu turklāt.
Jā, par fermenteru maiņu jau domāts bija, bet kā allaž - pēdējā brīdī izdomā, ka nu vārīs un tad jau uz bodi vis neies :) Pie tam viens otrs, manuprāt, tur bija gluži svaigs.